Съвет за покупка на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби
- Status: Извън линия
Re: Съвет за покупка на Фокус
Здравейте, колеги. Още си търся кола, оказа се, че не е лесно и в Италия доверен човек да ми намери точно каквото искам. Обикалях много по автокъщите, но няма много коли след фейслифта от 2002г. Имаше една, 2002г, много запазена, като нова, дето се вика, за 3500 лв. Обаче имаше нещо съмнително , двигателя беше 1,8, а продавача твърдеше, че е 1,6. Освен това имаше чукане, в рейката може би, като се върти волана на място. Чуваше се и някакво чукане от клапаните като че ли. Такова чукане от рейката забелязах при няколко Фокуса, да не им е слабо място? И друго ми направи впечатление - на повечето екземпляри, които гледах, имаше доста сажди в ауспуха, и като пипна с пръст, след това чернилката не може да се изчисти лесно от пръста. Това май значи, че двигателя гори масло. При форсиране понякога имаше пушек, понякога почти не. Но аз не разбирам много, и нямам познат, който да ми помогне в търсенето на кола. Като знам какъв съм абсолютен карък, ме е страх, че колкото и да избирам, все ще се прецакам, просто съм си без късмет. Днес гледах един Фокус, от по-старите, 2000г. изглежда запазен, има хубав вид. Няма сажди в ауспуха, не пуши, няма ръжди, рейката не чука. Но ми направи впечатление, че предната броня е като нова, няма нито една драскотина по нея, вероятно е пребоядисвана. Не видях следи от удар в предната част, фаровете изглежда не са сменяни, може би бронята е била одраскана и затова са я боядисали. Гумичките на педалите ми се видяха също нови, но волана, лоста за скоростите, уплътненията, коланите, седалките, имат следи от употреба, и изглеждат запазени. Ето линк към обявата http://www.cars.bg/c350711. Хареса ми колата и се обдих на момчетата от Огледи.ком, разбрахме се утре ако не вали, да я прегледат и да си кажат мнението. Защото аз сам не смея да си избера кола.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
На 13 год. Фокус за тези пари няма да си взема, с този мотор-1.6 i. Ако е бензин търси 2.0.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Ама на 2,0 разхода май му е доста по-висок. По-запазените коли на тази възраст горе-долу вървят на подобни цени. Не искам да взимам от най-евтините, защото са изтормозени. Нали не е толкова важно на колко години е колата, а в какво състояние е. А за този двигател 1,6 вече не знам какво какво да мисля. Най-разпространения и най-оплювания двигател, и най-хваления също така.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Е колко по висок да е с 400 куб/см. По висок му е данъка, това е вярно, но 1.6 е мотор еднодневка. А специално показания от теб, аз го оценявам на 2 500 лв.Forester написа:Ама на 2,0 разхода май му е доста по-висок.
- kimi666
- потребител
- Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano
Фокуса изглежда добър, но моя го взех преди две години за толкова пари. Ако ти свали на 3 000 и е добър е добра цена според мен. И аз мисля , че 1,6 ще е слаб на комбито. Ако имаш финансова възможност си търси 2.0. Имам предвид по високия данък, в разхода невярвам да има чак толкова голяма разлика. Моят е 1.8 и на газ на дълго ми гори 10лв. на 100 км.
- Lancer
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
- Модел на автомобила: Ford Focus '99
Мисля, че парите са много за тази кола. На тая цена трябва да ти дойде с ГИ, който ще поставиш в последствие. То бива форд фокус най-успешна покупка за употребяван автомобил, ама тия прекаляват. За бронята, какво да ти кажа, гледай хубаво всички детайли зад нея за следи от удар, но моята, която беше перфектна при покупката, вече е със следи от поне 4-5 одрасквания, определено ще изглежда по-добре след пребоядисване.Forester написа: ... Днес гледах един Фокус, от по-старите, 2000г. изглежда запазен, има хубав вид.
