Как се справя Форд с ниските температури?
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
- Status: Извън линия
Re: Как се справя Форд с ниските температури?
Без подгревател на нафтата и без "газ" пали почти винаги от първо подгряване.Подгревните свещи са "Беру" и сигурно има значение.Доволен съм .Не ме е оставял в студа досега.Форд!!!
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
снощи към 21 ч при -9 градуса запали от първия път с два подгрева на свещите и не много въртене - доволен съм
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
...ама цял ден преди това я кара и още не беше истинала, нали???Ах тиииииииииииии.naftova pechka написа:снощи към 21 ч при -9 градуса запали от първия път с два подгрева на свещите и не много въртене - доволен съм
Моята тази сутрин на -10 запали от третия път. Аз не подгрявам последователно, щото чух, че било вредно. Аз малко въртя, не тормозя стартера.
- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Аз подгрявам веднъж и на втория път въртя и паря.Доволен съм но това сега като смених свещите иначе преи 3 седмици вартях доста тъй като 3 от 4-те свещи бяха си заминали, смених ги и сега е 6+
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
не я бях карал цял ден.......не съм я карал от неделя. тъкмо това ме кара да съм спокоен че явно колата е читава въпреки разход на масло от 3 л за 8000 км и двигател на незнам си колко
4.2 L/100 km. - извън; 6.00 L/100 km - sofia - fiesta
- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Аз поне за разход на масло не мога да се оплача, сменям до на 10 000км полсзвам Q8 oils Advanced 10w-40 винаги при смяма си нося 5 литрова туба от мин.вода за да видя дали е имало разход, тъй като от смяна на смяна не сам доливал 1.8 дти слагам 4.7 - 4.8литра винаги остават по 2 праста на дъното на тубичката от 1 лират.Колата е на 245300км.
-
- потребител
Шегувам се колега. Браво. Много масло лапа бе-тююю. На минерално ли си? Ако смениш гумички и сегменти ще се оправи сигурно,а?naftova pechka написа:не я бях карал цял ден.......не съм я карал от неделя. тъкмо това ме кара да съм спокоен че явно колата е читава въпреки разход на масло от 3 л за 8000 км и двигател на незнам си колко
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Мислих, че акумулатора няма да ме изкара тая зима, но той напук че го подцених не се предава. От снощи минималните температури паднаха на -7 и не я бях карал цял ден запали от раз. Само че друго ме притесни получава се нещо като удар и претрисане при запалването и после при движение двигателя е шумен и пак претриса при смяна на предавките, но тъй като я карах само студена на разстояние 1.5 км проблема се появяваше отново на няколко пъти. Едва днес на обяд като се постопли малко при -1 проблема изчезна, така както се появи.....
Някакви идеи какво е било? Има ли друг с подобни симптоми?
Снощи изненадващо бързо, само след 57 км пробег светна резервата при положение, че нормално с 20 лв минавам до 100 км в града. Отивам да зареждам и като видях капачката на резервоара разбрах защо съм изминал толкова малко км. При последното зареждане служителя на бензиностанцията я е завъртял на криво, което не позволява плътно затваряне и голяма част от бензина се е изпарила от там за 4-5 дена! Подозирам, че проблемите с двигателя в студа може би са причинени от това, както и от вода в горивото, която би могла да замръзне, тъй като това ми е 3-та зима с колата, а проблема се появи за първи път сега.
Някакви идеи какво е било? Има ли друг с подобни симптоми?
Снощи изненадващо бързо, само след 57 км пробег светна резервата при положение, че нормално с 20 лв минавам до 100 км в града. Отивам да зареждам и като видях капачката на резервоара разбрах защо съм изминал толкова малко км. При последното зареждане служителя на бензиностанцията я е завъртял на криво, което не позволява плътно затваряне и голяма част от бензина се е изпарила от там за 4-5 дена! Подозирам, че проблемите с двигателя в студа може би са причинени от това, както и от вода в горивото, която би могла да замръзне, тъй като това ми е 3-та зима с колата, а проблема се появи за първи път сега.
Последна промяна от didon80 на 21 дек 2009, 11:30, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2009, 13:00
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK2, 1988 г.
- Контакти:
Фиестичката е в топло гаражче и с ново акумулаторче. Следователно няма проблеми при палене. Като се позастои навънка също пали от раз. Но сега в тоя сняг не съм карал от една седмица и не се е налагало ... А и съм новобранец и ще поизчакам да спре да вали..
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Кънекта пали от първия път ,като бензин е .. но ,преди това имах Транзит 2.5д ей тая машина колко е бутана колко акумулатори са и сменени не палеше и толкова .. накрая я излекувах с един спрей за студен старт ,само с него палеше що годе добре ...
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Днес сутринта комшията ми казва - "Дай да снимаме как пали Форда от четвърт оборот".
Форда е Орион дизел от 1991 година.
Форда е Орион дизел от 1991 година.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
И моя Фокус преди пълен оборот скача, страхотен автомобил, двигател и всичко. Само подминавам на 2ра или 3та без газ закъсали и непалещи пред блока и изобщо. С 5w30 Мобил 1 дори не трака докато загрее(тихичко типично за загрял дизел тракане постоянно), евала и на Castrol TDA добавката. Вчера се оборудвах и приложих спрей за ключалките и дръжките, и спрей за уплътненията и намазах всичко възможно..Вече работят все едно е топло -смазано, без залепвания и заяждания и увисване на дадена дръжка за да се отвори
И едни готини зимни гумени стелки и всичко е прекрасно! >:D<: Форд Фокус - моята гордост 

