Странно тропане отпред
-
- потребител
- Регистриран: 15 сеп 2007, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.4i 2001
- Status: Извън линия
Странно тропане отпред
Здравейте, имам следния проблем...От доста време се чува едно тропане отпред в ляво. Фокусника сам го карал на 3-4 места да му гледат предницата и всички ми казаха, че нямам проблеми. Но това чукане продължава да се чува. Има моменти когато за известен период изчезва и после пак се почва. Накрая прочетох тук-там и почвам да си мисля, че може нещо по амортисьора да се е бъгнало - я лагер, я тампони. Та въпросът ми е дали някой е имал такъв проблем и ако трябва да сменям амортисьори каква марка да избера. Чувам, че много хора хвалят Билщаин. И другото ми питане е дали да са газови или маслени. Не знам фабрично Фокуса с какви излиза.
-
- потребител
- Регистриран: 24 авг 2009, 17:02
- Модел на автомобила: бивша Форд фиеста 1988 1.6 D , бивша Форд фиеста 1994 1.1 моно , настояща Хонда Прелюд 1998
Re: Странно тропане отпред
Здравей колега
Имах подобен проблем само , че от дясната страна.Имах чувството , че ще ми се откачи колелото някаде по пътя а съм сменял носачите ( шарнири ) - вървят в компелкт и всичко по предницата където може да хлопа.Отидох при моя майстор и я разглобихме от дясната страна.Махнахме амортесьора и майстора гледа гледа по носачи и тн. и каза че е здраво като бетон отпред и най-вероятно е от амортесиьорчето.Беше се изместила малко пружината.Свалихме я и нея , смазахме къде каквото има , грес тук там и сега няма проблеми но е от амортесьорчето 100%.Така че , ако не ти пречи да ти хлопа и си сигурен че е от него и не е изпуснал , карай си я така още няколко хил.км. пък после сменяй.

-
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2009, 11:46
- Модел на автомобила: Ford eskort
тампона с лагера на аморисора е 100%
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
А само когато на скорост ли ти тропа? Защото на мен ми тропа само когато съм на скорост, когато е по инерция тропането го няма. А майстора казва че по предницата всичко е наред, отдава го на старостта на хидравличния тампон на двигателя!
-
- потребител
Ами не само като съм на скорост. Явно ще се прибягва да смяна на амортисьорите...Ама да минат само празниците, че финикийските знаци са проблем сега
Харесал съм си Билщайн и мисля да ги пробвам...
Някой ако има опит с амортисьори ще съм благодарен да сподели мнение...

Някой ако има опит с амортисьори ще съм благодарен да сподели мнение...
-
- потребител
Ходих на майстор и вече конкретно му казах да гледаме по амортисьора. Разглобихме го, гледахме го, по него всичко си е наред, няма луфтове, не е омаслен. Сменихме тампона и лагерчето, но тропането си остава и вече не знам какво да го правя. Сега ми прави впечатление, че като се качвам в колата и като отпускам съединителя по-рязко се чува това тропане. Някой да има някаква идея???
-
- потребител
- Регистриран: 09 яну 2010, 21:59
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Имам подобен проблем. Много яко изтропва около лявата гума, когато на пълен десен качвам колата на бордюр. Също и на задна, пак на пълен десен. При нормално движение нямам проблеми, на нормален десен завой, без да я качвам, няма тропания, нищо. Нещо по амортисьорите ли да е?
-
- потребител
Предполагам, че може и да е нещо по амортисьорите. На мен сега като ходих на майстор ми каза, че било от рейката. Имало луфт...Ама странното е, че като карам и минавам през дупки не усещам някакви вибрации във волана. Но пък си го има това тропане. Но ти препоръчвам да си погледнеш амортисьорите първо. Може да е заминало лагерчето.