Драма с деца в Асеновград

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
FordsPride
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2009, 13:44
Модел на автомобила: Ford Orion 1.4 CLX 91г 75к.с
Status: Извън линия

Re: Драма с деца в Асеновград

Мнение от FordsPride » 29 май 2009, 19:08

На тая полякиня дано родата й има спомени свързани с Хитлер !
Изображение

Потребителски аватар
JohnnieSmoker
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2008, 16:13
Модел на автомобила: Ford Focus, 1.8, TDDI

Мнение от JohnnieSmoker » 29 май 2009, 19:55

Държавата не ни е скапана, скапани са политиците ни ама и ние сме скапани щото не ни стиска да ги изметем ... като правеха революция румънците ние какво правихме .... нежна революция, като застреляха Чеушеско ние какво направихме .... благодарихме на др. Живков и го помолихме да си отиде е за това сме на тоя хал . Защо румънците разстреляха Чеушеско ? За назидание , за да знаят скапаните политици че няма тънга - мънга .
Представятели си да стане това нещо в Америка... съдът на някоя страна , която се намира на задните части на географията решава , че видите ли аз поради някаква причина ( един куфар с долари ) съм син на току що починал милионер и имам равни права с наследниците . Аз с решението на съда се появявам... полицията ми съдейства и ме въвежда във владение.......... прилича ми на бразилски сериал .

Потребителски аватар
vaskoneti
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г.

Мнение от vaskoneti » 29 май 2009, 20:37

Здравейте, отново гледах репортажите и направо не мога да се сдържа ! Може майката да е права ама може ли по такъв начин да се прави това, детенцето вика и крещи за помощ, това само като причина не може да ме спре да мачкам наред пък после каквото ще да ме правят ! ИЗРОДИ и ГАДОВЕ такива, пък като я гледам полякинята нещо не ми се нрави вида и, ще следим развитието !
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Мнение от evg2 » 29 май 2009, 23:45

Де видя държава.... ние сме като не написаната творба от Хичкок!
" Хичкок казваше: “Аз мога да екранизирам и “Пепеляшка”, само че зрителите ще търсят трупа в каляската.”-цитат Уикипедия.....но реалност в България.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....

Потребителски аватар
JohnnieSmoker
потребител
потребител

Мнение от JohnnieSmoker » 30 май 2009, 07:58

[quote="evg2"]Де видя държава.... [/quote
Сгрешил съм . Държавата ни е скапана .

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 30 май 2009, 09:54

petkoff_pl написа:....Представете си друга ситуация българка женена за арабин в България и той решава да си иде завинаги в неговото емирство и взима децата. .
В този случай майката няма да види децата си,държавата няма да изпрати българския си посланник с дипломатически автомобил и гардове в емирството да отнемат децата.
Арабската държава няма да го остави жив ако го направи.
За съжаление това не се случва в българия.

Аналогичен е случая с медиците ни в либия.Българското посолство нищо не направи тогава за да си ги прибере навреме,а трябваше да се правим на мили и драги с арабите.И накрая добре,че беше французина та си ги доведе.Българската дипломация се осра.Никой не ни е*ава за слива,българия за света е нищо.
Ще дойдат най спокойно тук,ще ги посрещнат и ще изнесат децата като торби цимент със застинали лица.Напускат страната без паспорти,вероятно и правителствен самолет са им осигурли за полша.
Според българското законодателство дете под 16. не може да напуска страната без писмено съгласие от двамата родители.
Това ли е правото на майката да бъде с децата си-изнасят ги като овце на животински пазар?
Е*и я тая държава...

П.П Пиша нарочно българия с малка буква като израз на неуважение към управниците и законите на държавата.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 30 май 2009, 10:54

До голяма степен не сте прави...

Съдебното решение си е съдебно решение и трябва да се спазва... Не забравяйте, че вероятно децата са изведени от Полша без разрешението на майката!!! Демек същата работа.

В случая, това за което трябва да протестираме е начина по който се отнесоха с децата.
В така разигралата се ситуация, намесата на държавата ни трябваше да се ограничи до това да арестува бащата и майката и да прибере децата на място в което за тях щяха да бъдат полагани грижи, включително и на психолог, до момента в който страстите са охладени и нещата могат да се случат спокойно. По начина по който действаха, нанесоха непоправима травма на децата... Всички представители на държавата и служебни лица които са присъствали на това място, а именно, началника на отдел "Закрила на детето" към Агенция за социално подпомагане - гр. Асеновград, представител на Районна прокуратора - гр. Асеновград, юрист от Община Асеновград, психолог от МВР, представител на Министерство на правосъдието, според мен са действали безкрайно неадекватно, позволявайки да се разиграят сцените които потресоха цяла България, а вероятно и всички които са ги видели по света.

Потребителски аватар
JohnnieSmoker
потребител
потребител

Мнение от JohnnieSmoker » 30 май 2009, 11:23

Абсолютно си прав Лачо , ако децата са изведени от Полша. И за служителите си прав .

