Парното духа студено - Ford Focus 1.8tdci - Проблема решен

Екстериор и интериор.
BT9028BA
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2010, 15:13
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Парното духа студено - Ford Focus 1.8tdci - Проблема решен

Мнение от BT9028BA » 08 окт 2010, 18:35

Ford Focus 18tdci 2000г.

Значи парното ми духа постоянно студено и на 4-рите степени 1-2-3-4
Колата си има антифриз даже преди няколко дена налях нов и обезвъждуших системата
Преди пак духаше на моменти студено за 5-10мин но се оправяше а сега постоянно си духа
Някой ако може да помогне какъв ми е проблема да сподели щото не е работа сега зимата без парно :cry:
Търсих в търсачката но неможах да намеря нищо конкретно и реших да пусна нова тема
Последна промяна от BT9028BA на 03 ное 2010, 18:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Парното духа студено - Ford Focus 1.8tdci

Мнение от Doin » 08 окт 2010, 20:42

Клапана на парното ти трябва да е вакумен, може въздух да гълта, може ключа да парното да е повреден... Но като наяало започни то вакума.

BT9028BA
потребител
потребител

Мнение от BT9028BA » 09 окт 2010, 13:44

Doin написа:Клапана на парното ти трябва да е вакумен, може въздух да гълта, може ключа да парното да е повреден... Но като наяало започни то вакума.
А къде се намира тази клапа и как се обезвъждушава

BT9028BA
потребител
потребител

Мнение от BT9028BA » 09 окт 2010, 16:43

Днеска пак обезвъздуших системата и покарах 20км извънграско - пъртите 4 5 6 км духаше топло и след това лека полека почна да си духа пак студено - развих капачката на раширителния съд и изкочи малко вода - направи ми впечетление че водата е студена и си мисля че водата въобще не се върти
След това пак обезвъздуших и покарах пак 10 15 км - отначало си духаше топло след това почна студено и по едно време почна пак да духа топло но за 1 2 мин и пак стана студено

Да питам тия радиатори на тоя Форд имат ли си пробка за обезвъздушаване и ако да къде се намира защото аз неможах да я намеря :idea:

Давайте идеи какво да правя че ми е спешно

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Парното духа студено - Ford Focus 1.8tdci

Мнение от essex » 10 окт 2010, 01:13

що ми се струва че се е образувала въздушна възглавница в системата, наливай антифриз и подавай малко газ и намери от къде се обезвъздушава , но си мисля че е автоматично
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 10 окт 2010, 10:16

До колкото знам системата се обезвъздушава сама. На капачката на разширителния съд има клапан. Ако е повреден не може да се обезвъздуши системата. Пробвай с нова капачка.

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V

Мнение от TURBOTO » 10 окт 2010, 11:51

Термостат?
Изображение

BT9028BA
потребител
потребител

Мнение от BT9028BA » 11 окт 2010, 10:49

Вчера пак цял ден се занимавах да я обезвъждушавам и май се подобри малко положението , почна да духа леко топло на 1-ра и 2-ра степен но като се даде на 3-та и 4-ра почва пак хладно да духа
Другата Събота и Неделя ще почистя радиатора и маркучите защотот бая мрасотия са е събрала и дано от това да се оправи проблема

Потребителски аватар
autobg
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки

Мнение от autobg » 11 окт 2010, 10:57

BT9028BA написа:Вчера пак цял ден се занимавах да я обезвъждушавам и май се подобри малко положението , почна да духа леко топло на 1-ра и 2-ра степен но като се даде на 3-та и 4-ра почва пак хладно да духа
Другата Събота и Неделя ще почистя радиатора и маркучите защотот бая мрасотия са е събрала и дано от това да се оправи проблема
Здрасти,

С две думи ще напиша какво направих аз: понеже спуках радиатор преди няколко седмици, се наложи да го подменя.

При източването на системата известно количество вода остава в двигателя, но после при пълненето трудно се обезвъздушава. След няколко цикъла на загряване (перката върти), положението мааалко по малко започна да се оправя, но отне доста време да го обезвъздушим.

Последният път брат ми направи следното:

а)откачи маркуча от ЕГР кулера и още един, който минава на кръст с него (зад двигателя).
б) Напълнихме казанчето, и после духнахме в него докато антифриза започна да бълбука от тези два маркуча.

Донапълнихме казанчето (този път системата събра 5.3 литра), загряхме до един цикъл на перката, доляхме още малко и престо -- парното пак си бъцка.

Процедурата отне 25 минути, а не както преди часове.
Иначе би трябвало двигателят сам да се обезвъздушава, нооо... май не винаги се получава.

Тези двата маркуча, като духнаме през тях изкараха през пробката на радиатора още доста течност, която иначе би останала в двигателя.

Дано съм помогнал, поне при мен това сработи.

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 13 окт 2010, 12:34

На моя звяр така в петък изчезна парното смених антифриз и термостат никакъв ефект и тогаве се светнах за водна помпа,поръчах и вчера разглобих кво да видя перката превърта от оста и от време на време зацепва.Мое мнение е че щом няма парно и радиатора е студен водата не циркулира и няма необходимото налягане като вдигне температурата да отвори големия кръг,ако не си сменял помпа така или иначе трябва да я смениш,сигърно още завотската стои.Успех
Изображение

BT9028BA
потребител
потребител

Мнение от BT9028BA » 03 ное 2010, 18:16

Най-накрая отсраних проблема

Тъй като ходих по майстори и всеки гледа на една страна и дига рамене или казва пълни глупости които няма как да са верни та реших да промия цялата система , славих радиатора всички маркучета към охладителната система и ги промих добре с вода - от радиатора излезна страшна мрасотия както и от маркучетата , и маркучетата бяха целите клеясали а вода трудно минаваше през тях
След като сглобих всичко налях антифриз и вода и колата сама без никакви проблемми се обезваздуши и почна да си цирколира водата , водата в раширителния съд вече е гореща и стои само на едно ниво без да я изхвърля като преди на загрял мотор

Дано да съм бил полезен с написаното на колеги със същия проблем като моя

Заключена

Върни се в “КУПЕ”