Какво направих по колата си днес?
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
- Status: Извън линия
Re: Какво направих по колата си днес?
Няма заяждане , шегуваме се с Васко ! Световната икономика така се изкриви , че много неща се правят в Китай, накой са качествени , някои не. Брембо бяхя най-евтините - 62 лв броя , но по разговори с автомонтьори стигнах до АТЕ, които настина са на двойна цена. Перфорирани и карбонови не ми трябват, колата ми е 90 кс и стилът ми на каране не е екстремен, за първи път сменям предни дискове от износване / на мондеото ги смених, щото майстора като вадил полуоска удрял по диска с чука..../.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Да си кажа, напоследък се притеснявам ако на нещо марково не пише че е направено в Китай.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Аз пък китайчета не ща. На26.03 2022 г. си купих нoв Smart TV ама е произведен в Чехия, а другите ми два са произведени в Словения.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2020, 17:56
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.8 бензин 125к.с., 2006г.
Ами, то Васко май трудно в днешно време ще си купиш телевизор произведен в Китай тук, за разлика от лаптоп, например, или смартфон, така, че не се хвали!
Моите четири ТВ-та са произведени все в бивши соц. държави-Полша, Словения, Чехия...по лиценз на японски, или корейски марки, като изборът ми не е зависил от това къде са произведени.
П.С. Честит ти нов телевизор и да почерпиш!

Моите четири ТВ-та са произведени все в бивши соц. държави-Полша, Словения, Чехия...по лиценз на японски, или корейски марки, като изборът ми не е зависил от това къде са произведени.
П.С. Честит ти нов телевизор и да почерпиш!

Много автомати-слаби резултати!
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
Високото качество на АТЕ е гарантирано само ако са произведени в Чехия(за масовите автомобили).Това задължително е отбелязано на опаковката.В противен случай немците (и не само те) отдавна се научиха как да експлоатират марки с добро име и то по начин който не оставя място даже и за ментетата.
-
- потребител
Полезно инфо-благодаря!
Ще погледна къде са ми произведени накладките и ще пиша.
Ще погледна къде са ми произведени накладките и ще пиша.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
Чешки бяха дисковете , да .
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
При добър монтаж може само да си доволен.И парите за мен определено си струват.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
То няма нищо сложно в смяната на едни дискове и наклади моите сам си ги смених пред блока за около 40 минути и не ти трябвар специални инструменти.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Произведено в Чехия. Предишните два са в Словения.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Сложих "новите" джанти с летните гуми.
Знам всички вицове за Форд 

- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
Привет,днес не се стърпях и сложих летите джанти със старите гуми.Надявам се до седмица да я обуя с нови.Зимните бяха старателно измити и готови за летен сън
.

- margarit.hristov
- Потребител
- Регистриран: 31 мар 2020, 19:21
- Модел на автомобила: Форд мондео мк4 комби 1.8тдци 125к.с.
- Контакти:
-
- потребител
Днес рано сабахлем бях първи пред сервиз "Дунев-мотор спорт" за смяна на спир. течност и смяна на външен десен маншон, защото беше с полепнала мазна прах, и отдавна му се канех. Поръчах основно да огледат окачването, защото усещах чат-пат потропване отпред. и да сменят, каквото трябва, ако ще стане в рамките на деня. Накрая смених:
-Спирачна течност, като си направих устата да е ДОТ 5.1, ама приемчика каза-за тази кола производителят е определил ДОТ-4 и друга няма да ви залеем....ми, добре, казах...
Питаха ме защо искам да сменя спир. течност-проблем ли има? Казах, че няма проблем-правя го профилактично, за което ме похвалила, щото рядко някой иска тази услуга.
-Сменен външен десен маншон.
-Сменен десен кормилен накрайник-от него е било потропването-сега е ок.
-Реглаж на стенд за сходимост, което успях да наблюдавам-младежа бая се постара да вкара в норма задният мост, защото за смяна са тампони и болтове, които били ексцентрични. Впечатлен съм от въпросният стенд-на дисплея(бая е голям) показва клипче с всяка една част от окачването на съответният автомобил, как работи, и как се настройва...а пък колко параметри показва-зяпах с голям кеф, ама ми стана съвестно, че човека си имаше, и друга работа.
И още нещо, което ми направи впечатление-в сервиза се рекламира Carbon Cleaner, каквото и да означава...? Било ефикасно за почистване на въздушният тракт-дроселова клапа, Егр, вихрови клапи, турбини...размеквало нагарите и отлаганията-а, сега, де?! Не било голяма новост...някой да е чувал за такова "животно" в наше село?
Ами това е, доволен съм. Даже двигателят утихна!
-Спирачна течност, като си направих устата да е ДОТ 5.1, ама приемчика каза-за тази кола производителят е определил ДОТ-4 и друга няма да ви залеем....ми, добре, казах...

