Глоба за превишена скорост?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
bluelemon
потребител
потребител
Регистриран: 24 окт 2007, 11:22
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 '98
Контакти:
Status: Извън линия

Глоба за превишена скорост?

Мнение от bluelemon » 09 юли 2008, 16:45

Ами да питам някой скоро да са го глобявали че днес ми писаха акт. Без да искам превиших скоростта *banned* Интересува ме глобите твърда сума ли са или са от - до? Казаха ми че към 150лв. била за превишение с 31 до 40км. в населено място и отнемане на книжката за един месец. Само дето не ми взеха книжката. И при положение че пише че срока за плащане бил един месец защо полицая каза след месец да отида да видя дали е излязла глобата? Мамка му тъкмо не ме бяха спирали 3-4 години. :(
http://bluelemon3d.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Глоба за превишена скорост?

Мнение от cenzor » 09 юли 2008, 16:51

bluelemon написа:Ами да питам някой скоро да са го глобявали че днес ми писаха акт. Без да искам превиших скоростта *banned* Интересува ме глобите твърда сума ли са или са от - до? Казаха ми че към 150лв. била за превишение с 31 до 40км. в населено място и отнемане на книжката за един месец. Само дето не ми взеха книжката. И при положение че пише че срока за плащане бил един месец защо полицая каза след месец да отида да видя дали е излязла глобата? Мамка му тъкмо не ме бяха спирали 3-4 години. :(
Ще ти я вземат като ти връчат акта. А акта излиза според зависи, след месец -може и повече. След месец иди да видиш дали е готов, а ако не - си го удължи.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
naftova pechka
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p.

Мнение от naftova pechka » 09 юли 2008, 17:05

сега 1 месец ще караш с акта вместо синия талон. малко преди да изтече датата му отиваш в КАТ. ако наказателното постановление още не е издадено ще ти сложат печат на акта с който ще го удължат вероятно с още един месец. като изтече пак отиваш чакаш ако не е готово НП пак печат, ако е готово ти го връчат и би трябвало........абе незнам не могат да ти вземат книжката при връчването защото има срок за обжалване на НП тоест период в който то не е влязло в сила съответно и наложеното с него наказание. не ми е ясно каква им е системата и как контролират. имам оаче подозрения че може да ти я вземат при връчването на НП пък после се жали.....чувам че сега искат да си платиш глобата и тогава да ти дадат синьото талонче......тъй че може и по същия начин да действат за книжката.
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta

bluelemon
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от bluelemon » 09 юли 2008, 17:20

Мамка му! Ако ми я вземат точно за морето ще пукна. :(:

PPenev
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 11:23
Модел на автомобила: FIESTA 1.1/90/б

Мнение от PPenev » 09 юли 2008, 18:10

Книжката я вземат при връчване на наказателното постановление. Така, че като отиваш да провериш дали е излязло НП след около месец тя задължително се носи.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 09 юли 2008, 18:21

Като се вземе под внимание 09.08 се пада в Събота, така че спокойно можеш да отидиш на 04.08 и да питаш дали е излязло наказателното постановление № ... , ако имат телефон най-добре се получава.
Ако не е излязло тичаш да ти заверят акта за следващия месец, т.е. до 09.09. Ако до тогава не си ходил на море едва ли през първата половина на Септември ще отидеш.
Когато е готово наказателното постановление ще ти го връчат срещу шофьорската книжка, а след един месец ще си ги вземеш (талона и книжката) срещу представена бележка за платена сума.
Неприятния момент тук е, че колкото повече бавиш топката, толкова по-късно ще си вземеш книжката, но това ти си решаваш. Аз ти препоръчвам да отидеш сега на море, а ако до 09.08 постановлението не е излязло да отидеш още веднъж. :D:

bluelemon
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от bluelemon » 09 юли 2008, 18:50

А знаете ли дали глобата е фиксирана сума или може да варира? Фуражката каза че не решавал той ами шефа му. Все си мисля че някой чиновник се занимава и си пише квото иска.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 09 юли 2008, 19:13

bluelemon написа:А знаете ли дали глобата е фиксирана сума или може да варира? Фуражката каза че не решавал той ами шефа му. Все си мисля че някой чиновник се занимава и си пише квото иска.
За превишаване на разрешената в населено място максимална скорост с до 10 км/ч е предвидена глоба 10 лева, с от 11 до 20 км/ч - 30 лева, с от 21 до 30 км/ч - 100 лева, с от 31 до 40 км/ч - 150 лева и един месец лишаване от правоуправление, с от 41 до 50 км/ч - 200 лева и два месеца лишаване от право да управлява МПС, а над 51 км/ч - 250 лева и три месеца лишаване от правоуправление.

За превишаване на разрешената максимална скорост извън населено място от 21 до 30 км/ч е предвидена глоба 50 лева, от 31 до 40 км/ч - 100 лева и един месец лишаване от право да управлява автомобил, от 41 до 50 км/ч - 150 лева и два месеца лишаване от правоуправление, и над 51 км/ч - 200 лева и три месеца лишаване от правоуправление.
Google!
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

PPenev
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 11:23
Модел на автомобила: FIESTA 1.1/90/б

Мнение от PPenev » 09 юли 2008, 21:18

Те решават "както си искат", а Ти караш както си искаш : Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ >:D<:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 16 юли 2008, 07:44

PPenev написа:Те решават "както си искат", а Ти караш както си искаш : Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ >:D<:
Решават когато в закона пише от... до... лв а в случая както е цитирал Цензора глобата е твърдо фиксирана.
Колега bluelemon, заделяй 150лв от бюджета за морето и както те посъветва Николов, тръгвай за морето. Сега е отпускарски сезон и постановлението може и да се забави, но може и точно по тази причина да излезе в срок (зависи служителя дали е в отпуск или тепърва ще ходи ) и тогава БДЖ.
Без да искаш превишаваш с 10км, но 30 не може да е без да искаш. Не съм светец и почти винаги съм със същото нарушение но не е без да искам. Един мой учител казваше " от 30г изчуквам коли и досега не съм имал клиент който да е виновен, всичките друг ги е ударил". Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

bluelemon
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от bluelemon » 16 юли 2008, 09:25

Абсолютно съм съгласен ама при положение че 90% от колегите карат като луди (сега някой да не се обиди)! На другия ден след случката се пробвах да карам с 50 и няма да ви кажа колко псувни изядох. Та не бяха клаксони, светлини, мръсна газ и ръкомахане. Тъй че по тази им система няма да се оправят нещата. Ще си понеса наказанието и поне сега карам по внимателно. *00110*

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 16 юли 2008, 10:30

С 50 не точно...ама с 60 в София се кара съвсем спокойно.Неофициално се твърди,че радарите на КАТ са настроени да "хващат" само движещите се с над 65 километра.Не знам дали е вярно,но с около 60 съм минавал край радар на няколко пъти и не са ме спирали.
Практически съвет-ако си в някаква колона,карай с трафика.Но ако на 20-30 метра пред теб няма друга кола,гледай да си някъде около ограниченията.30 километра отгоре е вече много.В града зад всяко храстче,кола и стълб може да изкочи я куче,я котка,я някое камикадзе.
Понеже гледам,че си от Пловдив...там е малко по-различно.В тоя град като имам работа,с колата избягвам да ходя.Организацията на движението е върха на безумието и просто не го виждам как може да се кара в ограниченията...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”