Покупка на Форд Фокус 1.6 Duratec

Снимки и обща информация на Вашите коли
forski
потребител
потребител
Регистриран: 18 апр 2012, 12:39
Модел на автомобила: opel astra
Status: Извън линия

Покупка на Форд Фокус 1.6 Duratec

Мнение от forski » 18 апр 2012, 16:42

Здравейте колеги,за първи път пиша във вашия форум (дано съм в правилния раздел) но имам нужда от компетентно мнение и съвет :)
Трябва да се купува кола за семейството и главоблъсканицата започна, няма да изброявам другите марки фаворити за да не изпадаме в сравнения и излишни спорове.На мен по-принцип Форд винаги са ми харесвали като марка, отделен е въпроса че карахме един Орион от чисто нов почти 25 години, та явно и от там съм прихванал към марката :lol:
Сега на въпроса, харесали сме ето тази кола която се продава от представителя на VW във Варна, цената изглежда доста изгодна а и се продава с фактура което значи евентуално връщане на ДДС като цената става още по-добра.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Ако тази кола не ни хареса в Мото Пфое в Люлин (София) също има разни добри предложения, като основното изискване е колата да е възможно най нова като година и с най много екстри.
Първото нещо което ме притеснява е дали тези автомобили върнати по-една или друга причина при официалния представител за повторна продажба са наистина щателно прегледани и сервизирани както пишат в обявите си? И дали закупуването на такъв автомобил е изгодно пред такъв от автокъща или е същия таралеж в гащите?
Сега на въпроса за самия автомобил, честно казано не знам нищо за Фокус, нито за двигателите им, нито за качествата им, или евентуалните им проблеми и слаби места!
На първо място ме интересува този двигател 1.6 Дуратек 100к.с. дали има някакви по-сериозни капризи и слаби места, за мощноста ми е ясно че няма да е самолет.Претенциозен ли е към гориво, има ли чести проблеми с разни датчици по-него, сонди, клапанчета и т.н.
Като цяло електрониката на колата добра ли е, за окачването и спирачките до колкото знам са добри, материалите в купето на какво ниво са?
Преди това имахме Голф 4 и проблема със скърцащи елементи в купето беше много голям и много дразнещ, силно се надявам при Форд да не е така или поне в много по-малка степен.
Ако вие можете да ми дадете някакъв съвет на какво да обърна внимание при евентуални огледи на автомобили Форд Фокус от тази година и с този двигател ще съм ви много благодараен.
А и като цяло всяка информация за този автомобил би ми била много полезна, за което предварително ви благодаря :D

hotblooded
потребител
потребител
Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi

Re: Покупка на Форд Фокус 1.6 Duratec

Мнение от hotblooded » 19 апр 2012, 09:36

Пробелми няма, поне никой от собствениците не се оплаква от сериозни и/или скъпи проблеми с бензинов Фокус Мк2. 1.6 - 100 коня е спънат кон, но фокуса е удобен - пробвах няколко като този преди да купя кола. Рядко излиза и 1.6 -115 коня - малко по-добре върви, но пък почти 100 лв отгоре е данъка. Вземи си кола от МП - ще можеш да видиш пълната и история (срещу 36 лв) преди да я купиш! Можеш да потърсиш и от първи собственик (също купувана от МП), ако искаш мога да те свържа с такъв човек които продава дизелов Фокус - 1.8 115 к.с с екстри които са рядскост за модела - пусни едно ЛС!
Изображение

Chr81
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS

Re: Покупка на Форд Фокус 1.6 Duratec

Мнение от Chr81 » 20 апр 2012, 09:42

Виж тука http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ec#p360027" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “МОЯТА КОЛА”