Моля помагайте проблем с оборотите и не се форсира.
- kremi_s
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 20:40
- Модел на автомобила: форд ка, 1.3 60 к.с.
- Status: Извън линия
Моля помагайте проблем с оборотите и не се форсира.
Колата както виждате е форд Ка 1,3 EFI и проблема е следния - не мога да я изфорсирам. Подам ли и рязко газ оборотите се задържат супер високи няколко секунди и след това падат и угасва. Когато съм карала известно време извън града като изключа от скорост задържа много високи обороти - включвам пак на скорост, изключвам и всичко си е ОК. В града при всяко изключване от скорост и спиране на светофар оборотите сами се вдигат за няколко секунди и след това се нормализират. Изчетох всичко което намерих в този форум. Свалях два пъти и чистих MAF a, свалях и почистих ICV то и пак същата работа. Оня ден взе да ми дава и нестабилни ниски обороти, при което пробвах следното изключих първо TPSа и мотора работи ама същата работа, изключих ICV то и веднага угасна и май е нормално, накрая изключих и MAF a и о чудо обороти стабилни, газ до ламарина и проблем няма, включих MAF a и пак същите проблеми -не ще да се изфорсира.
След това чистене на тоя MAF май почвам да си мисля, че се е споминал. Помагайте със съвети моля Ви -на прав път ли съм или нещо изпускам. Не ходя на елкон щото им нямам вяра/ с предната ми кола две години и сума ти лев по елконаджии и проблема не могат да го намерят докато форума накрая ме спаси/Помощ.
След това чистене на тоя MAF май почвам да си мисля, че се е споминал. Помагайте със съвети моля Ви -на прав път ли съм или нещо изпускам. Не ходя на елкон щото им нямам вяра/ с предната ми кола две години и сума ти лев по елконаджии и проблема не могат да го намерят докато форума накрая ме спаси/Помощ.

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
- Status: Извън линия
Re: Моля помагайте проблем с оборотите.
А след като чисти МАФ-а ресетва ли компа , и да го обучиш отново, ако не си - направи го, че иначе няма ефект.
Ако си го правила ресета, виж някой приятел който разбира от мерене с мултицет и го измерете - да не се окаже кабел/куплунг. Мисля че пишеше из форума как се мери МАФ ...
Ако си го правила ресета, виж някой приятел който разбира от мерене с мултицет и го измерете - да не се окаже кабел/куплунг. Мисля че пишеше из форума как се мери МАФ ...