Говорилня

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Говорилня

Мнение от ЯЛТА » 04 окт 2011, 10:37

Държавата си ни е милиционерска-полицейска още от1944 год., а пък от 1989 год. още повече. Всичките там шест ли седем ли "главни" дадоха своя принос към излюпването на политиците ни+ още много спящи задгранични представители,спортисти и тн. Що ви е чудно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
Yamato
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2011, 00:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI '01 (коНби)

Мнение от Yamato » 04 окт 2011, 11:23

nikolovvd написа:А защо не минавате след гробищата веднага в дясно по ул.202, ако сте за Захарна фабрика-Люлин?
Мисля, че говорим за едно и също нещо, но не го осъзнаваш. :lol: Доакзано най-бързия път е по Каменодлеска, а не на на гробищата вдясно, след това по Владайска река в тунелчето под прелеза. Но дори и там вече стават зверски задръствания. Днес вече почнаха да копаят поне малко в най-вътрешното платно на кръговото, но се минава криво-ляво.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 04 окт 2011, 11:39

Живея почти на кръговото... като гледам какво са започнали, явно ще правят вътрешният тротоар и настилката.

По-големия проблем на това кръстовище обаче е светофарното регулиране. Безумно е направено. Някой от ситуациите дават път на пресичащи се пътища и става мазало. Дори във видеото на Николов, който минава покрай вкъщи без да се обади и това му се пише на картона, се вижда как и на две колони им свети зелено. Хората се псуват помежду си, защото си мислят че другия е на червено. Да не говорим, че масово хората бъркат сигналите на светофара и спират да чакат на червено, което обаче не е за тях, а тези които минават, често биват изнудвани от полицаите. Бях писал в друга тема, как 24 часа в денонощието покрай кръстовището се навърта патрулка и заработва МНОГО сериозно. Най-често го отнасят чужденците (минават ужасно много турци - явно идвайки от Европа навигациите ги превеждат от там) но много често жертви са и коли с неСофийски регистрации... използват незнанието на хората и шанса да се се ошашкали от натоварения трафик. Спирали са ме и мен... като стана въпрос, че ще обжалвам акта и че ще ги докладвам за некомпетентност и непознаване на правилата за движение на преките им началници, а ако се наложи и по-нагоре, станаха доста услужливи...

Също доста сериозен проблем е престрояването в правилното платно за да влезнеш/излезнеш от кръстовището... всеки си го тълкува, както на него му е угодно и ежедневно има десетки критични ситуации.

От много време мисля, как да филмирам, скицирам или онагледя по друг начин казаното от мен по-горе, за да може поне някой да бъде спасен, както и да им се вземе хранилката на тези наглеци, пък и да се оправи регулировката на кръстовището. Мисля, че при по прецизно регулиране, ще се избегнат задръстванията които са неминуеми всяка сутрин.

п.п. Виждал съм и кола движеща се обратно на движението в кръговото... срещнахме се и дори бях препсуван защо се движа срещу тях :-D
Последна промяна от la4o на 04 окт 2011, 11:40, променено общо 1 път.

belleamie
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 11:49
Модел на автомобила: ?

Мнение от belleamie » 04 окт 2011, 11:39

Това за онази еднопосочната ми говориш? дето стоя и дебна на пусия кога ще е най-безопасно да се мушна, аааа не, 10х (правих го тоя номер като бях на 0 дни шоферски стаж, отнесох гордо сума ти бибиткания). На уличката, по която минава тролея (според бг мапс се казва Константин Стоилов) изглежда много задръстено, но реално се минава на 3 паса точно. Време - половин цигара за цялата дължина.
А иначе на самото кръгово си минах и двата дни без никакви грижи, като изключим, че не виждах добре светофара за наляво кога ще ми светне :-)
Cars make CO2 and trees absorb CO2.
By driving my car I'm feeding a tree and helping the environment.

Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 04 окт 2011, 13:17

la4o написа: минава покрай вкъщи без да се обади и това му се пише на картона
Нямаше никакво време! Бях оставил семейството в Берковица и отскочих до София само за смяна на масло и филтри.
Иначе в това кръгово много хора не знаят на кой свят са.
От най-вътрешната лента на кръговото секат напряко и влизат в най-дясната лента на пресечката. Други правят трета лента и също се опитват да се пъхнат в най-дясната лента и ако не си търпелив да ги пропуснеш си огънал ламарините.
Между другото точно като изминеш почти 2/3 от кръговото и ти светва червено за пресечката към гробищата, а като светне зелено тези отдясно си продължават, въпреки че им свети червено.

