Войната По Пътищата
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Войната По Пътищата
Вследствие на удар в билборд - /усукване на купето/, което може да се получи и при изпускане на волана, както в повечето случаи.nikolovvd написа:............ че всички са излетели от ЗАТВОРЕНАТА ЗАДНА ВРАТА!
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- nikky
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
- Контакти:
Добре де - в тая линейка има лекар, има апаратура, толкова ли е наложително да хвърчи с висока скорост на червено за новородено, което е на кантар и то толкова рано сутрин, когато движение няма. Сега понеже много е бързал вече берат душа 3-ма възрастни и новоредоното, а едно момиче ще си остане с шок, защото е слушало силно музика...
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Не знам дали ви направи впечатление...но дори по медиите днес се пише,че линейката е била САМО с включен звуков сигнал.Това не е специален режим на движение.За да е със специален режим,трябва звуков+светлинен.
Чл. 34. (1) Моторно превозно средство със специален режим на движение подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал.
Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
6.който не осигури път за безпрепятствено преминаване на превозно средство, сигнализиращо със специален звуков и специален светлинен сигнал, или на съпровожданите от него превозни средства.
Линейка само със сирена си е участник в движението като всички останали и не може да минава на червено.Скорост на аудито...висока,висока....колко да е висока...на 50 метра преди светофара е РПУ-то.На същия булевард!И точно там има една уличка,в която редовно има патрулка с радар нощем.Съответно-и да кара някой над ограничението,идвайки от Арена...при РПУ-то вече е намалил...Освен това се пресича трамвайна линия на"К.Величков".След линията започва зоната за видеонаблюдение.
Чл. 34. (1) Моторно превозно средство със специален режим на движение подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал.
Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
6.който не осигури път за безпрепятствено преминаване на превозно средство, сигнализиращо със специален звуков и специален светлинен сигнал, или на съпровожданите от него превозни средства.
Линейка само със сирена си е участник в движението като всички останали и не може да минава на червено.Скорост на аудито...висока,висока....колко да е висока...на 50 метра преди светофара е РПУ-то.На същия булевард!И точно там има една уличка,в която редовно има патрулка с радар нощем.Съответно-и да кара някой над ограничението,идвайки от Арена...при РПУ-то вече е намалил...Освен това се пресича трамвайна линия на"К.Величков".След линията започва зоната за видеонаблюдение.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Да с такова ауди точно с 50 е карала S_C, очевидци твърдят, че е минала на жълто. Знаем как се минава на жълто (рядко или почти никога, поне 1 път сме го правили, да се изсилваме с над 50 отдалеч като видим зелено - груба грешка на опасна точка като кръстовище) ? С 20 ?
Като гледам удара и как е хвръкнала линейката, точно с 50 е карало аудито.
Това и без спирачен път с 50 няма да изхъврли тежка голяма линейка така жестоко, и абсурд ауди странично в линейка с 50 да има такива щети(аудито), особено с тежко, не толкова старо ауди. И това при положение, че не е реагирала със спирачки! Тъй като с хубави такива от 50 до 20 е мигновено при скока в/у тях, особено на сухо с ауди с гуми 285 сигурно. Ако има следи от гуми от страната на аудито, забравяме за 50 на момента, поне 80 за засилката да хване светофара. Отделно го има момента с липсата на светлини от стр. на линейката, но за 50 никой не може да ме убеди, че го е спазвала(какичката в аудито).
Дано всички пострадали се възтановят напълно!
Като гледам удара и как е хвръкнала линейката, точно с 50 е карало аудито.

Дано всички пострадали се възтановят напълно!
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
За да не стават грешки...ето това е кръстовището:
Линейката се движи успоредно с трамвайната линия.
Пострадалият билборд е този в най-дясната част на сниката,до дървото с жълтия цвят.
http://v2.cache8.c.bigcache.googleapis. ... _counter=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Линейката се движи успоредно с трамвайната линия.
Пострадалият билборд е този в най-дясната част на сниката,до дървото с жълтия цвят.
http://v2.cache8.c.bigcache.googleapis. ... _counter=2" onclick="window.open(this.href);return false;
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Доста по-логично е да е била само със светлинен.
Наблюдавам линейките и съм сигурен, че съвсем умишлено гасят сирените особено през нощта. Реално се движат по булеварда само със светлини, а като наближат кръстовища "бипкат" със сирените. Аз живея на място, на което ако не постъпваха така нямаше да може да се живее
Наблюдавам линейките и съм сигурен, че съвсем умишлено гасят сирените особено през нощта. Реално се движат по булеварда само със светлини, а като наближат кръстовища "бипкат" със сирените. Аз живея на място, на което ако не постъпваха така нямаше да може да се живее

