Проблем с отключването на багажника (Мондео МК3)
-
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2014, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 MK3 Ghia
- Status: Извън линия
Проблем с отключването на багажника (Мондео МК3)
Колеги,
имам проблем с отварянето на багажника на Мондеото ми (МК3 2002 г.).
Отварянето работи само и единствено от дистанционното. Копчето в купето и на самия багажника не работят.
Мерих при майстор да видим дали не е прекъснат кабел някъде, но уви твърди, че не е и каза, че е в някакво контролерче проблемът, но не знае къде се намира и явно не му се занимава.
Препоръчайте къде да го оправя и горе долу колко струва.
Пък ако някой сподели и къде се намира точно и дали се ремонтира или да търся ново ще съм много благодарен.
Честит празник на всички колеги!
имам проблем с отварянето на багажника на Мондеото ми (МК3 2002 г.).
Отварянето работи само и единствено от дистанционното. Копчето в купето и на самия багажника не работят.
Мерих при майстор да видим дали не е прекъснат кабел някъде, но уви твърди, че не е и каза, че е в някакво контролерче проблемът, но не знае къде се намира и явно не му се занимава.
Препоръчайте къде да го оправя и горе долу колко струва.
Пък ако някой сподели и къде се намира точно и дали се ремонтира или да търся ново ще съм много благодарен.
Честит празник на всички колеги!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Проблем с отключването на багажника (Мондео МК3)
Незнам дали ти помага това, но просто като информация - кабелите за вратата на багажника минават през машинката за централното на шофьорската врата.
При мен отварянето ми правеше проблем при заминаващ си акумулатор. Тогава успявах да отворя само с ключа, механично. Нито бутона работеше, нито дистанционното за багажника.
При мен отварянето ми правеше проблем при заминаващ си акумулатор. Тогава успявах да отворя само с ключа, механично. Нито бутона работеше, нито дистанционното за багажника.
Re: Проблем с отключването на багажника (Мондео МК3)
И аз имах същия проблем. Попитах на няколко места и след като на никой не му се занимаваше, реших да се почопля малко. Започнах по метода на изключването от най- лесното ( поне според мен) място - задния капак. И проблема се оказа там. След като го разглобих, стигнах до самото ключе. То се намира на външната дръжка на капака обвито в гума. Вътре в него има една метална пластина, пружина и едно микроключе. Та точно тая пластина беше счупена, вероятно от по-силно натискане и натискаше постоянно микроключето. Залепих пластината, натегнах малко пружината и вече около месец нямам проблем. Пробвай и ти от там и дано е нещо дребно. Успех.