Продължи да търсиш, като не пропускай и тия, които вече някой като нас е закупил - аз взех такава от свестен човек и си беше перфектно поддържана, без забележки, но то си тръгва след покупката... Строшиха ми прозореца за да ми свият панела на музиката, тук-таме драснато на паркинг, дупките отделно, но за 20000 км нищо по ходова част и перфектна работа на двигателя - всеобщо недолюбвания 1.4. Но с ГИ преди седмица с 61 лв. 450 км София-Варна и общо 621км за тия пари.
Не знам дали ще се намери кой да погледне за това:
http://www.cars.bg/c134151
На пръв поглед не ми се струва зле. За другото, аз не бих закупил без фактура, от четено от нета, изобщо не ми се ще някой шеф на КАТ да се избъзика с едно "Абе тва твоето не е ли документна измама" с разните измислени бележчици, които ти предлагат повечето продавачи, а и то май си е точно такова, да купуваш от италианец/немец, без да си излизал от страната и той да не е стъпвал тук. Щото ще се намерят автокъщи, които да те запитат за чий ти е фактура...
Сокол скитник
-
- потребител
Огледахме колата от линка http://www.cars.bg/c350711 с младежа от Огледи.ком. Той каза, че досега не е виждал толкова запазен Фокус. Покарахме я съвсем малко в автокъщата, няма тропане по ходовата част. Съединителя е наред, двигателя работи перфектно, сутринта студена запали без проблем. Много запазена изглежда колата. Салона е като нов, дали е възможно да е сменен целия салон? Надали, сигурно не е евтин. Продавачът не иска да свали цената, каза твърдо 3500лв. Момчето от Огледи.ком каза да опитам да спазаря на 3200, защото според него колата си заслужава, но на 3500 каза аз да си преценя. Понеже видях много коли, по-евтини, но в далеч по-лошо състояние, тази ми се струва изгодна. И по-скъпи коли гледах в по-лошо състояние от тази. Сега се сетих нещо, и искам да ви питам. Става въпрос за уплътненията на вратите. На шофьорската врата уплътнението е здраво долу, където се прокъсва от краката при качване и слизане, но снадката му е точно долу в средата, и май имаше малко разстояние, около 2 мм, между двата му края. А на другата предна врата уплътнението долу май имаше леко протриване, и не видях снадка долу като че ли, но не съм съвсем сигурен, не помня добре. Къде по принцип се намират снадките на уплътненията? Занимават ли се автотърговците да сменят уплътнения, или да ги въртят, за да не личат много прокъсванията? Може ли този търговец да е разменил уплътненията на двете предни врати? Там долу до уплътненията има и едни пластмаси, те не са протъркани, но може би и те се сменят. Такава пластмаса има и на задната броня отгоре, при багажника, и тя се надира яко, ако колата е карана много и е товарена здраво. На тази кола точно там има съвсем малко драскотини. Изобщо много неща говорят, че колата наистина е на малко километри. Обаче има няколко съмнителни неща. Но пък едва ли търговецът ще се захване да реновира до такава степен кола за 3500лв.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
За 14 годишна кола 3100 според мен са й много парите иначе може и да е читава. След 3-4 години тая кола ще е близо на 20 години 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Гледам, че нещо им се вдигат цените на комби изпълненията.
Да беше 2,0, да се замислиш, но така на никъде. Даже летНи джанти няма. Няма тракшън, задните джамове са с ръчка, само 2 еърбега... Няма за какво да се хванеш, за да дадеш тия пари. Километрите не ги гледай- забрави.

Да беше 2,0, да се замислиш, но така на никъде. Даже летНи джанти няма. Няма тракшън, задните джамове са с ръчка, само 2 еърбега... Няма за какво да се хванеш, за да дадеш тия пари. Километрите не ги гледай- забрави.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Ако ти харесва, сваляй цената смело и я вземай!
