Проблем със спирачките на Мондео МК3 2001г
-
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2007, 00:38
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 TDDI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем със спирачките на Мондео МК3 2001г
От няколко месеца имам проблем със спирачките. Колата е Дизел 2001г 115к. Спирачките задържат леко (т.е. не се връщат нормално, а феродото се трие леко в дисковете и заповат да греят а задното ляво колело направо започва да свири, помислих че ми се прецакал спирачния цилиндър, смених го с друг но си остана проблема. Случвало ми се е като спирам на лек наклон нагоре направо като махна крака от газта и колата спира сякаш съм натиснал леко спирачка. И не мърда все едно че съм на спирачка. Натискам спирачката пускам я и колелетата охлабват и колата си тръгва по енерция както би трябвало да е.
Този проблем май ми се появи след едно екстремно спиране това лято. Трябваше да спра бързо и двете колета бяха извън пътя по макадан и за пръв път му чух АБС-а да щрака така сигурно се беше видял в чудо.
Та незнам откъде ми е проблема, може ли АБС-а да задържа, или помпата или сервото. Дайте съвет.
Този проблем май ми се появи след едно екстремно спиране това лято. Трябваше да спра бързо и двете колета бяха извън пътя по макадан и за пръв път му чух АБС-а да щрака така сигурно се беше видял в чудо.
Та незнам откъде ми е проблема, може ли АБС-а да задържа, или помпата или сервото. Дайте съвет.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2013, 17:40
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Re: Проблем със спирачките на Мондео МК3
Здравейте,
бих се радвал ако имаше отговори към това запитване.
Аз съм с Мондео МК3 комби 2003г. и имам същия проблем - задно ляво колело ми задържа - дали е от ръчната или работната спирачка - незнам ???
Веднъж пробвах с раздвижване на ръчната спирачка - пускане дигане и едновременно с това пръскане с " ВД40 " за да се раздвижи механизма (мислех че ако е от ръждата ще се оправи).
Ефект имаше, но беше краткотраен - след 10-на дни пак се появи. А сега - моля за съвет.
Ако някой има опит - надявам се да сподели.
Благодаря предварително.
бих се радвал ако имаше отговори към това запитване.
Аз съм с Мондео МК3 комби 2003г. и имам същия проблем - задно ляво колело ми задържа - дали е от ръчната или работната спирачка - незнам ???
Веднъж пробвах с раздвижване на ръчната спирачка - пускане дигане и едновременно с това пръскане с " ВД40 " за да се раздвижи механизма (мислех че ако е от ръждата ще се оправи).
Ефект имаше, но беше краткотраен - след 10-на дни пак се появи. А сега - моля за съвет.
Ако някой има опит - надявам се да сподели.
Благодаря предварително.