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Мнение от Яким » 04 окт 2011, 13:53

Dani_Barabani написа: А може да не си говорим ...... ами за вино, че аз пих едно мелнишко
И аз последните три дни пия мелнишко вино и е мноо добре, значи, ама свърши. Предполагам, че е от същия град, като твоето вино ;):

п.п. И на Лъчо виното е страхотно!!!

belleamie
потребител
потребител

Мнение от belleamie » 04 окт 2011, 14:01

Добре де, айде сега съчинение по картинка за това кръстовище:
Изображение
Представяме си хипотетичната ситуация, belleamie-то вози майка си сутрин на работа и след това пътува по Сливница, идвайки от Лъвовия мост. Навлиза в кръстовището на зелено (вижте червените стрелки), като навлизайки е примерно последна или предпоследна кола. Обаче като да тръгне да влезе на Данаил Николаев й светва червено на светофара там дето е жълтото кръгче. На сичкото отгоре пресичат пешеходци чат-пат. Има и камери. Ся за да съм честна много пъти съм минавала на червено щото е нямало пешеходци, снимки досега не са ми идвали.
Обаче един ден се замислих, че сякаш съм в грешка и почнах да спирам там и да си ги чакам пешеходците. Ооообаче, така пък преча на тия, които идват от Васил Левски и тях ги пуска светофара....Псувните на тия зад мене няма да ги коментирам, да ме прескочат ако искат.

Изобщо некой да ми разясни да спирам или да не спирам на тоя светофар?

Изображение

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 04 окт 2011, 14:07

Ами светва ти, ама ти излизаш от кръстовището... като цяло не мога да си представя точно този светофар за кой е, но определено не е за теб.

belleamie
потребител
потребител

Мнение от belleamie » 04 окт 2011, 14:24

Точно светофара пред пешеходната пътека е :-) Нема начин според мен да не е за мен, иначе означава, че не е за никой на практика.

Изображение

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни

Мнение от Dani_Barabani » 04 окт 2011, 14:48

Яким написа:... Предполагам, че е от същия град, като твоето вино ;):
На един склон е расло и от една лоза са го правили вероятно.
Яким написа:п.п. И на Лъчо виното е страхотно!!!
... което ме подсеща - Лъчо, искам да направя поръчка ;)
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 04 окт 2011, 15:06

Тия светофари и аз немога да ги разбера за къде са :D Само един път спрях и наистина се пречи на другите. Но съм виждал учебни коли да спират на същите светофари което значи че трябва да се спира.
Изображение

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 04 окт 2011, 15:26

Светофара си е баш за беламито. И требе да спре на кръгчето някъде между третата и четвъртата стрелка, преди да навлезе. Ако е навлязла и светне жълто към червено трябва да се изнесе от кръстовището по най-бързия начин.

belleamie
потребител
потребител

Мнение от belleamie » 04 окт 2011, 16:14

Не мое да спре баш там според мене Беламито, щот ще я треснат странично тия от Левски дето идват, а па и тя е една лесно се пали, трудно се гаси, треперят й трепетликите, мани-мани! :D

п.с. Не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!

Изображение

Потребителски аватар
Yamato
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2011, 00:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI '01 (коНби)

Мнение от Yamato » 04 окт 2011, 18:02

Е, този светофар е супер малоумен и правилното е да не му се обръща вниамние, но понякога ме гони параноята да не ме щракнат камерите и си спирам, кво да правя :shock:

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 04 окт 2011, 21:00

Belleamie, чети сега внимателно: - идвайки от Лъвов мост като минеш последна от колоната,следиш следващия светофар който е на островчето в дясно на бул. В. Левски,- и той ако е ЖЪЛТ-ЧЕРВЕН, спираш моментално, защото иначе рискуваш да се получи описаната от теб ситуация+ някой спускащ се по бул. В. Левски с "летящ старт" да те размаже.
Ако не си ме разбрала, питай пак.

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 04 окт 2011, 23:35

Tака де но това е ако си е още Belleamie на "Сливница". А ако е последна, предпоследна от средна или дясна лента
и е влезнала в кръговото и е подала мигач за бул. "Д. Николаев", и тогава забележи смяна на светлините на въпросния светофар към червени, трябва да се изнесе максимално бързо използвайки забавянето на светлините за спускащите се
по бул. " Васил Левски".А те обикновено са спрели и изчакващи разрешителен сигнал за преминаване.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 04 окт 2011, 23:53

иво г. иванов написа:Tака де но това е ако си е още Belleamie на "Сливница". А ако е последна, предпоследна от средна или дясна лента
и е влезнала в кръговото и е подала мигач за бул. "Д. Николаев", и тогава забележи смяна на светлините на въпросния светофар към червени, трябва да се изнесе максимално бързо използвайки забавянето на светлините за спускащите се
по бул. " Васил Левски".А те обикновено са спрели и изчакващи разрешителен сигнал за преминаване.
Не я обърквай-тя си е написала как и откъде накъде се движи ! Какво влизане, какъв мигач,- за Д.Николаев.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 05 окт 2011, 08:51

А шъ я обърка! То нема на къде повече... :mrgreen:
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

belleamie
потребител
потребител

Мнение от belleamie » 05 окт 2011, 09:46

ЯЛТА написа:
иво г. иванов написа:Tака де но това е ако си е още Belleamie на "Сливница". А ако е последна, предпоследна от средна или дясна лента
Не я обърквай-тя си е написала как и откъде накъде се движи ! Какво влизане, какъв мигач,- за Д.Николаев.
Точно така е както го е написал Иво, виждам че светва червеното малко преди да съм точно пред него. Всъщност ще се пробам да видя къде ми святка и ще ви споделя точно.
И как без мигач за Данаил Николаев, винаги с мигач, след като съм подминала Левски че да не решат, че натам ше одя.

Изображение

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 05 окт 2011, 11:05

Без мигач означава, че продължаваш по кръговото.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”