тракшън контрол

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
didoo86
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2008, 13:41
Модел на автомобила: ford puma
Status: Извън линия

тракшън контрол

Мнение от didoo86 » 01 май 2008, 20:12

от извесно време сам горд собственик на пума и сам доста приятно изненадан от тази малка, но много яка бърза колца,искам поже4е инфо за тази система каято подпомага тръгването на хлъзгав път,вси4ки пуми ли разполагат с нея моята е 1.7 двигател, и какво то4но представлява(дали е тракшън контрол?и дали някои я е пробвал през зимата?в книгата и не пиши и за ускорение от 0--100??някои беше написал 9сек. но не е така за6тото моита пада под тези 9сек като и аз не я стряскам защтото все пак е не мисля да я карам един ден :D

Потребителски аватар
NightRider
потребител
потребител
Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
Контакти:

Re: тракшън контрол

Мнение от NightRider » 01 май 2008, 22:09

Аз мога да разкажа но за Мондео, а предполагам, че при теб е различно. За това мисля, че няма да ти е много от полза но пък може да е от полза за някой друг. За през зимата няма никакъв ефект от нея на сняг. Гумите се въртят свободно при тръгване. При движение с около 20-30 на сняг когато настъпиш рязко тогава има смисал. При тръгване на асвалт (не хлъзгав път) се получава превъртане последвано от спиране и после пак превъртане и така се редуват. Това го усещам сякат ми подскача предницата. АБС-са ми също маи работи така превъртат малко гумите после блокират и пак превъртат и така....

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 02 май 2008, 01:33

Изображение

didoo86
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2008, 13:41
Модел на автомобила: ford puma

Мнение от didoo86 » 02 май 2008, 20:09

добре колеги светнахте ме горе долу за какво става дума,не е тракшън,но доно има няква полза от него,имам още едно вапрос4е относно фаровете като си взех колата бяха добре сега от извесно време се появиха някакви то4ици- 4арти4ки немога да си го обесня не е вода или конденз,даже не се разбира дали е от вън или ватре на фара някои имал ли е такав проблем?ако някои знае нещто интересно което трябва да зная за колата ще се радвам да сподели :D

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 03 май 2008, 12:41

Колега,
Моята Фиеста я има тази екстра. Мисля, че при теб е абсолютно същото.
То се води Брейк тракшън контрол(BTCS). Значи това си е страхотна екстра, особено през зимата. Когато тръгваш и еното ти водещо колело е стъпило на сняг автоматично започва да върти и другото и буксуването на водещите колела е намалено значително.
Иначе самата система BTCS най-просто казано контролира преплъзването на колелата чрез спирачките.
Изображение

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”