Ford Scorpio II Turnier.95 Много проблеми помощ

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
djbastard
потребител
потребител
Регистриран: 10 юли 2009, 14:31
Модел на автомобила: Ford Scorpio Turnier 2000 16V DOHC, Automat, 1995
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Ford Scorpio II Turnier.95 Много проблеми помощ

Мнение от djbastard » 02 ное 2009, 12:07

Колемтража просто си спирада работи, бензиномера също.
Но сега няколко дена не е спирал километража.
DJ Bastard

Потребителски аватар
mladen1984
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth

Мнение от mladen1984 » 05 ное 2009, 19:49

Kолега и аз съм с технически познания и в книгата, която съм си взел пише как се тества АБС-а !Тестването става в неподвижно състояние и при завъртане на колелото!Но няма значение ,ти си знаеш...!Лично съм проверявал куплунзите и съм ги пръскал с контактен спрей.Единствено на задно дясно колело дава големи отклонения спрямо другите три!И мисълта ми беше да сравним данните !Ако оправиш проблема пиши....
Изображение

djbastard
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от djbastard » 11 ное 2009, 02:00

mladen1984 написа:Kолега и аз съм с технически познания и в книгата, която съм си взел пише как се тества АБС-а !Тестването става в неподвижно състояние и при завъртане на колелото!Но няма значение ,ти си знаеш...!Лично съм проверявал куплунзите и съм ги пръскал с контактен спрей.Единствено на задно дясно колело дава големи отклонения спрямо другите три!И мисълта ми беше да сравним данните !Ако оправиш проблема пиши....
Да, но знаеш ли какви стойности трябва да дават някъде пише ли ги тия стойности. Аз още несъм свалял колелата да поразчовъркам буксите, но от предна дясна дето я свалях видях колко пясък имаше във буксата че, после като се опитвах да я пъхна невлизаше че я чуках със отверката докато изпама прахоляка и пясъка и тогава влезе. Другите са същата работа на 100%.
Според мен това нещо се мери със осцилоскоп, честотомер, или някакъв спецялен уред който да е на този принцип като изброените.
При натрупани грешки в компа на колата, пак може да е фатално за АБС, да подава грешни данни или да бърка стойности, това често се случва.
Ето примерно, при мен сега гори много, ланда сондата е добре, просто компа си е объркал нещо стойностите и си мисли че совдата дава различен сигнал и шашка мотора, спъваго, на моменти я гаси, опитвасе да и подаде повече гориво давия понякога за момент.
И аз незнам къде във Варна има място където да я закарам да я закачат на компютър да изчистят грешките , питах тук но никой не ми е дал отговор.

Да не забравя, почна да отказва да заключва вратите, 1-2 зьключва другите не после обратно. Един приятел днес вика изкараи клемата на акуболатора за малко и ше се оправи, направих го и сега е добре, заключваги. Хади де не бях се сещал за това.
DJ Bastard

djbastard
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от djbastard » 12 ное 2009, 03:30

Ето сега последното развитие. Двигателя тресеше прекъсваше абе беше лузя рябота харчеше по над 20 на сто км, бях шчупил пластмасата тоест фланец ли незнам как се води намира се между колекторите на инжекцията и главата, днес я залепих със силикон но и махнах гумичките де разтеглени омачкани итака. Запалих 20 минути колата продължи по старому пуши дими прекъсва, но след това двигателя олекна влезе в обороти не се ччуваше като работи и всичко си дойде на мястото. Изрязях го дърпа си не е като преди но има още, трябва да сменя и масления филтър на автоматичната кутия и тогава ше дам още инфо. За сега добре се движат нещата, още не съм свалил колелата да прегледам датчиците на АБС но и това ше стане скоро. Ако някой има инфо за ботона зеления които ди намира под топката на скоростниа лост до каже, 0D/OFF, нещо и тои не бачка май.
DJ Bastard

djbastard
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от djbastard » 15 ное 2009, 06:27

Ето и нещо ново за каращите скорпио. Прекъсването на мотора излезе от едната бубина буксата и е малко шчупена и като я размърдам прекъсва като я повдигна се оправя и работи перфектно. Вързах я с едно кабелче да стои нагоре но тия дни ше и измисля нещо да я залепя и дя и подложа. Иначе оправи се мотора вече на светофарите се гледам обортомера данеби да е изгаснала не се чува мотора. Но защо ми се струва че гори много.
DJ Bastard

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”