Изгорели крушки на таблото!!! Помощ!
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2010, 17:36
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2002 г. 2,0 115 к. с.
- Status: Извън линия
Изгорели крушки на таблото!!! Помощ!
Здравейте колеги,имам нужда от помощ,изгоряха ми крушките на таблото!Карам мондео МК3 2002 год. дизел,изчетох темите за смяната им ,но честно казано не бих се наел с това,защото не съм от най-сръчните,така че ВИ моля да кажете къде бих могъл да ги сменя или някой колега от форума,който го е правил да ми ги смени срещу заплащане разбира се.Моля ви отново някой да ми помогне,защото смятам да продавам колата и искам да си бъде изрядна!!!!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Изгорели крушки на таблото!!! Помощ!
Чувал съм, че във Видин има добър специалист.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Благодаря колега,но ми е малко далече,аз съм в София. Надявам се някой друг от колегите да се включи с друго предложениеHACKO написа:Чувал съм, че във Видин има добър специалист.

- HACKO
- Модератор
Ами да беше си попълнил профила коректно!kertin написа:Благодаря колега,но ми е малко далече,аз съм в София. Надявам се някой друг от колегите да се включи с друго предложениеHACKO написа:Чувал съм, че във Видин има добър специалист.и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички

-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 19:16
- Модел на автомобила: MONDEO - 1998 GHIA 2.0 Zetec 16v
И аз имам изгорели доста крушки на арматурното табло. На врътките за духалките, на пепелника и запалката, копчето за фаровете и много др.
Как се свалят тези пластмаси? Някой може ли да покаже на снимки или да обясни подробно?

Как се свалят тези пластмаси? Някой може ли да покаже на снимки или да обясни подробно?

-
- потребител
Добре,грешката е моя,коригирах се.HACKO написа:Ами да беше си попълнил профила коректно!kertin написа:Благодаря колега,но ми е малко далече,аз съм в София. Надявам се някой друг от колегите да се включи с друго предложениеHACKO написа:Чувал съм, че във Видин има добър специалист.и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички
-
- потребител
Добре де,
Някой ще даде ли "жокер" или да запретвам ръкави?
Помогнете колеги, Моля!

Някой ще даде ли "жокер" или да запретвам ръкави?
Помогнете колеги, Моля!

- HACKO
- Модератор
Не е мозъчна операция, спокойно може да се справиш и сам. Сваляш пласмасата около таблото (километража), обичайно има 2 болта и няколко копки. После ще видиш болтовете, които държат уреда, развиваш ги и издърпваш уреда, откачаш колкото букси има по него и го вадиш. Отзад ще видиш лампите на подсветката, фасунките се откопчават със завъртане обратно на часовниковата стрелка. Ако не светят и лампите около копчетата за вентилация, процедурата е подобна, но внимавай при сваляне на лицевата пластмаса, понякога освен копки има и скрити болтчета.

-
- потребител
Честита Нова Година!!!
Много здраве, щастие и късмет през Новата 2016
Това за километража го видях, с него аз нямам проблем. Проблема ми е другата част от таблото. И без това алармаджията ми изпотроши щипките около ключа за фаровете, остава сега аз да изпотроша останалите. Ключовете за фаровете и вентилацията как се свалят? Ще стане ли с дърпане - като ключовете на печка Раховец??? Страх ме е да не ги шчупя. Пръстена около запалката също светеше преди. Неможах да разбера от къде се сменя лампата.
Много здраве, щастие и късмет през Новата 2016
Това за километража го видях, с него аз нямам проблем. Проблема ми е другата част от таблото. И без това алармаджията ми изпотроши щипките около ключа за фаровете, остава сега аз да изпотроша останалите. Ключовете за фаровете и вентилацията как се свалят? Ще стане ли с дърпане - като ключовете на печка Раховец??? Страх ме е да не ги шчупя. Пръстена около запалката също светеше преди. Неможах да разбера от къде се сменя лампата.
- HACKO
- Модератор
На фаровете не съм сигурен, но на вентилацията 99% съм убеден че се вадят точно като на Раховец (явно знаеш и какво е раховец
). Все пак подходи внимателно, не започвай веднага с грубата сила. На Ескорта нод тях има болтове, които държат панела. Запалката, ако успееш да стигнеш до нея отзад може да извадиш крушката и да я смениш, инак трябва да я извадиш, държат я пластмасови щипки, опитай се да я разгледаш преди да пристъпиш към действие, виж като извадиш пепелника не са отваря достъп.