Чукане при ускорение, на висока предавка и ниска скорост..
-
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2009, 00:12
- Модел на автомобила: Ford Focus, 1.8 TDCI(115k.),2002г.
- Status: Извън линия
Чукане при ускорение, на висока предавка и ниска скорост..
Здравейте, колеги...
От месец март тази година при моя Фокус(2002 г., 1.8 тдци, 115 коня), се появи много странен шум. При по рязко подаване на газ, на четвърта предавка и скорост под 60 км., от двигателния отсек се чува едно чукане, което аз оприличавам на чукане на аванс при кофти бензин(все пак съм карал Вартбург)....Когато отнема газта и това почукване престава. На 1-ва, 2-ра и 3-та предавка, даже при ускорение не се чува този звук...Въпреки, че мои познати ме хвърлят на заминала дюза, демпферен маховик или горивна помпа, след доста четене имам съмнение, че може да имам и разбито вътрешно каре.
Ще се радвам да чуя мнения от Вас(особено на препатили), къде мога да търся проблема на моя Дзвер....
Благодаря предварително....
От месец март тази година при моя Фокус(2002 г., 1.8 тдци, 115 коня), се появи много странен шум. При по рязко подаване на газ, на четвърта предавка и скорост под 60 км., от двигателния отсек се чува едно чукане, което аз оприличавам на чукане на аванс при кофти бензин(все пак съм карал Вартбург)....Когато отнема газта и това почукване престава. На 1-ва, 2-ра и 3-та предавка, даже при ускорение не се чува този звук...Въпреки, че мои познати ме хвърлят на заминала дюза, демпферен маховик или горивна помпа, след доста четене имам съмнение, че може да имам и разбито вътрешно каре.
Ще се радвам да чуя мнения от Вас(особено на препатили), къде мога да търся проблема на моя Дзвер....
Благодаря предварително....
Формата е моментна, класата е вечна........
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Чукане при ускорение, на висока предавка и ниска скорост..
Зарежи го ускорението- следи с кои обороти съвпада тропането-на мотора или на колелата.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2009, 00:12
- Модел на автомобила: Ford Focus, 1.8 TDCI(115k.),2002г.
Когато колата е на място и подам газ, няма проблем....Днес, при доста обиколки из Бургас, това "чукане на аванса" не се чу нито веднъж. Ще се опитам да хвана в кои обороти започва, но почти съм сигурен че под и около 2000....Във високите обороти не се чува...
Формата е моментна, класата е вечна........
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=69150
Провери това(правилно ли работи ролката).
Провери това(правилно ли работи ролката).