-Сменен външен десен маншон.
-Сменен десен кормилен накрайник-от него е било потропването-сега е ок.
-Реглаж на стенд за сходимост, което успях да наблюдавам-младежа бая се постара да вкара в норма задният мост, защото за смяна са тампони и болтове, които били ексцентрични. Впечатлен съм от въпросният стенд-на дисплея(бая е голям) показва клипче с всяка една част от окачването на съответният автомобил, как работи, и как се настройва...а пък колко параметри показва-зяпах с голям кеф, ама ми стана съвестно, че човека си имаше, и друга работа.
И още нещо, което ми направи впечатление-в сервиза се рекламира Carbon Cleaner, каквото и да означава...? Било ефикасно за почистване на въздушният тракт-дроселова клапа, Егр, вихрови клапи, турбини...размеквало нагарите и отлаганията-а, сега, де?! Не било голяма новост...някой да е чувал за такова "животно" в наше село?
Ами това е, доволен съм. Даже двигателят утихна!

- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Carbon = въглерод, т.е. сажди и пр. нагари. От там и името при Дунев - "Carbon Cleaner"F Focus написа: ↑12 апр 2022, 19:29... в сервиза се рекламира Carbon Cleaner, каквото и да означава...? Било ефикасно за почистване на въздушният тракт-дроселова клапа, Егр, вихрови клапи, турбини...размеквало нагарите и отлаганията-а, сега, де?! Не било голяма новост...някой да е чувал за такова "животно" в наше село?
Другото наименование под което е популярен метода е "водородно почистване". Според едни има полза, според други е плацебо ефект.
За постоянен ефект - монтираш клетка за Браунов газ и караш. Продават готови за монтаж за 700 лв.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- HACKO
- Модератор
Като чуя че някой стендаджия е правил реглаж при положение, че има разбити елементи директно го отписвам от списъка с коректни монтьори. При положение че има разбити компоненти по моста, не може коректно да се направи реглаж, това е отбиване на номера за да се вземат едни пари. Мъчил се е много защото при разбити елементи при всяко помръдване на колата и центровката бяга. Трябвало е и за твое и за негово добро да ти откаже да настройва задния мост докато не смениш повредените тампони.

-
- потребител
Наско-прав си, ама реглажа беше основно, заради смяната на маншона, и на кормилният накрайник-инак колата нямаше да мога да я взема днес, а ми трябва, че работата ми е на много неподходящо място, ако се ходи с грАдският транспорт, а отиване и връшане с такси ще ми излезе 40лв.-за два дни-80лв.-работя на смени два на два дни, ако утре почивах щях да я оставя.
От сервиза ми се обадиха да кажат какво-що са открили и какво да правят, за днес можели да сменят само кормилният накрайник...Та, така-ще платя още един реглаж(50лв.), ама да сме живи и здрави!
При тях няма цена само за преден, или само за заден мост-барат задължително и двата, за което не ги упреквам-дори аз!
П.С. Цената нарочно не я написах тук (но мога да я споделя на ЛС)-много ли е, не е ли...важното е нещата да се извършат качествено.
Който го интересува може да отправи запитване на сайта им, като опише проблемът, марката, модела, двигателят, купето и годината и ще му отговорят с подробна разбивка за цена на части и труд, та всеки може да си направи сметката отърва ли му?
На общият фон от скъпарски автомобили там бях малко, като черната овца, ама чат-пат имаше и по-евтинджос от моята!
От сервиза ми се обадиха да кажат какво-що са открили и какво да правят, за днес можели да сменят само кормилният накрайник...Та, така-ще платя още един реглаж(50лв.), ама да сме живи и здрави!
При тях няма цена само за преден, или само за заден мост-барат задължително и двата, за което не ги упреквам-дори аз!

П.С. Цената нарочно не я написах тук (но мога да я споделя на ЛС)-много ли е, не е ли...важното е нещата да се извършат качествено.
Който го интересува може да отправи запитване на сайта им, като опише проблемът, марката, модела, двигателят, купето и годината и ще му отговорят с подробна разбивка за цена на части и труд, та всеки може да си направи сметката отърва ли му?
На общият фон от скъпарски автомобили там бях малко, като черната овца, ама чат-пат имаше и по-евтинджос от моята!

- HACKO
- Модератор
Винаги има опция само за преден или само за заден мост. Ама като слушах глупостите на Дунев по повод катастрофата на македонския автобус, как аджеба гумите на автобусите издържали до скорост 110Км/ч и ако караш по-бързо щели да гръмнат си правя заключение за познанията му.