съвет
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 20:24
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
съвет
Здравейте колеги
Наскоро се свързах с човек,който докарва автомобили от Италия,но като се замислих рядко се среща кола която да е докарана от Италия и се зачудих дали не одбягват автомобилите докарани от там.Бихте ли изказали някакви мнения за това заслужава ли си да си да ми докарат автомобил от там или да търся , някой който ходи в Австия или Германия
Наскоро се свързах с човек,който докарва автомобили от Италия,но като се замислих рядко се среща кола която да е докарана от Италия и се зачудих дали не одбягват автомобилите докарани от там.Бихте ли изказали някакви мнения за това заслужава ли си да си да ми докарат автомобил от там или да търся , някой който ходи в Австия или Германия

- Еди
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
- Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
- Контакти:
Re: съвет
Доколкото знам вече почти всички се карат от там...но имат лоша слава, защото обикновено са с лоша поддръжка. Не че другата са с много по-добра...
Аз лично бих си избрала оттук. Поне мога да я видя, чуя и да я закарам на сервиз. Иначе е малко "насляпо".

- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
Избери от тук ,но с някой който знае номерата на "търговците".Ако не си спец в месеците след покупката ще станеш най-големия откривател на "скрити"дефекти и редовен клиент на сервизи.
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Разеберете се като я докара да си я караш в който сервиз ти избереш и чак тогава да купуваш, един вид да не се задължаваш да я купиш от автовоза.

-
- потребител
обмислях варианта да ида и сам да си избера кола,но лошото е,че има няколко риска.Единият да не си намеря кола и само да се набутам с пари за нощувки и тнт,а другия вариант е да ида да си намеря нещо идеално на външен вид.Там няма да мога да я карам и да я пробвам как е ходовата и част и след това като я взема да открия,че съм си взел таралясник от който нищо нестава...така че според мен всичко е на късмет или ще уцелиш или ще се набуташ 

- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Колега иди...поне ще се разходиш! пътните ти са 100 лв. в германия има пансиони по за 12-15 евро храната е без пари, после 80-100 евро за номера и около 100-120 евро гориво и си пак тук! има големи борси! все нещо ще харесаш а и после сам на себе си сте се сърдиш няма да казваш, че си прекаран в българия. в австрия трябва да си с кола. пада бясно обикаляне от село на село. за италия не знам. ти би ли си купил кола от цигани? не че не карат и добри коли от там. така че ти си реши как да е. от тук или от там!
дано да съм бил ясен
дано да съм бил ясен

- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
имай предвид че там няма големи борси. ще въртите по 300 км на ден. лудница. а и номерата там са доста по-скъпи. ина4е 1000 за колесар! помисли си пак. а и в германия не са толкова ръждиви и германците пазят повече вътре колата!vanko1988 написа:аз ако ходя да си докарвам сам ще ходя в австрия щото тези джамбази дето ще ме водят ходят само там
-
- потребител
ем да ти кажа незнам германците колко пазят,но сегашната ми кола ми я докараха от австия и мога да ти кажа че вътре беше като нова имапше само малко ръжда по задните вежди,което си е типично за форд.Колата ми я докараха на 270 000 км и досега да чукам на дърво не съм пипнал нищо по нея,така че ако човек си има късмет ще случи на кола,ако няма... няма така че пак казвам всичко е до късмет 

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега две коли взех от Италия и на двете правих основен ремонт на моторите.От Италиясамо с много твой човек но и това не е гаранция.Джамбазите имат свои хора в Европа и щом излезе хубава и евтина кола веднага се взима ,за такива като теб които отиват сами и без хора остават лоши коли.Пробваи от Холандия или чрез Интернет от частно лице.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
На мен ми се струва,че има доста коли внесени от Италия-и не са лоши, там по-малко ръждясват, но са по-мръсни. Един съсед отиде до Австрия и си донесе Ескорт-98г. комби- много ръждясал отдолу, на места изгнил. Щом търсиш кола, на първо място, според мен, трябва да си направиш сметка колко пари си готов да дадеш за автомобил, какъв тип и марка търсиш, като разбира се имаш пред вид и задължителните харчове по нея, след като я вземеш,а и някой лев за непредвидени разходи. Аз също се бях надъхал да ходя в чужбина за кола, даже се бях уговорил с добри познати, наясно с нещата. Отиването до Германия за кола и връщането щеше да ми струва минимум 700лв. и то при условие,че там престоя ми е минимален, уговорена нощувка в дома на българин за 10евро на ден и развеждане по автосалоните. Разгледах доста сайтове в България и чужбина, видях цените. Разгледай из тукашните автосалони-пълно е с хубави автомобили на добри цени-сигурно ще намериш. Успех!
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
От където и да вземеш кола си е въпрос на късмет, като ти е писано да те излъжат няма отърване, дори и да намериш връзки в автосалон.
Моята Фиеста 1998 г. е внос от Италия гр. Верона, няма грам ръжда, не е удряна, салона в отлично състояние, климатик, ел. пакет, аларма, имобилайзер, централно, хидравлика, стерео кенууд - всичко работи, но ходовата част си беше поразбита (1 заден лагер, предна биалетка, 1 тампон на предницата, 1 тампон на заден амортисьор) просто макароните са палачори, карат докато се разтрака и я шиткат. Иначе по двигателя нямаше проблеми, маслото беше сменяно, след стандартната смяна на консумативи (ремъци, ролки, вложки на клапани, филтри, масла, антифриз, свещи, някоя друга крушка и пр.) колата си върви много добре. И дума не може да става за сравнение със старата ми 19 год. Фиеста.
Имам още един-два стандартни проблема характерни за фиеста, но това не пречи да се кара.
Все пак по цената в автосалоните можеш да се ориентираш за състоянието на колата, търсейки евтино, обикновено ни излиза по скъпо.
Моята Фиеста 1998 г. е внос от Италия гр. Верона, няма грам ръжда, не е удряна, салона в отлично състояние, климатик, ел. пакет, аларма, имобилайзер, централно, хидравлика, стерео кенууд - всичко работи, но ходовата част си беше поразбита (1 заден лагер, предна биалетка, 1 тампон на предницата, 1 тампон на заден амортисьор) просто макароните са палачори, карат докато се разтрака и я шиткат. Иначе по двигателя нямаше проблеми, маслото беше сменяно, след стандартната смяна на консумативи (ремъци, ролки, вложки на клапани, филтри, масла, антифриз, свещи, някоя друга крушка и пр.) колата си върви много добре. И дума не може да става за сравнение със старата ми 19 год. Фиеста.
Имам още един-два стандартни проблема характерни за фиеста, но това не пречи да се кара.
Все пак по цената в автосалоните можеш да се ориентираш за състоянието на колата, търсейки евтино, обикновено ни излиза по скъпо.