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 30 май 2009, 12:26

la4o написа:В случая, това за което трябва да протестираме е начина по който се отнесоха с децата.
Именно за това протестираме всички.

Има един куп държавни органи,в които всеки месец се раздават немалки заплати и когато трябва те да си свършат работата - тях ги няма. И най лошото е,че няма кой да ги накара да са там.На никой не му пука за децата.
Съдия изпълнителя отива с 2-ма полицая и отнемат деца,както отнемат кравата на бай Стамат.

Разводи има всеки ден и деца се разделят с бащите си,но никой не се надига за това.
Държавата в лицето на съответните социални служби я няма в случая.

Потребителски аватар
denisebastian
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2009, 19:03
Модел на автомобила: Пежо 306 1.4 / СА 5387 НН
Контакти:

Мнение от denisebastian » 30 май 2009, 13:38

Чета ви постовете,и се чудя,възможно ли е да не виждате,кой е главния виновник в случая! :shock:
Ще се изпотрепете(както правим ние българите винаги)да хвърляте вината върху полицаите,и изобщо хората които са част от вас.Всички сме потресени от случилото се и ни се реве.Поставете се тогава за момент на местото на тези полицаи,и се опитайте да си представите,какво е,да гледаш как 2 дечица се съдират от рев и се измъчват,а ти освен че не можеш да им помогнеш,си и длъжен да съдействаш за това,защото такава ти е работата.Минава ли ви през главата поне малко каква силна воля се иска за това!?Не може постоянно всички да ревем,че полицията бездейства,а когато видим,че си върши работата пак да се оплакваме.Целия ми род е полицейски.Гордея се с това,защото за мен,е една адски достойна професия,и знам какви жертви изисква тя.Не бъдете коне с капаци.Вината е изцяло в родителите на тези дечица..и в двамата.Каквото и да се случва м/у тях,длъжни са да мислят на първо място за децата си! :!:
А това,че у нас няма закони,или,че по един или друг начин те се заобикалят...такива гламари сме си избрали да ни управляват.Ние сме ги качили там,ние трябва да ги свалим..
http://sites.google.com/site/mylifebobo/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Хо хо хо,Весели празници на всички пчелички!

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от evg2 » 30 май 2009, 22:26

Хиляда пъти писах и трих,изтрил ми се е натписа "DEL" на клавиатурата,мисля тоя път да гласувам и да си купя нова клавиатура че ми се изтриха "Кирилските" букви.....
"Поставете се тогава за момент на местото на тези полицаи,и се опитайте да си представите,какво е,да гледаш как 2 дечица се съдират от рев и се измъчват,а ти освен че не можеш да им помогнеш,си и длъжен да съдействаш за това,"
Това в света е достойна професия изпълнявана от професионалисти/респектиращи обществото/......къде видя тук професионализъм,не коментирам личните им качества.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 30 май 2009, 22:56

Хайде сега ни обясни как професионално трябваше да се държат, щото аз по нагоре го обясних и добре че не го направиха, щото тогава не знам как щяхте да ревете всичките дето не знаете какво точно искате.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V

Мнение от TURBOTO » 30 май 2009, 23:35

Наско,моите уважения,нищо лично към теб,но...
В тоя живот има моменти в които трябва да застанеш на страната на морала и собствената си чест,а не пред някакви закони и разпоредби.Аз лично никога не бих се съгласил да съдействам за изпълнението на тази "операция",пък ако ще след това да има 1 куприлион жалби,наказания,уволнения и тем подобни.Ясно е,че ще се намери някой,който ще го направи,вместо мен,но това няма да съм АЗ и после АЗ ще бъда с чиста съвест,поне пред себе си.
Не знам за какви разпоредби,спогодби и закони става на въпрос,но единственото в което съм сигурен е,че чух как едно разплакано малко момиче викаше за помощ,пред безиразния поглед на група полицаи,нямащи собствено мнение и подчинявайки се на лист хартия :? :? :?
Изображение

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от evg2 » 31 май 2009, 00:01

Ами не го ли учите в http://www.academy.mvr.bg/AboutUs/History/default.htm,има начини Вие ги знаете,лаиците гледат телевизия и им се струва нещо омотано и балкански омазано .......ти що се впрягаш да ти обеснявам нещо което мяза на слаб филм и просто не ми допада начина на действие ..." реването по Вас"? е ти кво искаш всенародна радост, е няма такива екстри.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 31 май 2009, 00:27

Турбо, във нашата работа никой не те пита дали искаш или не искаш да изпълниш това за което те пращат, такова понятие не съществува.
evg2, има начин, описах го , бащата със белезници в колата, телевизионния екип извън района, съседите по домовете си и тогава се пристъпва към изпълнение на съдебното разпореждане.
На всенародна радост не се и надявам, никой по света не харесва репресивен орган, ама като полицията не си свърши работата-лошо, като си я свърши-пак лошо, какво да правим?
Личното си мнение съм изразил в първия пост (добре че не работя със живи хора и не участвам в такива неща). Не знам защо се впрягам.
Ето и официално становище по въпроса:
http://dnes.dir.bg/2009/05/30/news4532650.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от evg2 » 31 май 2009, 00:44

