Проблем с позицията на чистачки Торнео Конект.
-
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2013, 08:05
- Модел на автомобила: Ford Tourneo Connect 1.8TDCI
- Status: Извън линия
Проблем с позицията на чистачки Торнео Конект.
Здравейте,
Имам проблем с позицията на чистамките при Ford Tourneo Connect 1,8 2005. Бях му сложил чистачки по каталог на Бош и се оказаха че са му големи и се заплетоха. Сложих други но и със тях чистачките седят на средата. При включване първо връщат надолу до крайна позиция и след това нагоре до край и се връщат на средата. Пробвах със сваляне надолу ръчно, но при контакт се връщат на средата. Нямам ръководство и не знам кое реле за къде е нито бушоните кои са за чистачките. На пръв поглед всички бушони работят, но има липсващи гнезда. По принцип работят но ми отнемат видимостта и ме дразнят.
Ако някой се сблъсквал със сходен проблем или има идея мола да сподели!
Благодаря предворително!
Имам проблем с позицията на чистамките при Ford Tourneo Connect 1,8 2005. Бях му сложил чистачки по каталог на Бош и се оказаха че са му големи и се заплетоха. Сложих други но и със тях чистачките седят на средата. При включване първо връщат надолу до крайна позиция и след това нагоре до край и се връщат на средата. Пробвах със сваляне надолу ръчно, но при контакт се връщат на средата. Нямам ръководство и не знам кое реле за къде е нито бушоните кои са за чистачките. На пръв поглед всички бушони работят, но има липсващи гнезда. По принцип работят но ми отнемат видимостта и ме дразнят.
Ако някой се сблъсквал със сходен проблем или има идея мола да сподели!
Благодаря предворително!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Проблем с позицията на чистачки Торнео Конект.
Проблема не е електрически а чисто механичен, превъртели са в оста. Обаче щом първо тръгват надолу и след това нагоре, не са превъртели в оста на раменете, което е лесно за оправяне а във оста на мотора. Оправянето също не е проблем, проблем е достигането до мотора. Не знам къде е мотора на Конекта, но трябва да го намериш, да развиеш гайката, която фиксира лостовата система към мотора, да върнеш рамената в правилна позиция и да затегнеш гайката.
Внимание!!! Тази операция ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави при изключен акумулатор, защото до мотора има постоянно захранване и може да тръгне при манипулацията. Познавам един тенекеджия, който остана без част от пръста защото не беше изключил акумулатора.
Внимание!!! Тази операция ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави при изключен акумулатор, защото до мотора има постоянно захранване и може да тръгне при манипулацията. Познавам един тенекеджия, който остана без част от пръста защото не беше изключил акумулатора.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Стигнах до моторчето като свалих чистачките и всичката пластмаса отдолу. настроих си позицията и завих гайката на коляното към рамената. Сега работи идеално. Намерих и филтъра на купето под пластмасата и смених и него. Сега всичко е наред.
Благодаря за помоща!
Благодаря за помоща!
-
- потребител
Ще използвам старата тема за да добавя нов проблем пак с чистачките.
При позиция 1 нагоре на лостчето за чистачките на волана, когато моторчето на чистачката трябва да прави по един оборот през определено време при мен чистачката прави между 1/2 и 3/4 и спира своеволно по средата на стъклото. Също така когато натисна надолу лостчето и се очаква чистачката да направи един оборот/размах и да се върне долу чистачката прави само една стъпка и аз трябва да държа лостчето натиснато надолу докато се върне в начално състояние. Иначе се чува се цъкане на реле за интервал. При позиция 2 и 3 нагоре когато чистачките работят постоянно няма проблем.
Проблема се получи една сутрин когато при запалване на автомобила изгоря бушона в таблото за чистачките.
Един от шофьорите ни каза че било релето на чистачките.
В магазин за авточасти на ул.Козлодуй ми казаха че няма отделно реле за чистачките и че сигурно е за смяна двигателчето за чистачките.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
При позиция 1 нагоре на лостчето за чистачките на волана, когато моторчето на чистачката трябва да прави по един оборот през определено време при мен чистачката прави между 1/2 и 3/4 и спира своеволно по средата на стъклото. Също така когато натисна надолу лостчето и се очаква чистачката да направи един оборот/размах и да се върне долу чистачката прави само една стъпка и аз трябва да държа лостчето натиснато надолу докато се върне в начално състояние. Иначе се чува се цъкане на реле за интервал. При позиция 2 и 3 нагоре когато чистачките работят постоянно няма проблем.
Проблема се получи една сутрин когато при запалване на автомобила изгоря бушона в таблото за чистачките.
Един от шофьорите ни каза че било релето на чистачките.
В магазин за авточасти на ул.Козлодуй ми казаха че няма отделно реле за чистачките и че сигурно е за смяна двигателчето за чистачките.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Проблемът ти е в износена контактна пластина в червячния механизъм на задвижването. Почти правилно са ти казали в магазина - двигателят ти е здрав, но предавката към рамената (която върви с него) е за смяна.vslxp написа:При позиция 1 нагоре на лостчето за чистачките на волана, когато моторчето на чистачката трябва да прави по един оборот през определено време при мен чистачката прави между 1/2 и 3/4 и спира своеволно по средата на стъклото. Също така когато натисна надолу лостчето и се очаква чистачката да направи един оборот/размах и да се върне долу чистачката прави само една стъпка и аз трябва да държа лостчето натиснато надолу докато се върне в начално състояние...
В магазин за авточасти на ул.Козлодуй ми казаха че няма отделно реле за чистачките и че сигурно е за смяна двигателчето за чистачките...
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Контактните пластинки в мотора се оправят лесно-не хвърляйте мотора!
Преди време и аз бях с такива симптоми.Купих втора употреба мотор и го смених като за по-лесно.Един ден реших да го разгледам и му отворих капачето.Отдолу едни медни писти отгоре едни контактни пластинки и между тях грес,прах и нагар.След избърсване,почистване и леко натискане на пластинките мотора си тръгна както трябва с равномерни интервали.
Преди време и аз бях с такива симптоми.Купих втора употреба мотор и го смених като за по-лесно.Един ден реших да го разгледам и му отворих капачето.Отдолу едни медни писти отгоре едни контактни пластинки и между тях грес,прах и нагар.След избърсване,почистване и леко натискане на пластинките мотора си тръгна както трябва с равномерни интервали.