заключен преден капак
-
- потребител
- Регистриран: 24 мар 2006, 17:46
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4i
- Status: Извън линия
заключен преден капак
Колеги, имам проблем!
Заключи ми се ключалката на предния капак и не мога да го отворя. Жилото за отваряне е здраво, опъвам , но резултат няма. Имам трудности със свалянето на предната броня за по-лесен достъп до ключалката.
Търся съвет за отваряне на капака.
Благодаря предварително.
Заключи ми се ключалката на предния капак и не мога да го отворя. Жилото за отваряне е здраво, опъвам , но резултат няма. Имам трудности със свалянето на предната броня за по-лесен достъп до ключалката.
Благодаря предварително.
км
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
Re: заключен преден капак
И на мен така ми се беше "заключил"mihovk написа:Колеги, имам проблем!
Благодаря предварително.
Незнам дали ще ти помогне и определно не ти го препоръчвам.
Убеди се, че жилото е здраво и задейства до някаква степен механизма.
Един държи лоста за отваряне вътре в купето и теглиш яко капака нагоре клатейки го наляво-надясно.
3 дена го оглеждаме да бръкнем от някъде да му помогнем но и сваляне на бронята не помагаше до колкото си спомням и накрая откачих и направих процедурата която ти описах.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
аз съм го правил този номер.(на друга кола,но то е същото).
Лягаш пред колата навиваш ръкави и ако ти е достатъчно дълга ръката си я мушкаш между радиатора и двигателя,напипваш жилото и го оплиташ около ръката си и дърпай колкото можеш.Ако и това не помогне трябва да напипаш механизма и да го отключиш ръчно.
Ако имаш канал това ще те улесни.
Лягаш пред колата навиваш ръкави и ако ти е достатъчно дълга ръката си я мушкаш между радиатора и двигателя,напипваш жилото и го оплиташ около ръката си и дърпай колкото можеш.Ако и това не помогне трябва да напипаш механизма и да го отключиш ръчно.
Ако имаш канал това ще те улесни.
- blago_
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2007, 15:12
- Модел на автомобила: SCORPIO І 2.0 DOHC EFI
Здравейте,
пиша в малко стара тема, но пък е точно по моят проблем.
Колата е Скорпио `91г. жилото е закачено под волана и при цялостно издърпване на лостчето за отваряне на капака - не се отваря.
Откачих жилото от въпросното лостче под волана и обрах луфта на жилото, след което със силно запъване и дърпане на жилото и местене на капака в страни но не помага.
Механизмът за отваряне на жилото не знам къде е....
под колата лягах и оглеждах, но не видях жило...
Ще съм благодарен за информация къде по-конкретно да го търся това жило... или за отваряне...
пиша в малко стара тема, но пък е точно по моят проблем.
Колата е Скорпио `91г. жилото е закачено под волана и при цялостно издърпване на лостчето за отваряне на капака - не се отваря.
Откачих жилото от въпросното лостче под волана и обрах луфта на жилото, след което със силно запъване и дърпане на жилото и местене на капака в страни но не помага.
Механизмът за отваряне на жилото не знам къде е....
под колата лягах и оглеждах, но не видях жило...
Ще съм благодарен за информация къде по-конкретно да го търся това жило... или за отваряне...
Никога не карай по-бързо отколкото твоят ангел-хранител може да лети!
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Откачи жилото от ръкохватката но не и бронята му. хвани го с клещи и дърпай колкото искаш. най вероятно е отпуснало с времето и жегата и му трябва още малко!
- blago_
- потребител
Правих го - просто не съм написъл за клещите. Няма ефектShooter написа:Откачи жилото от ръкохватката но не и бронята му. хвани го с клещи и дърпай колкото искаш. най вероятно е отпуснало с времето и жегата и му трябва още малко!

- blago_
- потребител
Всичко е ОК - жилото се беше откачило от предната част и за около 15 сек на майстора под колата капакът отново е отваряем