Глоба за превишена скорост?
-
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2007, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 '98
- Контакти:
- Status: Извън линия
Глоба за превишена скорост?
Ами да питам някой скоро да са го глобявали че днес ми писаха акт. Без да искам превиших скоростта
Интересува ме глобите твърда сума ли са или са от - до? Казаха ми че към 150лв. била за превишение с 31 до 40км. в населено място и отнемане на книжката за един месец. Само дето не ми взеха книжката. И при положение че пише че срока за плащане бил един месец защо полицая каза след месец да отида да видя дали е излязла глобата? Мамка му тъкмо не ме бяха спирали 3-4 години. 

http://bluelemon3d.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Глоба за превишена скорост?
Ще ти я вземат като ти връчат акта. А акта излиза според зависи, след месец -може и повече. След месец иди да видиш дали е готов, а ако не - си го удължи.bluelemon написа:Ами да питам някой скоро да са го глобявали че днес ми писаха акт. Без да искам превиших скоросттаИнтересува ме глобите твърда сума ли са или са от - до? Казаха ми че към 150лв. била за превишение с 31 до 40км. в населено място и отнемане на книжката за един месец. Само дето не ми взеха книжката. И при положение че пише че срока за плащане бил един месец защо полицая каза след месец да отида да видя дали е излязла глобата? Мамка му тъкмо не ме бяха спирали 3-4 години.
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
сега 1 месец ще караш с акта вместо синия талон. малко преди да изтече датата му отиваш в КАТ. ако наказателното постановление още не е издадено ще ти сложат печат на акта с който ще го удължат вероятно с още един месец. като изтече пак отиваш чакаш ако не е готово НП пак печат, ако е готово ти го връчат и би трябвало........абе незнам не могат да ти вземат книжката при връчването защото има срок за обжалване на НП тоест период в който то не е влязло в сила съответно и наложеното с него наказание. не ми е ясно каква им е системата и как контролират. имам оаче подозрения че може да ти я вземат при връчването на НП пък после се жали.....чувам че сега искат да си платиш глобата и тогава да ти дадат синьото талонче......тъй че може и по същия начин да действат за книжката.
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
-
- потребител
- Контакти:
Мамка му! Ако ми я вземат точно за морето ще пукна. 

-
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 11:23
- Модел на автомобила: FIESTA 1.1/90/б
Книжката я вземат при връчване на наказателното постановление. Така, че като отиваш да провериш дали е излязло НП след около месец тя задължително се носи.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Като се вземе под внимание 09.08 се пада в Събота, така че спокойно можеш да отидиш на 04.08 и да питаш дали е излязло наказателното постановление № ... , ако имат телефон най-добре се получава.
Ако не е излязло тичаш да ти заверят акта за следващия месец, т.е. до 09.09. Ако до тогава не си ходил на море едва ли през първата половина на Септември ще отидеш.
Когато е готово наказателното постановление ще ти го връчат срещу шофьорската книжка, а след един месец ще си ги вземеш (талона и книжката) срещу представена бележка за платена сума.
Неприятния момент тук е, че колкото повече бавиш топката, толкова по-късно ще си вземеш книжката, но това ти си решаваш. Аз ти препоръчвам да отидеш сега на море, а ако до 09.08 постановлението не е излязло да отидеш още веднъж.
Ако не е излязло тичаш да ти заверят акта за следващия месец, т.е. до 09.09. Ако до тогава не си ходил на море едва ли през първата половина на Септември ще отидеш.
Когато е готово наказателното постановление ще ти го връчат срещу шофьорската книжка, а след един месец ще си ги вземеш (талона и книжката) срещу представена бележка за платена сума.
Неприятния момент тук е, че колкото повече бавиш топката, толкова по-късно ще си вземеш книжката, но това ти си решаваш. Аз ти препоръчвам да отидеш сега на море, а ако до 09.08 постановлението не е излязло да отидеш още веднъж.

