за жилетките?
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2007, 15:53
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25, 16V, Zetec-S, 1997
- Status: Извън линия
кога е влезнало в сила?MegatroniC написа:Айдееее, закона е в сила да им се невиди![]()
Вчера глобиха колегата с 10 лв за това че няма жилетка. Е сега си стъпиха на далаверата катаджиите, масови проверки
статия от 02.04.07
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА (ОБН., ДВ, БР. 20 ОТ 1999 Г.) - за последно обновен на 13 Март 2007, Държавен Вестник бр.22
последният излезнал брой на Държавен вестник е от 03.04.2007г., бр.28, в него НЯМА промяна в Закона
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
най-сигурния начин е да се изчете закона и когато ни спрат на улицата да си знаем... щото ако им кажем "ама те по бТВ казаха, че не е задължително, полицая не му пука, но ако кажем "В закона за движение по пътищата слд последната поправка няма точка която да ме задължава", полицая или ще ни докаже, че бъркаме (като извади закона) или ще види че не ставаме за изнудване... Защото и това което е написал колегата за глоба от 10 лв. ми звучи не като глоба а като почерпка... Много пъти са ме пробвали полицаи... на принципа "ако мине". Мога да не знам всичко но трудно се давам 
Вчера ми разказваха, че при регистрация на автомобил в КАТ се изисква превод на документите само ако не отговарят на европейските стандарти... аз си го превеждам, че са от държави извън ЕС, да ама като отидеш на гишето с австрийски документи и оная вика "Дай превода" и всички дават, защото са разбрали от колеги, че трябва... пък и кой ще рискува да го върнат при положение, че е чакал 20 часа...
Всички я карат така...
Поздрави,
la4o

Вчера ми разказваха, че при регистрация на автомобил в КАТ се изисква превод на документите само ако не отговарят на европейските стандарти... аз си го превеждам, че са от държави извън ЕС, да ама като отидеш на гишето с австрийски документи и оная вика "Дай превода" и всички дават, защото са разбрали от колеги, че трябва... пък и кой ще рискува да го върнат при положение, че е чакал 20 часа...
Всички я карат така...
Поздрави,
la4o
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2007, 15:53
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25, 16V, Zetec-S, 1997
принтираш си последната версия на закона и ако се заядат, вадиш и даваш да четат 
Щом го няма черно на бяло, обнародвано в държавен в Държавен вестник НЯМАТ право да те глобяват по никакъв повод.
а за този, който е бил глобен - явно полицаите са искали пари и са се пробвали, а той като не е бил наясно не е могъл да спори с основание.

Щом го няма черно на бяло, обнародвано в държавен в Държавен вестник НЯМАТ право да те глобяват по никакъв повод.
а за този, който е бил глобен - явно полицаите са искали пари и са се пробвали, а той като не е бил наясно не е могъл да спори с основание.
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Аз съм за тези жилетки и дори смятм, че трябва да задължат и възрастните хора и децата да носят такива /преди време бях чел, че в някакъв град в Холандия бяха направили експеримент, при който бяха получени невероятни данни - прегазените деца и възрастни хора бяха с пъти по-малко от предходен период, като почти вс. жертви са били без жилетки!?!?/
пп: след време като имам дете - то ще носи такава жилетка
пп: след време като имам дете - то ще носи такава жилетка

- vaskoneti
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
- Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г. - Местоположение: Разград
Не се лъжете, не купувайте още нищо такова не е прието, само не мога да си обясня защо "кухите лейки" от полицията не излязат пред обществеността и не успокоят хората да не си дават парите напразно!!! Няма да се учудя някой висш началник от полицията да ги внася от Китай и затова още да си траят мамка им !!!

With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.