И на мен ми се струват много парите за такава кола, но в крайна сметка парите са си твой, а "кеф цена няма"!
И на мен ми се струват много парите за такава кола, но в крайна сметка парите са си твой, а "кеф цена няма"!
-
- потребител
Така, значи Фокуса вече е купен - 1,6 2000г. комби. Докара ми го познат от Италия, за 750 евро.Общо взето е добра колата, на 105 000 км, уж реални. Но външно е малко зле. Има много драскотини по броните, задната е счупена. Единия праг е ударен лошо, и ръжда е избила. Но на снимките горе-долу всичко се вижда. Притеснявам се да не ме върнат в КАТ за лош външен вид. Отдалече драскотините не бият много на очи, но отблизо се виждат. Как мислите, дали ще мине регистрацията така, или трябва преди това да я оправя? Дано да мине, че така без номера много скъпо ще ми излезе да я придвижа до майстор, и после до КАТ.
http://forester72.snimka.bg/automobiles ... cus.767498
http://forester72.snimka.bg/automobiles ... cus.767498
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
За това което видях на снимките, не би следвало да ти направят проблем. Гледай само ръчната да хване. Имаш и възможност да вземеш и временни номера,- без колата да е в КАТ, като с тях да я придвижваш където е нужно.
Честита да ти е ! Много и безаварийни километри ти пожелавам с нея.
Честита да ти е ! Много и безаварийни километри ти пожелавам с нея.
- Lancer
- потребител
Добре изглежда, направо на платформата и в КАТ. Ако се притесняваш, вземи си един сребрист спрей и изпръскай само одрасканото, като другата част я облепиш добре с тиксо и вестник, но не мисля, че ще се заяде някой за толкова. А регистрираш ли я, изобщо не се занимавай да я боядисваш, със сигурност няма да изглежда по-добре след 20000 кмForester написа: ... Как мислите, дали ще мине регистрацията така, или трябва преди това да я оправя? Дано да мине, че така без номера много скъпо ще ми излезе да я придвижа до майстор, и после до КАТ.

Това на предния капак не се ли мие?
Сокол скитник
-
- потребител
Още не съм я мил, цялата е в прахоляк, и това на предния капак е мръсотия, ще се измие. Ще я водя в КАТ пък каквото ще да става. Спирачките са добре според мен, ръчната държи. Ще проверя всички светлини, ще купя аптечка, триъгълник, жилетка и пожарогасител. Преди продаваха пожарогасители пред КАТ в Дървеница и ги заверяваха, дали още е така, да разчитам да купя там на място. И екотакса май може там да се плати, но дали не е по-скъпа, отколкото другаде?
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Да прав си, всичко се предлага там,- наоколо де, пожарогасители, екотакса, и мафиоти разни обикалят. Номер може да си харесаш по желание.
- Lancer
- потребител
Екотаксата мисля, че я заковаха да е 240 лв навсякъде, не е какато преди кой колкото реши да ти вземе, но поразпитай. Не знам тоя КАТ в който аз взех временни номера в сф е в Дървеница, но там в бараките пред КАТ имаше всички документи да се закупят, ГО, екотакса и каквото потрябва. Само гледай документите да са коректно попълнени, че от бързане да ми вземат парите ми писаха колата друга марка, та се гонихме там из каналите после.Forester написа: И екотакса май може там да се плати, но дали не е по-скъпа, отколкото другаде?
Сокол скитник
- urgan
- Потребител
EKO таксата я заковаха на 130 лв навсякъде. Има едни лешояди като влезнеш още в двора и продават комплекти триъгълник и там другите боклуци 40 лв и ще ти каже че надолу той ги зареждал и там същото струва 60 лв.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Къде е 130лв. тая екотакса? Аз преди две седмици платих 240лв. за 9 годишна кола.
- urgan
- Потребител
Прав си 240 лв е. Когато се интересувах колко е, явно е била толкова и после са я променили. Беше в началото на годината.