За буксата на датчика за перката на радиатора

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
addition
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
Status: Извън линия

За буксата на датчика за перката на радиатора

Мнение от addition » 04 юли 2008, 16:40

Здравейте, колеги!

Някой има ли представа защо перката ми се включва като дам накъсо посочените на първата картинка клеми на буксата, а пък като варя датчика на котлона той затваря последователно веригите между крайните клеми, както съм нарисувал на втората картинка?

Токовете не са пипани от български майстор откакто съм купил колата, а не ми се вярва някой в Италия да е правил свободни съчинения *unknw* ...
Прикачени файлове
Dat4ik.JPG
(5.34 KБ) Свален 126 пъти

goro1951
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2008, 15:05
Модел на автомобила: Ford Eskort 1996g.zetek motor 16v

Re: За буксата на датчика за перката на радиатора

Мнение от goro1951 » 12 юли 2008, 09:05

ПРиятел и при мен май се получава така - перката върти когато принуделно окъся с мостче по клемите на буксата - смених даткича - перката пак не включва :)
а като пусна климатика - върти и аз взимам да се замислям за въпроснота букса да не е дефектирала

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Мнение от tankovbg » 12 юли 2008, 16:47

goro1951, остави я тая перка на мира щом не ти загрява двигателя и стрелката ти е някъде по средата на NORMAL. На Зетек двигателите перката се включва много рядко без климатик. На климатик естествено си върти, кой иначе да охлажда хладилния агент ?

Потребителски аватар
addition
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia

Мнение от addition » 14 юли 2008, 13:22

goro1951 написа:ПРиятел и при мен май се получава така - перката върти когато принуделно окъся с мостче по клемите на буксата - смених даткича - перката пак не включва :)
а като пусна климатика - върти и аз взимам да се замислям за въпроснота букса да не е дефектирала
Ако се включва близо до червеното и бавно загрява, смени термостата. Но въпросът ми е тези двете клеми ли даваш накъсо като на мойта картинка или крайните клеми?

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”