моля за помощ
-
- потребител
- Регистриран: 13 сеп 2006, 14:23
- Модел на автомобила: ford
- Status: Извън линия
моля за помощ
Колеги, както писах наскоро моят форд скоро ще направи 2годинки.Интересува ме понеже нямам проблеми с него има ли смисъл според вас да ходя на преглед в М.П.След като гаранцията изича какъв е смисъла.Н а предния преглед ми смениха маслото и другите неща на 7000 км.Мисля ,че сега мога да мина около 20 000 с това масло и филтри.Сега ФОРДА е на 14 000км.Става въпрос за форд фиеста 2006г.Благодаря ви !

-
- потребител
Re: моля за помощ
Никой ли не може да ме посъветва има ли смисъл да ходя на тъпия преглед?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Зависи кога ти изтича гаранцията. И зависи дали този преглед ти включва задължително смяна на маслото.
Ако утре ти изтича гаранцията май няма смисъл.
Относно маслото - какво пише в документацията на колата за него? Ако пише 20 хил. км карай спокойно, но го проверявай от време, на време.
Ако пише, че се сменя на 7000км. отивай да го смениш! Трябвало е да го смениш "вчера"!!! Дали да идш в МП при положение, че гаранцията ти е изтекла - не си длъжен. Аз си купувам маслото и филтрите от там и сменям другаде.
Ако имаш още няколко месеца гаранция сменяй маслото в МП.
П.П. Немога да разбера как може чисто нова кола да си вземе човек и за две години да й навърти само 14000км. Тя гаранцията дава 2 години или 100 000 км. което настъпи първо. Аз не че ще навъртя 100 хил за две години, но ще я експлоатирам до дупка, та каквото има да си го покаже и да се оправи с гаранцията. Иначе тая гаранция за какво ми е!? Само да ходя да им плащам скъпо и прескъпо за да сменят маслото ли?
Ако утре ти изтича гаранцията май няма смисъл.
Относно маслото - какво пише в документацията на колата за него? Ако пише 20 хил. км карай спокойно, но го проверявай от време, на време.
Ако пише, че се сменя на 7000км. отивай да го смениш! Трябвало е да го смениш "вчера"!!! Дали да идш в МП при положение, че гаранцията ти е изтекла - не си длъжен. Аз си купувам маслото и филтрите от там и сменям другаде.
Ако имаш още няколко месеца гаранция сменяй маслото в МП.
П.П. Немога да разбера как може чисто нова кола да си вземе човек и за две години да й навърти само 14000км. Тя гаранцията дава 2 години или 100 000 км. което настъпи първо. Аз не че ще навъртя 100 хил за две години, но ще я експлоатирам до дупка, та каквото има да си го покаже и да се оправи с гаранцията. Иначе тая гаранция за какво ми е!? Само да ходя да им плащам скъпо и прескъпо за да сменят маслото ли?
-
- потребител
Любо,благодаря ти за съвета.Колкото до изминатите километри -работата ми е такава ,че нямам къде да ходя с кола.Не е служебна.

- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Здравейте!
Не съм съвсем запознат с новите машинки, но съм чувал за 15 000 км на смяна, ама се чудя дали все пак не е добре да се сменя на 1 година, в зависимост кое първо...
Иначе бих си взимал консумативите от М.П. и сменял/преглеждал/ремонтирал другаде /зависи от финансите и гледната точка/...
Поздрави! : )
Не съм съвсем запознат с новите машинки, но съм чувал за 15 000 км на смяна, ама се чудя дали все пак не е добре да се сменя на 1 година, в зависимост кое първо...
Иначе бих си взимал консумативите от М.П. и сменял/преглеждал/ремонтирал другаде /зависи от финансите и гледната точка/...
Поздрави! : )
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
ако вече си навъртял 10 000 градско по добре си смени маслото -разбирасе ако си обичаш колата де
аз поне процедирам така или 10 00 градско -софийско или 1 година ,ама май първото събитие настъпва първо
аз поне процедирам така или 10 00 градско -софийско или 1 година ,ама май първото събитие настъпва първо
времето е като парите-никога не стига