ЛЕД КРУШКИ ЗА ФАРОВЕ
- GeorgiToRuleThemAll
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2016, 17:43
- Модел на автомобила: 2015 1.0 EcoBoost 74kW
- Status: Извън линия
Re: ЛЕД КРУШКИ ЗА ФАРОВЕ
Значи H съответства на халогени. А другите букви като P, W, Y и комбинациите между тях? Цифрите би трябвало да са размерите на цоклите, нали?

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Няма такова нещо. Означенията са по едни нормативи на Икономическата комисия на ООН. Приети са, но не винаги се спазват. Германците още си означават някои крушки по DIN, американците имат и те някаква паралелно съществуваща кодова система.
Технологията като потребител теб не те интересува. Трябва ти само кода, за да можеш да си намериш резервна крушка, когато някоя изгори.
Технологията като потребител теб не те интересува. Трябва ти само кода, за да можеш да си намериш резервна крушка, когато някоя изгори.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- GeorgiToRuleThemAll
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2016, 17:43
- Модел на автомобила: 2015 1.0 EcoBoost 74kW
-
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2017, 11:43
малко снимки на лед крушки на Мондео мк4
резултата е убийствен
-
- потребител
- Регистриран: 11 май 2015, 21:17
Здравейте, някой случайно да е сложил от LED крушките H4 ? Интересувам се как е на къси и на дълги, защото мисля и аз да поръчвам. Благодаря
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
За пореден път ми се случи, да пътувам и всякакви ксенони, лед крушки и какво ли не да ме заслепяват.
Нямам идея с какви идеи ги правите тия неща, но е ужасно за останалите, повярвайте, независимо как ги настройвате.
Нямам идея с какви идеи ги правите тия неща, но е ужасно за останалите, повярвайте, независимо как ги настройвате.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Специално ЛЕД крушката по нищо не би трябвало да се различава от която и да е стандартна. Това, че има хора, дето карат с нерегулирани фарове, е друга тема. В двата ни квартални пункта за ГТП имат машините за регулиране на фарове, но никой от работещите там не знае как се работи с тях. И ги имат само защото им е изискване по наредба да ги имат. По сервизите изобщо нямат....
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Не е нужно да си инженер за да се научиш да боравиш с този уред. Аз лично на всичките ми коли съм ги регулирал с този уред и на още 4-5 коли. Естествено рефлекторите трябва да са читави, стъклата ( плстмасови за новите коли) както и читави кружки. Резултата е супер добър.S_C написа: ↑13 дек 2017, 21:56Специално ЛЕД крушката по нищо не би трябвало да се различава от която и да е стандартна. Това, че има хора, дето карат с нерегулирани фарове, е друга тема. В двата ни квартални пункта за ГТП имат машините за регулиране на фарове, но никой от работещите там не знае как се работи с тях. И ги имат само защото им е изискване по наредба да ги имат. По сервизите изобщо нямат....
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Вероятно е така, но в радиус 2-3 км около квартала има сигурно 20 машини, но нито един човек, който да може да работи с тях.
- Tsurinski
- потребител
- Регистриран: 27 май 2009, 11:47
- Модел на автомобила: Ford Cougar 2.5 99
Колега, напълно си прав, но не са виновни ксенонните или Led крушките а неправилния монтаж. Първо на фар с рефлектор не става ксенон от какъвто и да е тип или лед от нисък клас. Няма начин да ги регулираш по какъвто и да е начин и заслепяват зверски, но led от нисък клас (с два диода разположени срещуположно) се справя много добре на фарове с лупи които са задължителни и за ксенона. За фарове с рефлектор led крушките задължително трябва да са от среден клас нагоре (те най-често са с поняколко диода на страна). Парадокс е че ниския клас led се справя по добре от средния клас при фарове с лупи, така че който е решил да слага да избере между висок или нисък клас!
При моята кола понеже всичко е с лупи много добре се получи с led крушки от нисък клас!

-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Нямам идея.
Моите фаове са регулирани и са с H7 халогенни крушки.
Мога да си купя и други, карам си с тия, както си е по книжка.
Ксенони, лед и т.н. ще имам като си купя кола с фабрични такива. Може и да става понякога сполучливо с афтърмаркет глупости, но 99% са ужас. Любимо ми е някой голфче за 1000-2000 лева с фарове и крушки за още толкова.
Моите фаове са регулирани и са с H7 халогенни крушки.
Мога да си купя и други, карам си с тия, както си е по книжка.
Ксенони, лед и т.н. ще имам като си купя кола с фабрични такива. Може и да става понякога сполучливо с афтърмаркет глупости, но 99% са ужас. Любимо ми е някой голфче за 1000-2000 лева с фарове и крушки за още толкова.
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
ЛЕД има още едно предимство за стари кочини. По-широкия работен диапазон на напрежението. Според зависи е, но споконйо може да се поддържат разни стойности между 10 и 18 волта и в целия тоя диапазон ще свети еднакво. С обиковена крушка, загуба на 1 волт по инсталацията дава осезаема разлика. А това е нормалното състояние на кола на 20 години-окислена клемичка тук, тръгнал да нагаря контакт там и е ти на фаровете от 14 волта, стигнали 10. С такива фарове извън града си сляп като къртица.
- Tsurinski
- потребител
Така е колега! Новите технологии са хубаво нещо, но и колегата kito е прав за това че ако не ги ползваш както трябва - пречат! Аз лично бях скептичен в началото и да пробвам ме подтикна тази тема! Първо реших да се “образовам” по темата и бях шокиран! В българските форуми тотално ми объркаха инжинерните познания за луксове, лумени, келвини и т.н.т. Абе всеки ръсеше “мозък” независимо дали има нещо вярно в думите му! Затова си набавих информация от чуждоезичните форуми най-вече от руските. Така синтезирах информацията от предния ми пост, монтирах на моята кола и поради получилия се резултат до като се усетя монтирах още на 5-6 коли на роднини и приятели. Определено работи технологията и според мен за афтърмаркет е за предпочитане пред ксенона. И една препоръка колеги - на фаровете за мъгла или монтирайте Led с най-много 3000к или си оставете халогените.

- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Едва ли имаш каквито и да е било "инжинерни" познания, да знаеш. 

- Tsurinski
- потребител
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Вярвам ти. 

- bobi76
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2017, 21:20
Здравейте колеги, на моя ц макс 2004г всички крушки са лед с изключение на мигача .....на късите и дългите са на марка С6 72вата с охлаждането.....светят наистина брутално,но имам проблем с тях смущават ми радиото и ако някои е имал такъв проблем и по някакъв начин е успял да го реши ще му бъда благодарен да го сподели. Пробвах и с другите лед крушки с пасивно охлаждане ,но или аз не случих на крушки или са пълен кенеф ,но пък смущенията изчезнаха
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Разбери първо къде са смущенията.
Ако са само на радиото-проблем с антената. Ако шуми и на диск, значи е захранването към радиото. Но понеже Форд обсъждаме, предолагам, че ще шуми само на радио-оплетката на кабела за антената е "мижи да те лАжем"...
Ако са само на радиото-проблем с антената. Ако шуми и на диск, значи е захранването към радиото. Но понеже Форд обсъждаме, предолагам, че ще шуми само на радио-оплетката на кабела за антената е "мижи да те лАжем"...
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Лед крушките работят ефективно и безопасно единствено и само в проектирани за тях фарове. Всичко останало е илюзия и предпоставка за ПТП.Ние сме от малкото държави в ЕС където това не е регулирано със закон.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Бавно четеш или бавно отговаряш, че ти трябваха над 3 години за включване по темата?