Ръжда по задният мост на фокус-въпрос ?!
-
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2018, 15:15
- Status: Извън линия
Ръжда по задният мост на фокус-въпрос ?!

Последна промяна от Джамби на 14 авг 2018, 10:27, променено общо 1 път.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Ръжда по задният мост на фокус-въпрос ?!
По принцип е нормално тези части на окачването да са ръждясали на места. Това е така дори още от завода, но на мен ми се струва, че при въпросния екземпляр ръждата е повече от нормалното. Особено от горната страна виждам разслояване на материала подобно на баница, което е сериозно. От снимката не може да се каже дали това разслояване е фатално, защото тези греди са от доста дебел метал, но все пак го огледай по-добре. Нямам представа колко може да струва един заден мост втора употреба, но сигурно ще се намери.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
А имаш ли информация откъде идва колата? Корозията на моста не съответства на пода, който е по-тънък и по принцип корозира първи.
Винаги може да смениш моста с друг, това вече са стари коли и по моргите има много катастрофирали, но и на пазара има достатъчно нови. Ако те притеснява търси друга.
Винаги може да смениш моста с друг, това вече са стари коли и по моргите има много катастрофирали, но и на пазара има достатъчно нови. Ако те притеснява търси друга.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2018, 15:15
Ще кача и други снимки!Благодаря за отговорите!Колата е от швейцария!Абе всечко друго и е ок,освен тоя ръждясал заден мост,страх ме е да не се счупи по тия нашите пътища!Не знам колко пари и къде биха ми сложили друг заден мост от някой ударен фокус!От Италия обаче,че виждате в Швейцария,какво е ръжда!Не знам ако я изтържа,и после с преобразувател и грунд да го запечата,ама не знам колко е изтънял метала,и пак е временно решение!А това със смяната на заден мост,ми звучи,като още 500-600 лв.Двуумя се,а иначе форда е топ,хечбек с 3 врати,много ми хареса,други забележки,няма освен тая,ама тя е голяма!Дали да го купувам?Не знам!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Този мост не е ръждясал, ами направо си е изгнил. При тукашните условия за две зими ще приключи. Около пружината също е зле. Търси друг кола. Коли бол по автокъщите.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- valio57
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2011, 22:45
- Модел на автомобила: Ford FOCUS lll 1.6 TDCi 2012г
Ако мислиш че можеш да си я оправиш сам с части от морага. Направи си го. Ако ли не, си търси друга кола.