Ford Fiesta MK3 - проблем със спирачки
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2007, 15:53
- Модел на автомобила: Ford Transit 2.5D
- Status: Извън линия
Ford Fiesta MK3 - проблем със спирачки
Здравейте,
дано се откликне някой на въпроса ми.
Една вечер се прибрах, на сутринта запалих и като тръгнах да изкарвам педала до долу и съвсем леко хващаше предно дясно колело. Викам си може да е заминала помпата, а задните ми цилиндърчета бяха протекли и затова намерих от колега от форума помпата+бумбалото и задните цилиндърчета.
Днес ги монтирах, обезвъздуших и същата работа. Едвам спира само когато педала е до долу. Като е запалена и помпя на спирачка се намалят оборотите, тоест помпата работи(или поне аз така мисля).
Тоест имаме работеща помпа, не течащи спирачни цилиндърчета, нови накладки отред и отзад, нови спирачни маркучи.
Има само един черен маркуч, който отива във всмукателния колектор, но го вадих и няма скъсано всичко си му е наред.
Сега се сетих още нещо, преди като я огасех като натисна 2 пъти педала на спирачките и ставаше много корав и не можеше да се натисне, а сега си се натиска съвсем леко се вкоравява.
Дайте идеи, само без сервизи, защото пари няма
) 
дано се откликне някой на въпроса ми.
Една вечер се прибрах, на сутринта запалих и като тръгнах да изкарвам педала до долу и съвсем леко хващаше предно дясно колело. Викам си може да е заминала помпата, а задните ми цилиндърчета бяха протекли и затова намерих от колега от форума помпата+бумбалото и задните цилиндърчета.
Днес ги монтирах, обезвъздуших и същата работа. Едвам спира само когато педала е до долу. Като е запалена и помпя на спирачка се намалят оборотите, тоест помпата работи(или поне аз така мисля).
Тоест имаме работеща помпа, не течащи спирачни цилиндърчета, нови накладки отред и отзад, нови спирачни маркучи.
Има само един черен маркуч, който отива във всмукателния колектор, но го вадих и няма скъсано всичко си му е наред.
Сега се сетих още нещо, преди като я огасех като натисна 2 пъти педала на спирачките и ставаше много корав и не можеше да се натисне, а сега си се натиска съвсем леко се вкоравява.
Дайте идеи, само без сервизи, защото пари няма

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Ford Fiesta MK3 - проблем със спирачки
Иска още обезвъздушаване.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Благодаря, днес след много продължително обезвъздушаване спирачките се появиха и държат супер, но пак педала е много надолу. Да не би да трябва да обезвъздушавам още ?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Отпусни максимално жилото на ръчната и напомпи, може и да покараш така ден-два. Ако не се вдигне, направи още едно обезвъздушаване, тествай, и чак тогава обтегни ръчната.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Ford Transit 2.5D проблем със зареждане на акумулатора
Мерси много, оправи се, даже се появи ръчна каквато до сега не е имало никога 
Edit: новоизложения проблем е отделен в друга тема

Edit: новоизложения проблем е отделен в друга тема