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Доста голямо кръстовище със добра видимост. Нощем проблясъците на буркана се виждат отдалече и не само директно от буркана а и отражението по сградите. Така че силната музика не може да е оправдание. Няма практика да се кара само на сирена, нощем се кара само на светлини а сирената се включва само при нужда или при наближаване на кръстовище и то не преди всяко.
Знам какво пише в закона, но все пак хората искат да спят, ако колите със специален режим спазват написаното до запетайка, точно тези дето умуват какво без какво не важало ще ревнат с пълно гърло още след първата линейка, която мине покрай тях. Сега не ми се рови из закона но по спомен имаше и член, който забранява звуковия сигнал и шумните МПС след 22часа.
Знам какво пише в закона, но все пак хората искат да спят, ако колите със специален режим спазват написаното до запетайка, точно тези дето умуват какво без какво не важало ще ревнат с пълно гърло още след първата линейка, която мине покрай тях. Сега не ми се рови из закона но по спомен имаше и член, който забранява звуковия сигнал и шумните МПС след 22часа.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Именно.Има нещо не съвсем наред в тая история,но всички скачат по интиуция срещу най-леко пострадалия.
Ето го пак същото кръстовище,но вече гледано от позицията на тази с аудито...Точно това е виждала мадамата пред себе си,но от съседното платно.Това на снимката е за ляв завой.
http://www.panoramio.com/photo/9742056" onclick="window.open(this.href);return false;
А тук е същият булевард,в другата посока.Синята сграда е РПУ-то.До него е пожарната.Аудито се движи в тази посока,в която на снимката няма коли-празните три ленти.
http://v1.cache2.c.bigcache.googleapis. ... _counter=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето го пак същото кръстовище,но вече гледано от позицията на тази с аудито...Точно това е виждала мадамата пред себе си,но от съседното платно.Това на снимката е за ляв завой.
http://www.panoramio.com/photo/9742056" onclick="window.open(this.href);return false;
А тук е същият булевард,в другата посока.Синята сграда е РПУ-то.До него е пожарната.Аудито се движи в тази посока,в която на снимката няма коли-празните три ленти.
http://v1.cache2.c.bigcache.googleapis. ... _counter=2" onclick="window.open(this.href);return false;
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
На снимката с "видимостта" която е имало аудито да добавим, че има и периферно зрение и снимката е силно заблуждаваща ако съдим по нея, достига до 180градуса периферното
Ако нещо свети от ляво/дясно, и то силно през нощта, няма начин да не се забележи, освен ако не си оправям косата в огледалото за задно, на кръстовище. Има прекрасна видимост, огромно кръстовище.
Абсурд линейка в София да мине на червено без светлини и то през нощта без светлини!!
И то с голяма скорост. Линейките като ще пресичат на червено дори намалят, трябва да е напълно луд да мине ебз светлини бързо, според мен са си били включени. И вероятно не е пресичал бързо (никога не съм виждал на червено да мине бързо линейка), просто каката е карала бързо и е гледала не знам къде..
Отделно ако аудито беше карало с 50, и двамата шофьори щяха да имат доста време за реакция, а удара е жесток и е карала по-бързо, нищо не може да ме убеди в обратното(за скоростта).

Като това е 2 тона кола след удар в меката странична част на линейката, не челно, т.е. колкото повече щети, толкова по-мощно се е засилила какичката.
И пак не виждам как е била без светлини линейката, ако е бутнала 500лв на място може и така да са описали протокола. Тъй като до колкото разбрах това с невключените светлини на линейката тя го твърди, след като останалите са в безсъзнание и откарани, мъжа изписан вчера.. най-малкото той ще свидетелства за светлините, за да отива в затвора какичката.
Пострадалите при катастрофата с линейката все още с опасност за живота

Абсурд линейка в София да мине на червено без светлини и то през нощта без светлини!!

Отделно ако аудито беше карало с 50, и двамата шофьори щяха да имат доста време за реакция, а удара е жесток и е карала по-бързо, нищо не може да ме убеди в обратното(за скоростта).

