джанти 15" форд сиерра
-
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2007, 01:55
- Модел на автомобила: '85 Sierra 2.0 EFI двувратка!
- Status: Извън линия
джанти 15" форд сиерра
Здравейте колеги! Карам един от най-здравите модели, минали през теста на времето - сиера!
в момента съм на 14" джанти и много искам да мина на 15" дори и железни. Въпроса ми е за ET - в какви граници трябва да бъде за 15" 6.5-7J и евентуално от каква друга кола стават? за PDC-то е ясно, че е 63.хмм. Чувал съм, че от Пежо 405 стават (ама колко) и от Ауди Б4 също.
не искам колата да изглежда като теснолинейка, а също и предните да ми "обръщат" веждите на калниците. смятам да карам на гуми 185/65/15 или 195/60/15, за което си мисля, че 6.5J ще е перфектната ширина. моля давайте съвети от какво животно да ги търся тия джанти. предпочитам ако са алуминиеви да са оригинални от нещо, не ме интересува шарка, красота и т.н.
Благодаря предварително!

не искам колата да изглежда като теснолинейка, а също и предните да ми "обръщат" веждите на калниците. смятам да карам на гуми 185/65/15 или 195/60/15, за което си мисля, че 6.5J ще е перфектната ширина. моля давайте съвети от какво животно да ги търся тия джанти. предпочитам ако са алуминиеви да са оригинални от нещо, не ме интересува шарка, красота и т.н.
Благодаря предварително!
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
ами като за начало ЕТ трябва да е горе-долу като оригиналното 30-40. защото аз си купих едни от фокус с ет 52.5 и влизат доста навътре, което ме затруднява с избора на гуми
най-добре мисля че ще станат джанти от мондео мк1 и мк2. не е задължително и да са оригинални от форд де, има много фирми които произвеждат джанти
най-важното е като ги купуваш да ги пробваш на колата, винаги може да стане някой фал
гуми гледай да са по-високи като за нашите хубави пътища
195/60 си пасват идеално

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
те и не-заводските също са си хубави, но щом си решил...stanchev написа:ами да, за това питам аджеба от какво да търся, че нямам много време да пробвам с мерене. а като писах, че търся оригинални, имам предвид заводски джанти, те са по-здрави от разните CMS, и другите нискокачествени и не ми се иска да изправям или заварявам всеки месец

- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Моите са от ауди, но мисля че 90 и стоят мн. добре, ито тука можеш да я разгледаш http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 3%E5%ED%E8, но да ти кажа отпред са ми 195/50/15 а отзад 195/60/15. Тези отпред пасват на косъм по широчина, така че ако вземаш нещо, първо пробвай. Ако става въпрос те от повечето пежа стават също. Аз веднъж сложих едни 17" от пежо 307. Въпроса е до проба.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!