Въпрос за носачи

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Dark Angel
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2008, 19:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1
Контакти:
Status: Извън линия

Въпрос за носачи

Мнение от Dark Angel » 18 авг 2008, 15:29

Здравейте, искам да задам няколко въпроса, които може да ви се сторят глупави, но наистина не разбирам особено много от тази област, а не ме е срам да питам. :)
Значи става дума за предницата на колицата. Добре ми служи и започнах помалко да я стягам. Намерих един майстор (пишман), намерих втори (дооправи си сам), но ако не друго поне са единодушни, че трябва да сменям тампони на носачи. То и аз като загледам наистина тампоните са доста зле и според мен са си за смяна, но от всички теми във форума разбрах, че дори и лесен за демонтаж носача (в моя случай болтовете са отдолу), няма да мога да ги избия и набия после сам. Единия майстор даже ми каза да си сменя направо носачите. Всичко това е много хубаво, но работата е там, че на една заплата не може да се смени всичко колкото и голямо да е желанието. Предстои ми отпуска и съответно пътуване с колата и ме интересува дали е безопасно да се кара с разбити тампони на носача. Идеята ми е дали бих могъл да не сменям сега тампоните а направо след отпуската да сменя направо носачите в комплект с всичко. А ако не е безопасно да дадете някой друг съвет къде да отида за смяна, колко време отнема и приблизително какво ще ми струва. Не друго, но вече доста се напатих от майстори и всяка помощ би била добре дошла. Предварително благодаря на всички.

Peet
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98

Re: Въпрос за носачи

Мнение от Peet » 18 авг 2008, 18:49

Не е необходимо да сменяш носачите. Достатъчно е да смениш тампоните, а и е по-евтино. Тампоните се изваждат и поставят с преса, каквато повечето сервизи имат-работа за 5-10мин. Казвам го от челен опит. Повече време отнема свалянето и качването на носачите. Във форума има доста мнения за тампоните, така че да се ориентираш за цени и качество. Предполагам,че колегите с Фиести ще дадат по-точни сведения.Успех!

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Въпрос за носачи

Мнение от samsung_bg » 18 авг 2008, 18:54

За смяна само на шарнира ми взеха 5лв. :shock: Добре, че минах да попитам, мислех да го сменям сам.
Изображение

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”