Войната По Пътищата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Войната По Пътищата

Мнение от S_C » 11 дек 2010, 01:39

Банда...стига с тия гуми...Никакви гуми няма да ви спасят от ТИР,изгубил управление в насрещното.Тоя от клипа просто извади късмет.Нито гумите му помогнаха,нито скороста.Просто извади късмет.Ако беше 20 метра напред,нямаше изобщо да влезе в ситуацията,а 20 метра назад щеше отдавна да е умрял,независимо от гумите си и ако ще да кара с 20.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 11 дек 2010, 11:06

Коментирайки конкретният клип може много да се каже.
В случая помогна ABS-а, защото реакцията е да скочиш върху спирачките и да пордължиш да се пързаляш и въртиш направо.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 11 дек 2010, 14:25

Двама души са загинали при катастрофите в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

При станалите 15 произшествия са ранени 17 души, като един е с опасност за живота.

В София са станали 3 тежки и 70 леки произшествия, при които има един загинал и двама ранени.
Изображение

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 11 дек 2010, 16:06

nikky написа:Тези, които карат бавно по магистралите също са предпоставка за катастрофа. Много обичам като почнат да се изпреварват два бавнодвижещи се автомобила...
Аз на магистрала карам плътно със 150, никога не са ме спирали, никога не са ме снимали. Намалям на така наречените летища.
Ограничението по магистрала може и да е 130, но по тази магистрала аз возя семейството си, а не правя пистови гонки и карам с такава скорост която в най-голяма степен ми гарантира, че ще ги закарам живи, здрави и по възможност доволни. И аз "обичам" когато видя в задното си огледало някой комплексиран "състезател" дето си мисли, че винетката му дава право да види края на скоростомера, стига да съм на безопасно разстояние.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 14 дек 2010, 09:06

Doin написа:
nikky написа:Тези, които карат бавно по магистралите също са предпоставка за катастрофа. Много обичам като почнат да се изпреварват два бавнодвижещи се автомобила...
Аз на магистрала карам плътно със 150, никога не са ме спирали, никога не са ме снимали. Намалям на така наречените летища.
Ограничението по магистрала може и да е 130, но по тази магистрала аз возя семейството си, а не правя пистови гонки и карам с такава скорост която в най-голяма степен ми гарантира, че ще ги закарам живи, здрави и по възможност доволни. И аз "обичам" когато видя в задното си огледало някой комплексиран "състезател" дето си мисли, че винетката му дава право да види края на скоростомера, стига да съм на безопасно разстояние.
Да се движиш със 130 е добре, но да се движиш с 90 и да се покажеш в най-лява лента да изпреварваш е пълена аматьорщина, освен ако действително няма никой доста зад теб. От друга страна има водачи на МПС, защото те за мен не са шофьори, които като карат със 130 се чувстват длъжни да държат само най-лявата лента.
На магистрала гледам повече в задното огледало, отколкото напред.
Между другото кортежите от НСО поддържат 150.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 14 дек 2010, 09:37

nikky написа:.................
Между другото кортежите от НСО поддържат 150.
Лепни се зад тях като минат. :mrgreen:
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Мнение от peterdi_bg » 14 дек 2010, 21:38

Между гара Пионер и Дианабад автобус МАN 262 беше смлял една малка Тойота Корола. Има пострадали. Тойотата е ударена отдясно. Сигурно се е завъртяла, защото е влязла доста навътре в насрещното.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от nikky » 15 дек 2010, 10:53

Зимата, който не си го може или се колебае, по-добре да избягва да кара, за да не четем подвизи...

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 15 дек 2010, 11:19

Щом застигна предната кола, значи се движа по-бързо и я изпреварвам. Ако някой е по-бръз и е в непосредствена близост го изчаквам да мине, но започна ли маневрата, ако не е със специален режим, не ме интересува колко бързо идва зад мене, колко е голям, колко святка със фаровете (даже тогава я довършвам по-бавно) и колко бърза да се срещне със създателя, си изпреварвам както съм си предвидил. Който бърза да си търси път, минимално разрешената скорост на магистрала е 50км/ч.
За каращите в ляво, закона определя къде трябва да се движат и се чудя защо катаджиите не ги санкционират.
Чл. 8. (1) Водачите на пътни превозни средства използват дясната половина на пътя по посока на движението си, освен в случаите, когато с пътен знак или със светлинен сигнал е указано нещо друго.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от nikky » 15 дек 2010, 11:35

HACKO написа:За каращите в ляво, закона определя къде трябва да се движат и се чудя защо катаджиите не ги санкционират.
Чл. 8. (1) Водачите на пътни превозни средства използват дясната половина на пътя по посока на движението си, освен в случаите, когато с пътен знак или със светлинен сигнал е указано нещо друго.
Не ги спират, защото санкцията е малка и нищо не могат да приберат като рушвет. Не си струва риска.

