Столче за дете в автомобила? ККК
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
- Status: Извън линия
Столче за дете в автомобила? ККК
Според закона децата трябва да се возят в специални столчета.
Нека тези които са монтирали вече да споделят, Какво, от Къде, за Колко (ККК)
Нека тези които са монтирали вече да споделят, Какво, от Къде, за Колко (ККК)
- niko_nenchev
- потребител
- Регистриран: 13 сеп 2006, 22:16
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX 1.6 TDCI 109hp 2004г.
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Така е, това не е прищявка, а абсолютно необобходима защита. Като видя дечица изправяни на задната седалка или надничащи между предните седалки, буквално ми призлява. В случай на дори безобиден иначе удар - децата са жертви.niko_nenchev написа:Столчетата са наистина важни особено за деца до 6-7г.Има много трагични примери до каде води неизползването им.Затова мисля,че 100лв са един оправдан разход за такова столче.Има и много запазени на половин цена в детските оказиони.За по-големите деца е достатъчен и колана.
Преди няколко години две дами, съпруги на волейболисти национали катастрофираха и УБИХА двете си необезопасни деца на задната седалка - изхвръкнали са през предното стъкло. На тях двте нищо им няма - ударът не е бил страшен.
Извинявайте ако съм стрснал някой, но по-добре така, отколкото незнание и самозаблуда. Моля ви - децата в детски столчета, обезопасени по надлежния начин!
Ford. Feel the difference
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
chaosdd написа:Така е, това не е прищявка, а абсолютно необобходима защита. Като видя дечица изправяни на задната седалка или надничащи между предните седалки, буквално ми призлява. В случай на дори безобиден иначе удар - децата са жертви.niko_nenchev написа:Столчетата са наистина важни особено за деца до 6-7г.Има много трагични примери до каде води неизползването им.Затова мисля,че 100лв са един оправдан разход за такова столче.Има и много запазени на половин цена в детските оказиони.За по-големите деца е достатъчен и колана.
Преди няколко години две дами, съпруги на волейболисти национали катастрофираха и УБИХА двете си необезопасни деца на задната седалка - изхвръкнали са през предното стъкло. На тях двте нищо им няма - ударът не е бил страшен.
Извинявайте ако съм стрснал някой, но по-добре така, отколкото незнание и самозаблуда. Моля ви - децата в детски столчета, обезопасени по надлежния начин!
По принцип си прав, но не познаваш конкретния случай.
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Аз съм изправен пред същият проблем - имам 2 щерки малко по-големи.Интересно ми е как ще обясниш на едно 2-3 годишно дете че трябва да стои увързано и опаковано към час-час и половина примерно.Че то ще е ритане,рев,писъци - особено ако се наложи и да пътуваш сам с двете деца.Е аз моите не мога да ги накарам....не че нямам желание,голяма е на 6 години и прекрасно знае как да се разкопчее,а аз не мога да гледам постоянно назад и да дебнаjlpetkov написа:...., защото возя 2 деца на 2 и 4 годинки, което значи че ще трябва да туря 2 столчета

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Срещу входа на МЕТРО Люлин има нов магазин само за деца. От там купих едно съвсем сносно столче за 147 лв., ако не се лъжа. Иначе има от 89 до 257 лв. Това последното е червено и пише Ferrari, но не ми се взема риск на главата, да купувам и стъкло и столче някой ден.
До новата автогара в магазина на ЧИКО съм виждал до 1000 лв.
Иначе на детето му хараса. Главата му е на височината на останалите пътници, тялото и главата са обхванато от страни и има чедесна видимост около себе си и навън.
Има и такива за по-големи деца. Общо взето са според килограмите. Примерно 5-15, 10-25, 15-35 и т.н. Трябва да се види за да се избере.
До новата автогара в магазина на ЧИКО съм виждал до 1000 лв.
Иначе на детето му хараса. Главата му е на височината на останалите пътници, тялото и главата са обхванато от страни и има чедесна видимост около себе си и навън.
Има и такива за по-големи деца. Общо взето са според килограмите. Примерно 5-15, 10-25, 15-35 и т.н. Трябва да се види за да се избере.
- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
мойте съм ги научил да не се разкопчават и си седят вързани с коланите1.8d написа: Аз съм изправен пред същият проблем - имам 2 щерки малко по-големи.Интересно ми е как ще обясниш на едно 2-3 годишно дете че трябва да стои увързано и опаковано към час-час и половина примерно.Че то ще е ритане,рев,писъци - особено ако се наложи и да пътуваш сам с двете деца.Е аз моите не мога да ги накарам....не че нямам желание,голяма е на 6 години и прекрасно знае как да се разкопчее,а аз не мога да гледам постоянно назад и да дебна

