Как да сваля задното(странично) стъкло?!?!

Екстериор и интериор.
Потребителски аватар
Kamazabg
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2010, 11:35
Модел на автомобила: Orion Mk3 1.3OHV Orion Mk3 1.6 EFI Tourneo Connect 1.8 TDCI
Status: Извън линия

Как да сваля задното(странично) стъкло?!?!

Мнение от Kamazabg » 21 окт 2010, 16:50

Колеги, някой от вас знае ли как се сваля задното(странично) стъкло на Орион/Ескорт '88г
Имам мерак да ги затъмня. Свалих кората на вратата. Имаше един болт, който държи малката "лайсна" м/у двете стъкла (голямото и малкото триъгълно)Развих го и пак нищо. Има ли нещо друго, което държи стъклото ? Ако някой е свалял подобно моля да сподели опита си.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Как да сваля задното(странично) стъкло?!?!

Мнение от Doin » 22 окт 2010, 10:33

А тази лайсна не се ли държи и на болт отгоре на вратата? Огледай профила на вратата за още болтове, мисля че отгоре трябваше да има още един и пада цялото стъкло. Махаш и уплътненията наоколо да не задържат.

ivailox
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2010, 23:06
Модел на автомобила: Ford focus

Мнение от ivailox » 10 ное 2010, 21:32

И аз имам същия проблем откачило ми се жилото на задното странично стъкло за да закача жилото трябва да разкача стъклото от някаква пластмаса която се движи по релса Ако някой знае как тази пластмаса се маха стъклото да се извади да ми драсне става въпрос за Форд фокус!!!

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 11 ное 2010, 09:18

Стъклото се загрепва чрез щифт, също бял, също пластмасов - избутваш го и стъклото се откачва. И при мен имаше подобна драма, но проблема е бил и преди мен, та е било "побългарявано" доста неуспешно при това. Свалих целия механизъм, навих отново жилото, въпросната пласмаса залепих със Супер фикс на Момент, изпробвах го на сухо... и монтирах. Вярно е, че задното стъкло рядко се сваля, но засега нямам проблем.

Отговори

Върни се в “КУПЕ”