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 15 дек 2010, 12:06

HACKO написа:Щом застигна предната кола, значи се движа по-бързо и я изпреварвам. Ако някой е по-бръз и е в непосредствена близост го изчаквам да мине, но започна ли маневрата, ако не е със специален режим, не ме интересува колко бързо идва зад мене, колко е голям, колко святка със фаровете (даже тогава я довършвам по-бавно) и колко бърза да се срещне със създателя, си изпреварвам както съм си предвидил. Който бърза да си търси път, минимално разрешената скорост на магистрала е 50км/ч.
+1

Даже за по-настойчивите довършвам маневрата със светещи стопове *banned*
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 15 дек 2010, 17:09

nikky написа:Зимата, който не си го може или се колебае, по-добре да избягва да кара, за да не четем подвизи...
+1 и +1 за Наско.
Днес из между блоковете в Иван Вазов една мацка с голф 3 с летните.. на чистия лед между блоковете, поне караше много бавничко, но летни и лед това не помага, като чукне газта и превърта, да не говорим като спираше. Който си го може, и най-вече който може да си позволи наистина хубави гуми и се съобразява със зимните условия както трябва, да кара. Който не може и не може да си позволи подобаващи гуми да си стои у тях. Този срещу него, който застрашава на всяко разминаване и кръстовища не му е виновен, че взима малка заплата или просто му се свидят пари за гуми (не просто гуми,хубави такива)!
Не може аз със най-скъпите гуми карам на сняг+лед на прав участък заедно със всички с 40-50, от ляво минава бмв е36 не мито от 3 месеца с 80 нали, това вчера.. Самонадейци - спортисти на сняг = катастрофа/блъснат пешеходец/трагедия :shock:
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от nikky » 21 дек 2010, 14:59

https://www.vbox7.com/play:4f5aa177" onclick="window.open(this.href);return false;

Може и да е пускано, записита са стари - положението е същото.

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от nikky » 22 дек 2010, 13:57

http://www.dnes.bg/sofia/2010/12/22/ver ... mki.106995" onclick="window.open(this.href);return false;
http://dnes.dir.bg/news/sofia-magla-ver ... 54557?nt=4" onclick="window.open(this.href);return false;

Камикадзета в мъглатаааа, ОООО, камикадзета в мъглатаааа...

Верижният въргал на бул. "Брюксел" в снимки
Над 20 автомобила катастрофираха в мъглата и поледицата
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI

Мнение от alexanderbozhinov87 » 22 дек 2010, 14:49

сега някои сервизи ще имат коледни премии :)
А най-лошото е ,че от един състезател , ще страдат доста хора . И не знам каква полза ще имат потърпевшите , че Фандъкова щяла да глобява тези ,които не са си били свършили работата . Сигурно и застрахователите ще се измъкнат както винаги и ще признаят щетите на няколко коли (сигурно първите? ) ,а другите ще пият студена водичка
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 22 дек 2010, 15:46

Искаме хубави пътища, ама не сме дорасли.
Какво казва Наско?

"Проблема не е от бобината, а от магарето в кабината"

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 23 дек 2010, 13:17

Същото място е известно, там загина човек, сменящ спукана гума, на леда не успя да спре колата и се блъсна в него. Леда не се вижда, на лед нито гума за 300лв, нито всички системи за стабилнсост ще избегнат леко птп или лек (достатъчен) удар в човек на пътя. А защото не се вижда, може всичката работа на света да не си вършат, но поне опасните места (известни много добре) да се инспектират и опесачават като хората на време. Тук не е виновно магарето, мислите ли, че всички от тези коли (над 20) са карали прекалено бързо за мъгла със 75метра видимост на това място. Не. Леда е бил последния и най-важен фактор. Другия път като има жертви, пак инспекторката ще е минала с кафенцето и казала "мм има мъгла, но с добра видимост, мм има лед, но те колите ще се справят, най-много някое леко птп да стане, слаба работа няма да опесачаваме". Как ще се чувствате, ако в студен зимен ден на голям булевард трябва да сменяте гума или по друга причина да сте около колата, на платното ? Дали огромния риск ще е от магарето, или в хората за съд, които им е работа обезопасяването на платната факта, че всеки момент може да ви отнесе нещо, дори да не се движи бързо, заради леда. Май магарето тук не участва много. Ако е истинско магаре, и на сухо ще ви блъсне, но ако кара нормално съобразено и го подхлъзне леда?
През изминалото денонощие (към 8.00 23.12) на територията на страната са станали 18 тежки ПТП с 1 загинал и 21 ранени от които 1 с опасност за живота.В района на София са станали 242 леки и 2 тежки ПТП с 3 ранени.
Това мисля е рекорд за София? За съжаление. Кметицата и "почистващите и поддържащи" фирми ако се постараят още малко, и 300 може да ударят, и награда ще си измислят за това постижение.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 23 дек 2010, 14:16

Не е така, дори като спукаш гума, трябва да се замислиш къде ще я смениш, а не там където ти дойде, ако се налага, 100-200м с минимална скорост няма да е фатална за гумата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 23 дек 2010, 15:51

Ето това е верижна катастрофа, - режисирана, но откъде тръгва Е въпросът ?
http://www.vbox7.com/play:c10b97ee" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 23 дек 2010, 21:36

Настилката днес цял ден в София беше подмолно хлъзгава, добре че още с потеглянето един идиот тръгна да прави обратен пред предната кола и за да не се ударим тримата се въртяхме малко. После по Драган Цанков имаше 2 леки ПТП-та, все удари отзад, няма спиране на това и аз не знам как се нарича... влажно с прах.
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”