cougar ili accord
-
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2012, 10:33
- Модел на автомобила: ford cougar
- Status: Извън линия
cougar ili accord
здравейте колеги в момента сам пред диллемата форд kугар 2002г./130k.c./2000куб./бензинка или
хонда accord 97г.116k.c.1800куб.с метан
имам ги и двете а трябва да продам едната и немога да реша,та имам нужда от помоща ви????
може ли да ме светнете по темата кое се разваля повече на кои са по скъпи частите и т.н.
за което предварително ви благодаря.
имам ги и двете а трябва да продам едната и немога да реша,та имам нужда от помоща ви????
може ли да ме светнете по темата кое се разваля повече на кои са по скъпи частите и т.н.
за което предварително ви благодаря.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: cougar ili accord
Поддръжката на кугъра е съизмерима с поддръжката на Мондео от съответната година.
За Хондата (поне за по-сторите, а не вярвам при по-новите положението да е различно), колегите около мен с хонди плачат от цени на части, но ми се струва, че малко преувеличават.
В крайна сметка поддръжката на един автомобил на тия години зависи най-вече от състоянието му и от това как е бил поддържан от предишните собственици.
Кое се разваля повече? Ами това на дали има на света човек който да ти каже, защото пак опира да поддръжка. Ако консумативите са сменяни на време и колата е пазена няма причини да се разваля, нали? Но ако всички дупки са твои и се изживяваш като Фитипалди по нашенските пътища подозирам, че е танк да караш пак ще правиш окачване редовно...
Така че, на въпроса коя да задържиш - Тази която повече ти харесва. Аз немога да кажа кое ти харесва на теб...
За Хондата (поне за по-сторите, а не вярвам при по-новите положението да е различно), колегите около мен с хонди плачат от цени на части, но ми се струва, че малко преувеличават.
В крайна сметка поддръжката на един автомобил на тия години зависи най-вече от състоянието му и от това как е бил поддържан от предишните собственици.
Кое се разваля повече? Ами това на дали има на света човек който да ти каже, защото пак опира да поддръжка. Ако консумативите са сменяни на време и колата е пазена няма причини да се разваля, нали? Но ако всички дупки са твои и се изживяваш като Фитипалди по нашенските пътища подозирам, че е танк да караш пак ще правиш окачване редовно...
Така че, на въпроса коя да задържиш - Тази която повече ти харесва. Аз немога да кажа кое ти харесва на теб...
-
- потребител
благодаря колега за одговора и напълно си прав ,,,,ноо въпроса ми беше следния,,,,АКО СИ НА МОЕ МяСТО КАКБО БИ ИЗБРАЛ,,,,и при нормално каране без шумахерски изтории аве маправо с пенсионерско каране коя ще се разваля по често ,,,стегнати са и двете ,,а и на мондеото 2002г. скъпи ли са му частите?
-
- Администратор
- Контакти:
Но това Мондео цените на частите са съизмерими с цените на частите на първото Мондео, което е с 10г. по дърто.
При равни други условия (разбирай състояние на колите) аз бих избрал по-новата. Но ти казваш, че ти се налага да продадеш едната, т.е. имаш нужда от пари. Тогава въпросът ти не трябва да е „Ти коя би избрал?“, а „На коя от двете ще взема повече пари?“. Като си отговориш на този въпрос ще си отговориш и на въпроса коя да задържиш.
При равни други условия (разбирай състояние на колите) аз бих избрал по-новата. Но ти казваш, че ти се налага да продадеш едната, т.е. имаш нужда от пари. Тогава въпросът ти не трябва да е „Ти коя би избрал?“, а „На коя от двете ще взема повече пари?“. Като си отговориш на този въпрос ще си отговориш и на въпроса коя да задържиш.
-
- потребител
братле извинявай ама с теб май няма да се разберем

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Вариант-1kokkich написа:здравейте колеги в момента сам пред диллемата форд kугар 2002г./130k.c./2000куб./бензинка или
Едната ти е на 10 год., а другата на 15 год. но с евтино гориво .
Задържаш по новата, и и прехвърляш газ-метановата от Хондата на Кугара.
Вариант-2
Продаваш и двете, и си купуваш по нова,- като години.
Вариант-3
Задържаш по старата, като по здрава, и с по евтино гориво.
Вариант-4
Оставяш си Кугара, защото сме в Клуб Форд, а не в клуб Хонда !
Така устройва ли те ?
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
на това му викам одговор
,благодаря колега! имаш ли представа колко гори kугара,а с метана,,щот не съм го подкарал,в сервиза е и чакам,има броблем бензиновата помпа,свалям и я пробвам ръчно работи-слагам я неискa, ииииии незнам бошони мошони копчета скрити , при катастрофа да спира, ама нее удряна,,,майстор ще каже,,ти кво мислиш че е????
,,,
[не се сърди лубо

-
- Администратор
- Контакти:
Ако с това имаш предвид мен - няма за какво да ти се сърдя, но си чакам ризата.kokkich написа:[не се сърди лубо
Ялта ти изкара възможностите в явен вид, а аз се опитах да те накарам сам да си ги извадиш, в което явно се провалих

Помпата, за да не работи при така описаните от теб обстоятелства значи че има проблем с тоците. Вариантите са два:
1) Лоша маса - това го слагам като 1, защото твърдиш, че не е удряна, но за всеки случай,
2) Прекъсвач (копче, бутон или както се казва) активиращ се при удар и изключващ захранването на бензиновата помпа - намира се в шофьорските крака, може би има капаче отстрани, на пластмасовия панел или е под самия панел. Имам предвид пластмасовата кората, която е в ляво от краката на шофьора.
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Пробвай да пишеш по-разбрано и грамотно.kokkich написа:на това му викам одговор![]()
![]()
,благодаря колега! имаш ли представа колко гори kугара,а с метана,,щот не съм го подкарал,в сервиза е и чакам,има броблем бензиновата помпа,свалям и я пробвам ръчно работи-слагам я неискa, ииииии незнам бошони мошони копчета скрити , при катастрофа да спира, ама нее удряна,,,майстор ще каже,,ти кво мислиш че е????
,,,
[не се сърди лубо
-
- потребител
еми то май само ти не ме разбра 
НАСКО

НАСКО
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008
Проблема е в правописа не в разбирането
Но щом ти харесва така - няма проблем.