Като това е 2 тона кола след удар в меката странична част на линейката, не челно, т.е. колкото повече щети, толкова по-мощно се е засилила какичката.
И пак не виждам как е била без светлини линейката, ако е бутнала 500лв на място може и така да са описали протокола. Тъй като до колкото разбрах това с невключените светлини на линейката тя го твърди, след като останалите са в безсъзнание и откарани, мъжа изписан вчера.. най-малкото той ще свидетелства за светлините, за да отива в затвора какичката.
Пострадалите при катастрофата с линейката все още с опасност за живота
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Снощи след като бях написал мнението си, гледах повторение на "код криминално", та там съобщиха че детето и майката са добре и като фон бяха пуснали запис по време на огледа на ПТПто. Светлините на линейката все още си работеха, надали на шофьора на линейката му е било до това да включва светлините след катастрофата, звуков сигнал по това време предполагам че не е имало.
П.П. Искам да уточня, че не вземам страна по казуса, просто изказвам какво си мисля, нито познавам мястото нито съм запознат със конкретната ситуация.
Инак е ясно и двамата водачи ще получат Актове по ЗДвП.
П.П. Искам да уточня, че не вземам страна по казуса, просто изказвам какво си мисля, нито познавам мястото нито съм запознат със конкретната ситуация.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Професионално ще ви кажа чи линейка може да си минава на червено, пембено ако искате, НО когато се увери шофьорът ча са ГО забелязали, а в 04.10 ч. едва ли е очаквал да има някой по пътя,-това е почти сигурно тъй като аз самият съм работил доста години само нощно време. Но както и да е, в нашата държава никой не търси истината, просто са доволни че имат-ВИНОВЕН.
- Яким
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
- Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
- Контакти:
Онзи ден сутринта към 8 и нещо, баш у големия дъжд, един младок как се въртя на пътя точно пред мен ... като детска играчка направо. бая си поочука бронята ама май с това му се разминанакрая спря в най дясната лента до стената с предницата на зад но на момчето вътре нищо му нямаше. Аз, добре че карах по- бавно та да мога да намаля и да го заобиколя, че ако бях по-близо щеше да ме отнесе и мен.
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=3575" onclick="window.open(this.href);return false;Четирима души са загинали намясто при тежка катастрофа по пътя между силистренските села Проф. Иширково и Брадвари, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Товарен автомобил "Ивеко", шофиран от 47-годишен мъж от София, се отклонява от лентата си за движение и се блъска челно в насрещно движещия се лек автомобил "Опел Кадет". Инцидентът е станал снощи около 1,45 часа.
Намясто загиват 23-годишната шофьорка на колата и возещите се с нея мъже на 39 и 68 години и жена на 71 години.
Всички загинали са от село Брадвари.
Срещу водача на товарния автомобил е образувано досъдебно производство.

- Rider
- потребител
- Регистриран: 07 юни 2011, 15:27
- Модел на автомобила: Mondeo MK1 '95 hatchback 1.8 TD
- Контакти:
HACKO написа:Снощи след като бях написал мнението си, гледах повторение на "код криминално", та там съобщиха че детето и майката са добре и като фон бяха пуснали запис по време на огледа на ПТПто. Светлините на линейката все още си работеха, надали на шофьора на линейката му е било до това да включва светлините след катастрофата, звуков сигнал по това време предполагам че не е имало.
Аз съм работил на разнообразни места (включително при тенекиджия) и от скромния си опит (3 год и половина) мога да кажа че кола като линейката усилена с допълнителни греди в "меките" странични части няма как да се сгъне при 50 километра. Просто няма такава опция (не и до такава степен) все пак тя е допълнително усилена точно с цел предпазване при страничен удар.
2 cray 2 be real person
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ето как води войната с неправилно паркираните автомобили Кмета на Вилнюс!
http://www.youtube.com/watch?v=V-fWN0Fm ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Къде е Фандъкова да вземе пример?
http://www.youtube.com/watch?v=V-fWN0Fm ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Къде е Фандъкова да вземе пример?

- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
Хахахаха
Тя докато мачка коли през това време някой може да смачка нея. Все пак това е България 

- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Дойде ли август става страшно:
http://dnes.dir.bg/news/peshehodtzi-tro ... 06601?nt=4" onclick="window.open(this.href);return false;
Среднощна гонка на Ауди и БМВ уби двама на тротоар
Двама пешеходци загинаха тази нощ при пътен инцидент на бул. „България" в столицата. Шофьорите, управлявали бясно движещите се коли, не са арестувани, допълниха по-късно от СДВР. Те са на свобода заради проверка дали техническа неизправност не е причинила излизането на колите от платното. Една от версиите, по които се работи, е надпреварване с автомобили, съобщиха от МВР. Към 1 часа днес през нощта лека кола „Ауди А4" със софийска регистрация, управлявана от 23-годишен младеж, се движела по бул. „България" в посока от бул. „Академик Иван Гешов" към бул. „Гоце Делчев". В района на спирката на градския транспорт на пл. „Ручей" аудито и „БМВ" със софийска регистрация, управлявано от 21-годишен, се блъскат. По първоначална информация колите са се ударили странично, излезли са от пътното платно вдясно и са помели двама пешеходци, които били на тротоара - жена на 39 години и мъж - на 34 години. Жената е починала на път за „Пирогов", а по-късно и мъжът - във ВМА. Ударът е бил толкова силен, че намиращо се край булеварда дърво е било направо отсечено.
По тротоара, на който загинаха двамата пешеходци, има дълъг спирачен път, попилени са и кошчета за боклук, съобщи Би Ти Ви.