-
- потребител
- Контакти:
А знаете ли дали глобата е фиксирана сума или може да варира? Фуражката каза че не решавал той ами шефа му. Все си мисля че някой чиновник се занимава и си пише квото иска.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
bluelemon написа:А знаете ли дали глобата е фиксирана сума или може да варира? Фуражката каза че не решавал той ами шефа му. Все си мисля че някой чиновник се занимава и си пише квото иска.
Google!За превишаване на разрешената в населено място максимална скорост с до 10 км/ч е предвидена глоба 10 лева, с от 11 до 20 км/ч - 30 лева, с от 21 до 30 км/ч - 100 лева, с от 31 до 40 км/ч - 150 лева и един месец лишаване от правоуправление, с от 41 до 50 км/ч - 200 лева и два месеца лишаване от право да управлява МПС, а над 51 км/ч - 250 лева и три месеца лишаване от правоуправление.
За превишаване на разрешената максимална скорост извън населено място от 21 до 30 км/ч е предвидена глоба 50 лева, от 31 до 40 км/ч - 100 лева и един месец лишаване от право да управлява автомобил, от 41 до 50 км/ч - 150 лева и два месеца лишаване от правоуправление, и над 51 км/ч - 200 лева и три месеца лишаване от правоуправление.
-
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 11:23
- Модел на автомобила: FIESTA 1.1/90/б
Те решават "както си искат", а Ти караш както си искаш : Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ >:D<:
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Решават когато в закона пише от... до... лв а в случая както е цитирал Цензора глобата е твърдо фиксирана.PPenev написа:Те решават "както си искат", а Ти караш както си искаш : Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ >:D<:
Колега bluelemon, заделяй 150лв от бюджета за морето и както те посъветва Николов, тръгвай за морето. Сега е отпускарски сезон и постановлението може и да се забави, но може и точно по тази причина да излезе в срок (зависи служителя дали е в отпуск или тепърва ще ходи ) и тогава БДЖ.
Без да искаш превишаваш с 10км, но 30 не може да е без да искаш. Не съм светец и почти винаги съм със същото нарушение но не е без да искам. Един мой учител казваше " от 30г изчуквам коли и досега не съм имал клиент който да е виновен, всичките друг ги е ударил". Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗ ХАЛ
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Контакти:
Абсолютно съм съгласен ама при положение че 90% от колегите карат като луди (сега някой да не се обиди)! На другия ден след случката се пробвах да карам с 50 и няма да ви кажа колко псувни изядох. Та не бяха клаксони, светлини, мръсна газ и ръкомахане. Тъй че по тази им система няма да се оправят нещата. Ще си понеса наказанието и поне сега карам по внимателно. 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
С 50 не точно...ама с 60 в София се кара съвсем спокойно.Неофициално се твърди,че радарите на КАТ са настроени да "хващат" само движещите се с над 65 километра.Не знам дали е вярно,но с около 60 съм минавал край радар на няколко пъти и не са ме спирали.
Практически съвет-ако си в някаква колона,карай с трафика.Но ако на 20-30 метра пред теб няма друга кола,гледай да си някъде около ограниченията.30 километра отгоре е вече много.В града зад всяко храстче,кола и стълб може да изкочи я куче,я котка,я някое камикадзе.
Понеже гледам,че си от Пловдив...там е малко по-различно.В тоя град като имам работа,с колата избягвам да ходя.Организацията на движението е върха на безумието и просто не го виждам как може да се кара в ограниченията...
Практически съвет-ако си в някаква колона,карай с трафика.Но ако на 20-30 метра пред теб няма друга кола,гледай да си някъде около ограниченията.30 километра отгоре е вече много.В града зад всяко храстче,кола и стълб може да изкочи я куче,я котка,я някое камикадзе.
Понеже гледам,че си от Пловдив...там е малко по-различно.В тоя град като имам работа,с колата избягвам да ходя.Организацията на движението е върха на безумието и просто не го виждам как може да се кара в ограниченията...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!