А.... това мисля и аз,бързо и ефективно заКон и заКокошка един, не според Компира или бай-Колю/тогава ще има и всенародна обич/,лесно изглежда ама що да не си помечтая.....Атанасе приятна вечер 8)

Потребителски аватар
designer
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2008, 19:12
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V / Citroen Xantia 1.8 8V

Мнение от designer » 31 май 2009, 08:27

Значи министър Тачева е лъжкиня... Човекът ни е колега един вид - работи като приемчик в ИндКомерс (вносителя на Hyundai)... Това за провокациите са абсолютно глупости. А за българската полиция да не коментираме - там положението е плачевно, колко ли пари са получили когато биха деца и старци пред парламента, колко ли пари получиха сега за да не се намесят когато видяха как две деца бяха дърпани и влачени насилствено. Демек, ако човек Х, както си вървите на улицата, започне да ви дърпа и влачи пред погледа на полицай, полицая не само няма да ви помогне но дори ще му помогне да ви дораздърпа и довлачи, а ако пък случаен човек се опита да ви помогне, полицая ще го спре и ще започне да го бута и дърпа настрани. Полицаите можеха да се позоват на много закони в този случай за да не се помогне на този еничарски акт...
Изображение

Потребителски аватар
FordsPride
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2009, 13:44
Модел на автомобила: Ford Orion 1.4 CLX 91г 75к.с

Мнение от FordsPride » 31 май 2009, 13:21

Жалкото е , че само хората които посещават масови събирания като футболни мачове , протести и т.н знаят за какъв полицейски терор става въпрос ! До кога така ?!
Изображение

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 31 май 2009, 13:54

FordsPride написа:Жалкото е , че само хората които посещават масови събирания като футболни мачове , протести и т.н знаят за какъв полицейски терор става въпрос ! До кога така ?!
Какъв? Ходил съм на доста мачове, като си гледам кротко никой не ме е тероризирал.
Изображение

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 май 2009, 14:51

Дени,
Наско,

Разбирам Вашата гледна точка. Има си и поговорка и тя е "Грарван на гарвана око не вади"! Разбирам и, че романтичната страна на професията ПОЛИЦАЙ е нещо, с което наистина бих се гордял! Да, но НЕ:

Добре дошли в БУЛГАРИСТАН! Държавата на абсурдите... Защо полицаите трябва да получавата 600-800 лв. Та това е смешно! Според мен трябва да се наемат високоплатени професионалисти, които да всяват не само респект, но и ДОВЕРИЕ в обществото. Сегашните не са такива. Познавам половината млади полицаи в Плевен и половината бяха най-слабите ученици в училище. Да не говорим, че поведението им тогава бе далеч от поведение за пример на другите... по-скоро обратното. Как да ме респектира такъв човек, как да се чувствам сигурен в него и помощта му??? Впечатленията ми от София и морето не са по-различни. Та когато ни вдигнаха колата на Слънчев Бряг в 02:00 през нощта на място, разрешено за паркиране като отидохме да я вземем цялата в деруги и един полицай с биричка в ръчичка ми казва "зимай, бегай и не съ обесневъй много, много, че и АКТ ще отнесеш"? От тези ли се гордеете бе Дени? Или от тези дето гледат как пребиват от бой един тийнейджър двама други до едно училище, но стоят с "жертвата" и си просят 20-таче и не ги е*е какво се случва на 20 метра от тях!!! Това все пред очите ми...

Не ми обяснявайте за полицаите в БУЛГАРИСТАН! Това нормално ли е да си облече униформата като трябва да пазарува нещо и да извива ръцете на търговците като бирник; не плащат в кафетата все едно някой им е длъжен... Мутрите не бяха така на времето...

И не, закони има. И от ден на ден стават все по-недемократични!!! Как така да нямам право да си обжалвам АКТ-а! Къде го има това??? Че ако съм нае**л приятелката на някой смотльо какво - да ме остави без книжка ли? Това не е демоктарично - това е ПОЛИЦЕЙЩИНА!

И не ми обяснявайте за заповеди, силна воля и прочее... Ако нещо е в такъв дисбаланс с принципите и нравствените ми критерии ще надделе то. Да си полицай, не е нито титла, нито е наследствено. Това е работа като всяка друга - има критерии за нея; а когато предцениш - напускаш! Като са считали онези изруди, че не е нормално детенцето да пищи ПОМОООЩЩЩЩ да са казали СТИГА! Аз такова нещо не бих оставил на съвестта си за 600 лв.

Та толкова получава един продавач в магазин за телефони...

Съвест и човещина няма в хората, за това няма и полицаи, за това няма и държава. Само БУЛГАРИСТАН!!!

ПП: Бил съм в много европейски държави. Такова нещо като да те спрат и да си просят 20 евро само на балканите се случва...
Последна промяна от angel.krasimirov на 31 май 2009, 14:53, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”