Теч на хидравлично масло от рейката на Мондео МК II
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 16:24
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 16V, 98g.
- Status: Извън линия
Теч на хидравлично масло от рейката на Мондео МК II
Здравейте, колеги имам ядове с хидравличната рейка. Появи се теч на масло от предполагам семеринга точно от отвора, където кормилния прът влиза в рейката. Въпроса ми е има ли някакви ремонтни комплекти или да минавам на варианта направи си сам. Знам че на Скорпио рейката не се ремонтира и тук ли е същата работа? Благодаря предварително за информацията!!!!!!!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
И аз имах същите ядове,само че на Ескорт.Предполагам,че рейките са едни и същи, но не мога да съм 100 процента сигурен и затова мога да споделя само какво съм сменил аз.Най-отгоре,там където кормилния прът влиза в рейката има прахозащитен семеринг-FOCC-3D527-AA който се вижда на снимка 1,заедно с опаковката на Мото Пфое.Под него е проблемният семеринг,който е виновен за теча-F5AC-3D526-AA,който се вижда на снимка 2.Разбира се,това се отнася за хидравличната рейка на Ескорт,но ако погледнеш какво пише на прахозащитния ти семеринг,дори и без да сваляш рейката,можеш да разбереш дали е същия.Тези две уплътнения си ги поръчах от Мото Пфое и ми ги доставиха за 2 дни срещу около двайсет и няколко лева.Смених ги сам,което не е много трудно,но основният проблем си остава самото сваляне на рейката от колата.След този ремонт вече няма никакви течове и аз съм много доволен,защото се бях отчаял,понеже никъде не намерих рейка втора употреба.Надявам се,че това ще помогне и на други колеги,ако не с друго,то поне да знаят,че се продават резервни части и за рейки.
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
На мен ми текна хидравликата и ме остави на пътя преди няколко месеца, свалянето ми струваше 100лв, ремонта на рейката 200лв и майстора на рейки ми даде 6м гаранция. Иначе се интересувах за нови в Мото Пфое 1800лв, а някакви неоригинални по 700-800лв.
Но ремонта е отваряне на всичко възможно, смяна на семеринги, някакво пристъргване на машина и основно почистване щото вътре е било трагедия
В Бургас ги прави само 1 човек, от сервиза му ги свалят и носят на място и така. Дано съм ти бил полезен 
Но ремонта е отваряне на всичко възможно, смяна на семеринги, някакво пристъргване на машина и основно почистване щото вътре е било трагедия

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
ако не минеш само със семерингите ето
тук третия пост от зад напред
има ориентировъчна цена за ремонт на хидравлична рейка .....е верно че не си с ескорт и не си в София ама цените са горе долу същите
тук третия пост от зад напред
има ориентировъчна цена за ремонт на хидравлична рейка .....е верно че не си с ескорт и не си в София ама цените са горе долу същите
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 16:24
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 16V, 98g.
Здравейте колеги, днес ходих до МП и оправих рейката, но мисля че е важно да се знае , че рейката на Мондео и Ескорт 98г. не са едни и същи. Малки разлики ама ги има за съжаление. Лошото беше че МП имаха само семерингата но не и прахозащитното капаче, но аз сложих старото . Сега мисля , че е важно да се знаят и цените:
- Семеринга- 23лв.
- Труд- 2ч.- 40лв.
- Масло- 1.25- ОМV- около 15лв.
тотал:78лв.
Успех на всички и безаварийно , колеги!!!!!
- Семеринга- 23лв.
- Труд- 2ч.- 40лв.
- Масло- 1.25- ОМV- около 15лв.
тотал:78лв.
Успех на всички и безаварийно , колеги!!!!!