http://dnes.dir.bg/news/peshehodtzi-tro ... 06601?nt=4" onclick="window.open(this.href);return false;
Среднощна гонка на Ауди и БМВ уби двама на тротоар
Двама пешеходци загинаха тази нощ при пътен инцидент на бул. „България" в столицата. Шофьорите, управлявали бясно движещите се коли, не са арестувани, допълниха по-късно от СДВР. Те са на свобода заради проверка дали техническа неизправност не е причинила излизането на колите от платното. Една от версиите, по които се работи, е надпреварване с автомобили, съобщиха от МВР. Към 1 часа днес през нощта лека кола „Ауди А4" със софийска регистрация, управлявана от 23-годишен младеж, се движела по бул. „България" в посока от бул. „Академик Иван Гешов" към бул. „Гоце Делчев". В района на спирката на градския транспорт на пл. „Ручей" аудито и „БМВ" със софийска регистрация, управлявано от 21-годишен, се блъскат. По първоначална информация колите са се ударили странично, излезли са от пътното платно вдясно и са помели двама пешеходци, които били на тротоара - жена на 39 години и мъж - на 34 години. Жената е починала на път за „Пирогов", а по-късно и мъжът - във ВМА. Ударът е бил толкова силен, че намиращо се край булеварда дърво е било направо отсечено.
По тротоара, на който загинаха двамата пешеходци, има дълъг спирачен път, попилени са и кошчета за боклук, съобщи Би Ти Ви.
FORD - Feel the difference.
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
При поредна тежка катастрофа загина 18-годишен младеж, а 15-годишно момиче е в тежко състояние в болница, съобщиха от полицията.
Този път инцидентът е станал вчера около 22,45, когато 23-годишен шофьор на "Ауди" решил да изпробва възможностите на колата си на пътя Батак–Цигов чарк.
Той подкарал автомобила с бясна скорост, загубил управление и помел движещите се по банкета младежи.
Екипи на „Спешна помощ” транспортирали и двамата пострадали в болница в Пазарджик, където констатирали смъртта на момчето.
Момичето е настанено в ортопедично отделение с множество тежки контузии и с опасност за живота.
Шофьорът е тестван с „дрегер”, като уредът отчел 0,48 промила концентрация на алкохол. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ.
На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание.
Двама пешеходци загинаха, след като бяха пометени от две леки коли на бул. „България“ в столицата около 1 часа тази нощ, съобщиха от МВР.
Загиналите са мъж на 34 години, който е починал във ВМА, и жена на 39 години, която е починала на път за "Пирогов". По време на инцидента хората са се намирали на спирка на градския транспорт.
Две коли с марка БМВ и Ауди са се движели една след друга по булеварда в посока от бул. „Иван Евст. Гешов” към бул. „Гоце Делчев”.
По първоначална информация БМВ-то се е движело с бавна скорост, но покрай него профучало аудито. Двете коли се ударили странично, излезли от пътното платно, забили се в тревните площи и помели хората на спирката в района на площад „Ручей“.
Аудиото е управлявано от 23-годишен шофьор, а БМВ-то – от 21-годишен младеж. Двамата шофьори не са пострадали, а дрегерът не е отчел алкохол в кръвта им.
Работата по случая продължава за изясняване на механизма и причините за възникналото произшествие. Назначени са експертизи. Направен е оглед на местопроизшествието и на двата автомобила.

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Тежка катастрофа в столицата по чудо се размина без ранени и жертви.
Трамвай приклещи между автобус и себе си автомобил "Пежо".
Инцидентът е станал сутринта на улица "Кракра" пред Дом на културата "Средец".
Очевидци разказват, че лекият автомобил е направил опит да изпревари спрелия автобус, но не видял засиления трамвай зад него.
Френският автомобил е тотално размазан, полицията разследва обстоятелствата около тежкото ПТП.
http://www.dnes.bg/sofia/2011/08/09/tra ... ejo.125967" onclick="window.open(this.href);return false;

Очевидци разказват, че лекият автомобил е направил опит да изпревари спрелия автобус, но не видял засиления трамвай зад него.
Френският автомобил е тотално размазан, полицията разследва обстоятелствата около тежкото ПТП.
http://www.dnes.bg/sofia/2011/08/09/tra ... ejo.125967" onclick="window.open(this.href);return false;

- Yamato
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2011, 00:48
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI '01 (коНби)
Това ако е "тежко ПТП", си пожелавам такива да са най-тежките. Тежко е да си журналист в БългарияЯЛТА написа:Тежка катастрофа в столицата по чудо се размина без ранени и жертви.
http://www.dnes.bg/sofia/2011/08/09/tra ... ejo.125967" onclick="window.open(this.href);return false; Има и снимка.