При повече газ задната изключва сама
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2012, 08:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i 16v, Fobos gas injection
- Status: Извън линия
При повече газ задната изключва сама
Здравейте.
От онзи ден съм собственик на Ford Mondeo MK1, 1.8i.
Днес забелязах като паркирах на заден на стръмен баир, че при повече газ задната изключва. Чува се нещо като тъп удар (така мога да го оприлича долу-горе) и изключва. При другите скорости го няма този проблем.
Какви са възможните варианти и какво трябва да направя по въпроса?
Благодаря и слънчев ден,
Недко.
От онзи ден съм собственик на Ford Mondeo MK1, 1.8i.
Днес забелязах като паркирах на заден на стръмен баир, че при повече газ задната изключва. Чува се нещо като тъп удар (така мога да го оприлича долу-горе) и изключва. При другите скорости го няма този проблем.
Какви са възможните варианти и какво трябва да направя по въпроса?
Благодаря и слънчев ден,
Недко.
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: При повече газ задната изключва сама
На стария ми ескорт 1.6д го имаше този проблем.Явно е нещо вътре при по старите скоростни кутии.Аз си карах така колата няколко години и не е болка за умиране.Съветвам те да си караш така иначе сваляне на скорости и ремонт или нови.
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2012, 08:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i 16v, Fobos gas injection
Благодаря за отговора, Цецо.ceco georev написа:На стария ми ескорт 1.6д го имаше този проблем.Явно е нещо вътре при по старите скоростни кутии.Аз си карах така колата няколко години и не е болка за умиране.Съветвам те да си караш така иначе сваляне на скорости и ремонт или нови.
Но днес например трябваше да мина през една дупка "залепена" за бордюра и трябваше да подам малко повече газ за да се случи това. И то не стана. Което е голямо неудобство. И особенно ако някой те чака да си направиш маневрата.
Също така не съм сигурен дали след всяко едно такова изключване не се амортизира повече и повече скоростната кутия (или нещо друго).
Този проблем на какво се дължи най-често? Синхронизатор на скоростите, съединител, скорости? Можете ли да ми обясните по-подробно?
Благодаря още веднъж,
Недко
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Най лесното което можеш да провериш е дали няма луфт вследствие на износване на елементите по приводите на лостовата система от скоростния лост,- до самия включвател на скоростната кутия. Ако няма луфтове, остава самата скоростна кутия- вътре. Ремонт на скоростна кутия не съм чул някой да е правил, защото втора ръка има много.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО