Здравейте едно проблемче с фаровете!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
SPEEDER™
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2006, 00:34
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.3 turbo:)
Status: Извън линия

Здравейте едно проблемче с фаровете!

Мнение от SPEEDER™ » 10 яну 2006, 00:51

Здравейте заклети фенове на форд!Днес се регистрирах в този форум и искам да кажа че е супер и ще ви бъда редовен посетител.И така имам едно проблемче с моето ford-че то си е на годинки но си го обичкам :) от няколко месеца имам сериозен проблем с фаровете исчезнаха ми късите имам само габарит и дълги.при продължително превключване от габарит на къси по-някога светват но доста рядко се случва това.сега ще се запитате "добре бе на какво караш тогава"имам регулатор на фаровете и си перкам на максимално намалени дълги които ми служат за къси,но повярваите ми искам да си ги оправа късите.много моля ако някой знае как да се избава от този проблем ще съм му признателен много!4ао и успех на всички!!!

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 10 яну 2006, 09:41

Първо си провери бушоните и крушките - трябва да си сигурен, че са читави. Когато се убедиш в това просто почисти масата на фаровете. Тя мисля, че е обща за двата фара. Вадиш крушката, почистваш леглото, клемата при това легло, клемата от другия край на кабела (при другия фар) и леглото на крушката на другия фар.
При мен имаше подобен проблем и така се оправи. Просто когато масата е окислена тока става много висок -> гърмят бушони и лампи...

Потребителски аватар
SPEEDER™
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2006, 00:34
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.3 turbo:)

Мнение от SPEEDER™ » 10 яну 2006, 15:15

аха ясно ще пробвам но знаеш ли когато запалят те си светват едновремено аз се чудя дали не е от релетата малко ми бяха понагоряли но мерси се пак.а информативно знаете ли на каква цена са релетата за дулги и къси в форд мотопфое за форд ескорт 90год

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 10 яну 2006, 20:21

Начи според мен, провери релето, ако не е от него, може да е от ключа за превключване! Лошото е че ако е от него струва нов около 100 л. но не мисля че е в него вината!
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Мнение от The seven » 10 яну 2006, 21:42

Ключето за включване :) Студената спойка там се е..ва. Мини по Симеон и си вземи ново /разбирай друго/. На 25 лева взех за стария ескорт. Разбира се отиваш с колата и пробваш на място - плащаш и взимаш ако работи.
Успех
Поздрави
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”