Откачи ми се рефлектора

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
pux
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2007, 13:54
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDi
Status: Извън линия

Откачи ми се рефлектора

Мнение от pux » 11 мар 2008, 15:42

Днес, докато си сменях крушката на предния фар, забелязах че рефлектора е откачен. Та въпроса ми е - има ли начин да го закача без да разглобявам фара? Откачен е само от едната страна - от другата се държи.
В случай, че се налага разглобяване, ще съм благодарен за малко повече подробности кое как става.

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Re: Откачи ми се рефлектора

Мнение от momo76 » 11 мар 2008, 16:41

Откачил се е от моторчето за регулиране на фаровете. Сваляш крушката, бъркаш с два пръста в дупката и натискаш рефлектора назад - посока към двигателя докато щракне в леглото си. Това ако имаш регулиране на фаровете. Ако нямаш поглеждаш дали ти стои застопоряващото щифче на мястото на моторчето за регулиране. Ако си е там - горната процедура, ако го няма отиваш да си търсиш и пак горната процедура.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 11 мар 2008, 17:01

Само първо сложи ръкавица, да не ти остават отпечатъците отвътре на рефлектора :wink: .
Изображение

Изображение

pux
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2007, 13:54
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDi

Мнение от pux » 12 мар 2008, 10:55

Специално проверих - моторчето си работи и движи въпросния фар. Т.е. според мен не е откачен от моторчето. Струва ми се, че освен за моторчето, рефлектора се държи още и от двете страни, някак. При мен е откачен от вътрешната т.е. откъм двигателя. От откачената страна стои сякаш малко по-назад - сравнявах го с другия фар. Тази процедура - през дупката на крушката я пробвах около половин час - и напред, и назад, и във всички възможни посоки не можах да го закача. Дали може да се е счупило нещо? И струва ли си да се разглобява фара или може и така да се кара? Малко ме дразни, че двата фара бият в различни посоки - преди не се замислях от какво е - сега знам. По-принцип така нормално ли е? Не че е проблем някакъв, но ме дразни, както казах.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”