Помагайтеееееееееееее

Екстериор и интериор.
kefala_223
потребител
потребител
Регистриран: 05 яну 2008, 21:16
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Помагайтеееееееееееее

Мнение от kefala_223 » 25 мар 2009, 19:45

Имам странен проблем...Развих 4-те болта на Мондеото отдолу на рамата(големите тампони)...и после като дойде време да ги завивам предните се завиха...задните превъртат и ни щат...Нямам видимост към гайките с опипване ми си струва че има някакви крачета в основата на гайката които май служат за законтряне...но не успявам да ги стегна...пробвах всичко каквото се сетих...вече се чудя дали да ходя в мото-пфое да ми ги стегнат... :D Цялата работа тръгна от опит за смяна на тампони на стабил.щанга... Помагайте........ :(:

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Re: Помагайтеееееееееееее

Мнение от g.taskov » 29 мар 2009, 19:31

Като сменяш тампони на щангата отново няма да сваляш" цялото магаре ",а отвиваш само задните болтове.
Ще си купиш едно рачет ключе т.е. гаечен ключ с тресчотка и става лесно.Сега на въпроса няма да ги завиеш така, един колега от форума беше пробивал отвор в купето и от там ги беше слагал.Да ти направят гайка с тънък фланец, сложия в отвора и от вън да я завариш .Фланеца да не е по-дебел от 1мм.и материяла да е от хубава стомана -легирана. Винаги там слагай обилно грес.

kefala_223
потребител
потребител

Мнение от kefala_223 » 31 мар 2009, 17:19

Мерси за инфото...Аз смятам да пробия дупки отстрани(за да не дупча купето и да махам мокети) и да си заваря същата гайка...

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 31 мар 2009, 17:34

Колега не прави това можеш да увеличиш малко размера на съществеващия отвор както ти пиша,но не дупчи гредата допълнително защото я отслабваш силово ,иначе може да имаш проблеми .

kefala_223
потребител
потребител

Мнение от kefala_223 » 04 апр 2009, 10:58

И аз така си мисля... :-/: Ако ще пробивам отстрани ще е най много 10-12мм колкото до се "капне" гайката...после може отвора пак да си го затворя със парченце... Но така и така съм взел тампоните за щангата...чудя се дали да ги сменям или не...ако реша да ги сменям трябва да заваря гайката да развия болта,което усложнява ситуацията...а и те не са скъсани... :-/:

Отговори

Върни се в “КУПЕ”