ама като турна 2 столчета и трябва да забравя за задна седалка на фиестата

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Семейство без дете взима за един излет приятелско семейство с едно дете на 2 годинки.
Кой купува столчето ?
Те не са се виждали 5 години, дали ще се видят след 5 ...
Аз не съм семеен, нямам дете. Сестра ми има дете на 2 годинки но нямат кола. Вземам ги да си идем до село.
Тва дали става 1-2 пъти годишно
Кой купува столчето.
Вуйчо нали ?
През останалото време тва столче освен котарака да спи на него
Засичали ли сте полицай да ви влезе в положение ?
Тва ме е яд защото нали си е за наша безопастност следователно ние трябва да поемем отговорност, като нещем си е за нас. Но сега за едно пътуване да ходя да купувам столче за да не търпя комплексите на някое ченге .....
Кой купува столчето ?
Те не са се виждали 5 години, дали ще се видят след 5 ...
Аз не съм семеен, нямам дете. Сестра ми има дете на 2 годинки но нямат кола. Вземам ги да си идем до село.
Тва дали става 1-2 пъти годишно
Кой купува столчето.
Вуйчо нали ?
През останалото време тва столче освен котарака да спи на него

Засичали ли сте полицай да ви влезе в положение ?
Тва ме е яд защото нали си е за наша безопастност следователно ние трябва да поемем отговорност, като нещем си е за нас. Но сега за едно пътуване да ходя да купувам столче за да не търпя комплексите на някое ченге .....

-
- paci
- Модератор
чшшш тука се лигавш в кюто ревеш_SLiThER_ написа:Еми време е вуйчо да се замисли за собственоpaci написа: Кой купува столчето.
Вуйчо нали ?

Завърза се спор в кюто със _SLiThER_ и според него трябва нетрябва вземайте сполче щото може се наложи.
Тва не сме го обсъждали щото се яви причина

И защо трябва да те глобяват, че си прост и не си си сложил колана?
За да се намали статистиката може би ...
Последна промяна от paci на 19 фев 2007, 23:01, променено общо 1 път.
-
К'во ве пацо ...
Подкрепям на 1000% мнението на колегата децата са най-уязвими и ако ние не ги пазим е не знам кой ...
niko_nenchev написа:Столчетата са наистина важни особено за деца до 6-7г.Има много трагични примери до каде води неизползването им.Затова мисля,че 100лв са един оправдан разход за такова столче.Има и много запазени на половин цена в детските оказиони.За по-големите деца е достатъчен и колана.
Подкрепям на 1000% мнението на колегата децата са най-уязвими и ако ние не ги пазим е не знам кой ...
-
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Еййй пацооо, ако знаех, че ти е толкова присърце туй детско столче...!?
В събота мойто го подарих на един приятел, а беше ползвано общо за едно отиване до морето и обратно... цена когато го взех почти 100 лв. Дали парите са отишли на вятъра...? Е сега друго дете се вози там, та ето рециклиране.
Не съм тествал доколко е полезно, но бях спокоен, че е там, столчето е сигурно и здраво закачено на мястото му и е удобно. Детето си стоя кротко там през целия път, гледа едно - две филмчета и спа. На годишната фордовка едно столче и за теб

Не съм тествал доколко е полезно, но бях спокоен, че е там, столчето е сигурно и здраво закачено на мястото му и е удобно. Детето си стоя кротко там през целия път, гледа едно - две филмчета и спа. На годишната фордовка едно столче и за теб

БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- paci
- Модератор
Некой не те познава и ще рече че сеа ще тичаш ми купуваш столче да возя племенника.S@sel@ написа: На годишната фордовка едно столче и за теб![]()
Не пичове, столчето ми го предлага аз да се возя в него.
Тва е човека дето ми каза "извади си ръцете от джобовете и дръж волана" в отговор на моето питане няколко пъти какво ще се носи на НАЦИОНАЛНАТА и накрая се ядосах и казах, че пристигам с ръцете в джобовете.
по темата:
Съгласен.
Сега ми хрумна и спонтано реагирах.
Ще дирим столче щом е толкова сериозно положението.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
paci, ако возиш дете, просто казваш на родителите му " дайте ми столчето му за кола", в крайна сметка никой не е длъжен да си оборудва колата с детски столчета и тн аксесоари, при условие, че няма дете, а който има дете и е достатъчно отговорен мисля, че ще купи без да се замисля.paci написа:Съгласен съм и аз бе човек не съм против но сега инцидентно нещо на някъде возя дете кво правим ? Да ходя да диря столче? От къде ?
FORD - Feel the difference.