Рециклиране на спирачна помпа
- PA0700AP
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2007, 13:19
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 CL с разход 5.9/100 газ. Някога!
- Status: Извън линия
Рециклиране на спирачна помпа
Колеги, търся някъде в Пловдив да ми рециклират спирачната помпа. На помогналите благодаря предварително.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Рециклиране на спирачна помпа
На тая помпа има само една технология за качествен рециклаж.Взима се старата,шлайфа се отвътре,нагрява се и се набива втулка ремонтен размер.
Смисъл тази процедура има само когато правиш някаква супер екзотична ретро кола,за която просто няма нови помпи.
Това поне разбирам аз под "рециклаж".Смяната на гумички е пълна безсмислица.До сега не съм виждал успешно рециклирана помпа само със смяна на гумички.
Смисъл тази процедура има само когато правиш някаква супер екзотична ретро кола,за която просто няма нови помпи.
Това поне разбирам аз под "рециклаж".Смяната на гумички е пълна безсмислица.До сега не съм виждал успешно рециклирана помпа само със смяна на гумички.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Re: Рециклиране на спирачна помпа
В Пловдив в работилницата на Шкодров(Шкодрата) правеха по поръчка т. нар. "усилени гумички"-т.е. с малко по-голям размер от оригиналните, които се слагаха на стари помпи и цилиндърчета. Не мога да ти кажа каква е ефективността.
Трябва да свалиш помпата, да я разглобиш и да погледнеш вътре.Много често вътрешната част на помпата е с множество различни по големина язви, ако е така- никакви гумички не могат да помогнат.
Ако проблема наистина е в помпата, най-вероятно ще трябва нова.
Трябва да свалиш помпата, да я разглобиш и да погледнеш вътре.Много често вътрешната част на помпата е с множество различни по големина язви, ако е така- никакви гумички не могат да помогнат.
Ако проблема наистина е в помпата, най-вероятно ще трябва нова.