Проблем с джантите-помагайте

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:
Status: Извън линия

Проблем с джантите-помагайте

Мнение от doctordre » 27 окт 2007, 16:35

Днес отидох до гумаджиите да си проверя джантите и гумите че напоследък при по-висока скорост леко ми трепери волана и като че ли бие надясно :? На 2 от гумите направиха баланс, едната джанта беше крива и я сменихме с резервната. Напомпаха ги и ги прегледаха и уж всичко точно. Отивам след това на реглаж, качват колата и майстора почва да върти предните гуми. Вика ми "те са много криви, особено дясната :shock: ". Обясних му че току-що идвам от гумаджиите и всичко е прегледано... Каза ми че при такова състояние не могат да ми направят реглаж, нямало смисъл само да ми вземат парите като нищо няма да се промени. Върнах се при гумаджиите и им казах какво са ми обяснили в сервиза, но те казаха че всичко е наред и е проверено. Единия ми каза цитирам "еми той майстора нещо се е объркал :shock: ". Казаха ако все пак има някакъв проблем да отида пак. Та сега се чудя какво да правя, уж всичко е точно но пък знам ли... :roll: дали да отида при други гумаджии и дали там ще е по-различно, не ми се набутват пак 20 кинта... Дайте някакъв съвет защото пък ако наистина са криви не е добре да карам така

Потребителски аватар
dimbatami
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе

Мнение от dimbatami » 27 окт 2007, 20:28

моят съвет е да идеш при друг за реглаж на предницата щото то при реглажа се курегира сходимоста на колелетата не това дали бият или не

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 27 окт 2007, 20:46

dimbatami написа:моят съвет е да идеш при друг за реглаж на предницата щото то при реглажа се курегира сходимоста на колелетата не това дали бият или не
да де, но все пак искам и джантите да не са криви (ако са!), продължава да си тегли надясно :roll:

Потребителски аватар
malak_dic
потребител
потребител
Регистриран: 29 сеп 2007, 23:49
Модел на автомобила: FORD MONDEO-1.8i 16V 115к.с 94г.

Мнение от malak_dic » 27 окт 2007, 20:47

Не знам как са майсторите при вас в С-я,но определено за реглаж на преден мост трябва всичко да е ок.М-рите правят регулировката при прави и точни гуми предница без хлопане и луфтове и т.н Не може м-р да направи реглажа иначе.Така е поне при нас в Я-л.Според мен не са ти правиколелата ,на пр.мост м-рите също правят монтаж и баланс.
Карай Форд да си горд!!!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 окт 2007, 21:21

глупости-глупости-глупости :evil:
На 90º ли са изметнати тези джанти, че да не може да се направи сходимостта? :twisted:
На мен с луфт в лява кормилна щанга на стария Ескорт ми направиха сходимоста.
Преди това на други стендове я омазаха.
Гледаха си за луфтове и не казаха нищо за тази щанга но и не направиха нищо.
... аа как нищо - взеха пари :)
Докторе, ако имаш път към Плевен в работно време, викай ако имам възможност да ти отделя време ще те водя да те видят.
petkoff_pl остана доста доволен :wink:

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 27 окт 2007, 21:26

paci написа:.......petkoff_pl остана доста доволен :wink:
:drink: Потвърждавам качеството на авторемонта е добро а качеството на плевенският фордов гид Paci е отлично. Изпитано лично не веднъж :oops:

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 27 окт 2007, 22:38

мерси за отзивчивостта, но няма да имам път към Плевен :roll: за реглажа ясно, може и да го направят, но аз искам всичко да е точно. нз какво да правя, явно ще трябва да дам още 20кинта при някои по-добри гумаджии да видят за какво става въпрос :?

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 27 окт 2007, 23:32

Това с дърпането да е станало след смяна на летните със зимни гуми, случайно? Ако не е така смени гумаджиите, за да си сигурен в баланса и отивай на стенд. Ако си сменил гумите - опитай как ще се държи колата кати им сминиш местата.

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 28 окт 2007, 07:27

Любо написа:Това с дърпането да е станало след смяна на летните със зимни гуми, случайно? Ако не е така смени гумаджиите, за да си сигурен в баланса и отивай на стенд. Ако си сменил гумите - опитай как ще се държи колата кати им сминиш местата.
ами не съм забелязал кога е станало, но летните гуми не съм ги сменял със зимни :roll: пролетта си взех 2 нови за отпред, отзад съм си с michelin alpin :oops:

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”