Проблем с джантите-помагайте
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с джантите-помагайте
Днес отидох до гумаджиите да си проверя джантите и гумите че напоследък при по-висока скорост леко ми трепери волана и като че ли бие надясно
На 2 от гумите направиха баланс, едната джанта беше крива и я сменихме с резервната. Напомпаха ги и ги прегледаха и уж всичко точно. Отивам след това на реглаж, качват колата и майстора почва да върти предните гуми. Вика ми "те са много криви, особено дясната
". Обясних му че току-що идвам от гумаджиите и всичко е прегледано... Каза ми че при такова състояние не могат да ми направят реглаж, нямало смисъл само да ми вземат парите като нищо няма да се промени. Върнах се при гумаджиите и им казах какво са ми обяснили в сервиза, но те казаха че всичко е наред и е проверено. Единия ми каза цитирам "еми той майстора нещо се е объркал
". Казаха ако все пак има някакъв проблем да отида пак. Та сега се чудя какво да правя, уж всичко е точно но пък знам ли...
дали да отида при други гумаджии и дали там ще е по-различно, не ми се набутват пак 20 кинта... Дайте някакъв съвет защото пък ако наистина са криви не е добре да карам така

- malak_dic
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2007, 23:49
- Модел на автомобила: FORD MONDEO-1.8i 16V 115к.с 94г.
Не знам как са майсторите при вас в С-я,но определено за реглаж на преден мост трябва всичко да е ок.М-рите правят регулировката при прави и точни гуми предница без хлопане и луфтове и т.н Не може м-р да направи реглажа иначе.Така е поне при нас в Я-л.Според мен не са ти правиколелата ,на пр.мост м-рите също правят монтаж и баланс.
Карай Форд да си горд!!!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
глупости-глупости-глупости
На 90º ли са изметнати тези джанти, че да не може да се направи сходимостта?
На мен с луфт в лява кормилна щанга на стария Ескорт ми направиха сходимоста.
Преди това на други стендове я омазаха.
Гледаха си за луфтове и не казаха нищо за тази щанга но и не направиха нищо.
... аа как нищо - взеха пари
Докторе, ако имаш път към Плевен в работно време, викай ако имам възможност да ти отделя време ще те водя да те видят.
petkoff_pl остана доста доволен

На 90º ли са изметнати тези джанти, че да не може да се направи сходимостта?

На мен с луфт в лява кормилна щанга на стария Ескорт ми направиха сходимоста.
Преди това на други стендове я омазаха.
Гледаха си за луфтове и не казаха нищо за тази щанга но и не направиха нищо.
... аа как нищо - взеха пари

Докторе, ако имаш път към Плевен в работно време, викай ако имам възможност да ти отделя време ще те водя да те видят.
petkoff_pl остана доста доволен

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
ами не съм забелязал кога е станало, но летните гуми не съм ги сменял със зимниЛюбо написа:Това с дърпането да е станало след смяна на летните със зимни гуми, случайно? Ако не е така смени гумаджиите, за да си сигурен в баланса и отивай на стенд. Ако си сменил гумите - опитай как ще се държи колата кати им сминиш местата.