Последна промяна от PcMan на 20 дек 2009, 22:59, променено общо 2 пъти.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
И аз си бях отписал акумулатора за тази зима, ама се държи за сега 
Никви ядове с Вещицата, само кеф по завоите <:-P:

Никви ядове с Вещицата, само кеф по завоите <:-P:
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

- vladeto
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2007, 08:21
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Mark 2, 1.6 D Finesse, 1987...
- Контакти:
Аз моите периодично ги "пълня" с най-обикновено ВД 40. С трета кола правя така и не съм имал проблем...поне с ключалките.Вейдър написа:От една седмица съм в София и Орито ми непрекъснато е замръзнало...о, ужасТ
Никакви SONAX -и не помагат. Нищо не е в състояние да попречи на ключалките и уплътненията да спрат да замръзват. Вчера някак влязах през задна дясна врата и докато си стигна до ателието се размрази. Мазах с вакса , пръсках силиконови смазки ...и вечерта, айде пак пеш. Единственото ми удовлетворение е, че пали само като "помирише" ключа . Дайте съвет как да прекратя проклетото замръзване на ключалки, езичета и пр.

-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
А на мен ми замръзва помпичката за течността за чистачките. Помпичката, не течността... Отвън цялата е в лед (нали знаете на какво хубаво място е), като пробвам да пръскам нищо не се случва. Мислих, че може да ми е изгоряла помпата, но като я постоплих с ръка (че да падне леда отвън й) и хоп - проработи...
Някакави идеи?
Някакави идеи?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Темичката е да споделяме как се справят кочинките ни в студа!
Що се опитвате да я обръщате в тема за разрешаване на всякакви проблеми които имате при минусови температури?
То не бе в МОЯТА КОЛА, то не бе в КАФЕНЕ, в СРЕЩИ НА КЛУБА ... на всякъде на друго място, но не и в разделите където им е мястото на тези въпроси.
Що се опитвате да я обръщате в тема за разрешаване на всякакви проблеми които имате при минусови температури?
То не бе в МОЯТА КОЛА, то не бе в КАФЕНЕ, в СРЕЩИ НА КЛУБА ... на всякъде на друго място, но не и в разделите където им е мястото на тези въпроси.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Купуваш си спрей за размръзяване. Има такъв и за леда по стъклата, сигурно ще стане и той.Вейдър написа:........ Дайте съвет как да прекратя проклетото замръзване на ключалки, езичета и пр.
Другия вариант- слагаш си централно заключване. Поне при мен бачка този вариант. Даже не знам дали са ми замръзнали ключалките.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Колеги, никой не писа за студа от тази сутрин/21.12.2009/. В Търново беше -14. Фиестата запали от третия път ама с кабели и ток от Пасата на един комшия (Господ здраве да му дава). Причината беше, че бях забравил светната плафониерата за вътрешното осветление:(
Инак после си бачкаше като часовник на дизел на Ромпетрол и добавка Кастрол ТДА.
Споделете Вие как бяхте и при каква температура съответно
Инак после си бачкаше като часовник на дизел на Ромпетрол и добавка Кастрол ТДА.

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
http://pcman1.snimka.bg/automobiles/sie ... 8.16517649" onclick="window.open(this.href);return false;Вейдър написа:От една седмица съм в София и Орито ми непрекъснато е замръзнало...о, ужасТ
Никакви SONAX -и не помагат. Нищо не е в състояние да попречи на ключалките и уплътненията да спрат да замръзват. Вчера някак влязах през задна дясна врата и докато си стигна до ателието се размрази. Мазах с вакса , пръсках силиконови смазки ...и вечерта, айде пак пеш. Единственото ми удовлетворение е, че пали само като "помирише" ключа . Дайте съвет как да прекратя проклетото замръзване на ключалки, езичета и пр.
Тези двете вършат работата перфектно, вече 3 нощи (от които последната срещу 21ви, когато е било минус 14). Ключалките, самата дръжка(и тя замръзва особено на фокус и с огромно дърпане отлепя) и уплътненията отварят и не лепят като на топло и сухо! Изумен съм, а нещата са от Илиянци няколкото магазина за автоаксесоари. 2лв. за спря за ключалки и дръжки (малкото синьо) и 5лв за силикона за уплътненията. Всичко възможно намазах и е бомба всяка сутрин, дори когато и отвън по ръба на купето и вратата е замръзнала с лед вратата пак се отваря като на сухо - изумително спрямо огромното дърпане на дръжката предната сутрин да отлепи(почти я счуипих-бързах), и след това звука на скъсване на уплътнения - залепнали яко.
От второто развъртане запали, НО акумулатора ми е слаб още по топло въртеше бавно. Т.е. коалта е бомба, акумулатора върти и в сутрини като тази, а си нося комплекта с кабели за връзване на 2 батерии.. Просто в момента не ми се дават 150лв за акумулатор, може и да изкара зимата като го гледам - bosh silver на доста време еvvasilev написа:Колеги, никой не писа за студа от тази сутрин/21.12.2009/. В Търново беше -14. Фиестата запали от третия път ама с кабели и ток от Пасата на един комшия (Господ здраве да му дава). Причината беше, че бях забравил светната плафониерата за вътрешното осветление:(
Инак после си бачкаше като часовник на дизел на Ромпетрол и добавка Кастрол ТДА.![]()