Проблем в кормилото
- metodivelinov
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2017, 11:28
- Модел на автомобила: Форд фиеста мк3 1.1
- Status: Извън линия
Проблем в кормилото
Добър вечер имам форд фиеста mk3 1990г с 5врати 1.1 бензин проблема е че колата не беше карана от половин година и седеше пред блока преди няколко дни се оправи и я подкарах но имам чувството че самия волан като се върти е много ама много стегнат и при въртене на ляво и дясно се чува едно скърцане вътре в купето при мен колата по принцип си няма хидравлика ама преди не беше така толкова трудно да се върти страх ме е да не тръгна някъде и да завъртя волана че да не мога да изправя колелата един вид да блокира наляво или на дясно страшно е ще може ли да се кара и от какво може да е, мерси много
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Проблем в кормилото
Евентуално са ти заръждавели лагерите на макферсона, а евентуално и други детайли по предницата. Може да опиташ с пръскане на WD-40, но на макферсона ще ти е трудно, защото лагерите са отгоре и трудно достъпни.......
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Болежката на тия Фиести е карето на кормилния прът. Изложено е на атмосферните условия и с времето се пълни с вода и мръсотии и затяга. После пък се износва, поради същата причина, и се появява луфт. Добрата новина е, че заради местоположението си се сменя лесно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

Здравейте! Преди седмица се отървах от старата трошка (дядо пасат) и се сдобих с гиздава за 26те си години фиестичка. Дотук с поезията. Забелязах, че понякога от "ляво" кормилото не връща. Понякога, а и с ползване се пооправи. Докато в един момент кормилото започна да "тегли" и се появи и шум. Това всичкото, за 55км градско каране, откак е моя. Фиестата е 1,3; 1993г. В събота ще я види "моя" майстор. Някакви предположения какво да очаквам?
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Всичко може да се очаква, например ръждясали шарнири, накрайници, лагери на макферсоните, прът на рейката, каре на кормилния прът... Тегленето и шумът могат да са от заминаващ си лагер на главина.
Благодаря за отговора
Каренцето.... Понеже го ремонтира приятел, чакам да му дойде настроение, че било кофти разглабянето...
п.с. Очаквах форумът да даде знак, че имам отговор....

п.с. Очаквах форумът да даде знак, че имам отговор....
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Има опция, но трябва да я зададеш.
А за карето на тази Фиеста, сменя се за минути в домашни условия, приятеля ти те будалка.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

Да е жив и здрав, туй да му е проблемът
Не намерих в нета снимки или описание ...

Взех колицата, вече не влачи, на завой връща кормилото.... имам списък с неща за правене, ама като се постопли. Амортисьори, спирачки, носачи
малко истерия
. И понеже вече го няма онова придърпване и чукане във волана, сега се чува едно хрущене... И там ли има каренценце??

Всички отметки за съобщения са включени. Съобщи ми само, като си ме цитирал, но не и че е писано там, където и аз съм писала. Явно тук си е така. Бял кахър