Неволи с Фокуса-гумените уплътнения на двата фара.
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
- Status: Извън линия
Неволи с Фокуса-гумените уплътнения на двата фара.
Колеги, да ви се оплача. Преди 2 дни отидох на една автомивка, и какъвто съм си перфекционист, реших да си полирам фаровете със специална паста. Всичкото хубаво, ама докато го видя, младокът, които го правеше, повреди доста гумените уплътнения и на двата фара.
Какво да му казвам, ядосах се много, ама свършила работа.
Какво да правя сега, пуснах обява, че търся такива уплътнения, не знам дали ще намеря. Не съм проверявал в Мото - Пфое още, не знам дали изобщо се продават отделно, и на каква цена ще бъдат. Един луд от София ми поиска 60 лв за едното! Че аз ще си купя още малко цял фар!
Тъи или иначе като намеря ще трябва да демонтирам целия фар, ако може кажете каква е последователността, за да не се мъча!
Един човек от форума беше писал, че е трябвало да кара колата на канал, толкова ли трудно се свалят?!
Колеги с Фокуси, помагаите! А които намери тези гумички на поносима цена, ще почерпя!
Какво да му казвам, ядосах се много, ама свършила работа.
Какво да правя сега, пуснах обява, че търся такива уплътнения, не знам дали ще намеря. Не съм проверявал в Мото - Пфое още, не знам дали изобщо се продават отделно, и на каква цена ще бъдат. Един луд от София ми поиска 60 лв за едното! Че аз ще си купя още малко цял фар!
Тъи или иначе като намеря ще трябва да демонтирам целия фар, ако може кажете каква е последователността, за да не се мъча!
Един човек от форума беше писал, че е трябвало да кара колата на канал, толкова ли трудно се свалят?!
Колеги с Фокуси, помагаите! А които намери тези гумички на поносима цена, ще почерпя!
Последна промяна от pepy1 на 27 окт 2008, 21:19, променено общо 1 път.
Причина: за по лесна работа с търсачката
Причина: за по лесна работа с търсачката
- aatri
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI 1999 г.
Re: Неволи с Фокуса-гумените уплътнения на двата фара.
Залепи ги временно със силикон.Аз направих така.
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Не се продават отделно. Върви с целия фар, поне в Мото Пфое и по Микрокат-а.
А този, който ти е поискал 60 лв. за едното
Толкова върви един фар втора употреба
А този, който ти е поискал 60 лв. за едното

- pan_m
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
- Контакти:
И моите са залепени, няма страшно. Много са "кекави" тия гумички, бре м@мка му.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Тези уплътнения са за да възпрепядстват вибрации м/у фара и купето, какт и ако чукнеш някой леко да не ти се счупи фара.
Фара се сваля елементарно, държи се на ри болта, не е нужен канал само бъркаш под бронята, с тресчотка е по-лесно.
ето имам два фара барабар с уплътненията.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=22067" onclick="window.open(this.href);return false;
Фара се сваля елементарно, държи се на ри болта, не е нужен канал само бъркаш под бронята, с тресчотка е по-лесно.
ето имам два фара барабар с уплътненията.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=22067" onclick="window.open(this.href);return false;
- Veso
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2007, 22:29
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 16v Kарай бавно да те видят всички,вместо бързо да.....утрепеш всички!!!
И аз имам 2 фара с уплътнения драсни на пощата да видим как ще напраим да ти ги дам >:D<: hobot@abv.bg