Цените в МП - ФЪН :)))
-
- Status: Извън линия
Re: Цените в МП - ФЪН :)))
Да, прави сте! Като си получих колата ми казаха на 20 000 км или 1 година за смяна на масло и филтри - което настъпи първо! Обяснявам им, че 20 000 км надали ще направя (колата я карам предимно уикенда - иначе служебната), а те "НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! ТРЯБВА, ЗА ДА ВАЖИ ГАРАНЦИЯТА"! Автомобила физически е произведен 01.2008. Купен е от мен 02.2009. Питам ги година и един месец като е била на склад в София с ново масло ли ми я давате. Отговор - "НЕ, С ФАБРИЧНОТО". Айде обяснете ми логиката 

- sikywrc
- потребител
- Регистриран: 16 юли 2008, 13:32
- Модел на автомобила: Fiesta `95 1.3, 60hp, LPG
- Контакти:
Външно крае за Фиеста `95g 350лв, носач пак там 350лв. Каре на рейката 67лв !!!
Направо без пари сравнение с другите работи 

- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
306 български лева за датчик на АБС за Скорпиото
и до днес не знам колко е другаде не сам търсил
просто си взех едно за части и реших проблема
и до днес не знам колко е другаде не сам търсил
просто си взех едно за части и реших проблема

2.9 v6
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
- _George_
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2007, 18:56
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.5i V6 24V
- Контакти:
Задна биалетка 1бр. 42лв., но да си призная абсолютно никаде другаде не намерих такава биалетка...
- loco
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2009, 20:27
- Модел на автомобила: focus 1.6 Мк1 2004
Както на всеки официален вносител цените са им високи. От тези цени се плащат шоурумите, сервизите, заплатите на служителите и още един куп разходи, които вносителите на "алтернативни части" нямат.
Сравнена с вносители на други марки обаче, ценовата политика на МП е направо либерална.
Освен това - в една тема се разискваше друг вносител на части Моторкрафт - не виждам защо плюете по МП, а не си намерите по-изгодните части.
Сравнена с вносители на други марки обаче, ценовата политика на МП е направо либерална.
Освен това - в една тема се разискваше друг вносител на части Моторкрафт - не виждам защо плюете по МП, а не си намерите по-изгодните части.
- jlpetkov
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
- Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ
ВИНАГИ задължително първо се проверява цената в МП! колкото и да е странно понякога някои части са на доста по-ниски цени от другаде. Нямам обяснение за това но е фактloco написа: Освен това - в една тема се разискваше друг вносител на части Моторкрафт - не виждам защо плюете по МП, а не си намерите по-изгодните части.

- ива
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2008, 14:45
- Модел на автомобила: форд ескорт94 1.6 16v хечбек
Нали трябва да зарибяват по някакъв начин-все нещо ще е и на нормална цена!
- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
цена на 1бр. щипка,държаща десния сенник - 45 лв(за скорпио 1989)
в МП
от моргата - 2лв (запазено-като нова)

от моргата - 2лв (запазено-като нова)

- designer
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2008, 19:12
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V / Citroen Xantia 1.8 8V
Колега, ако трябва следващия път ми пиши на лично, ще намерим и по-евтина, в момента в Euro07 тази биалетка струва: http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... e&id=19526" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;_George_ написа:Задна биалетка 1бр. 42лв., но да си призная абсолютно никаде другаде не намерих такава биалетка...

Тук и аз имам един въпрос? Има ли онлайн ценова листа на Мото-Пфое например, като тази в Euro07, ако имам даден оригинален номер да си проверя това, което ми трябва.jlpetkov написа:ВИНАГИ задължително първо се проверява цената в МП! колкото и да е странно понякога някои части са на доста по-ниски цени от другаде. Нямам обяснение за това но е фактloco написа: Освен това - в една тема се разискваше друг вносител на части Моторкрафт - не виждам защо плюете по МП, а не си намерите по-изгодните части.

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Ако знаеш Finis-а - звъниш по телефона и ти проверяват цената. Става и по part-number-а (онова номерче дето е примерно 98AG-xxxx-xx и обикновенно е някъде по частта).designer написа:Тук и аз имам един въпрос? Има ли онлайн ценова листа на Мото-Пфое например, като тази в Euro07, ако имам даден оригинален номер да си проверя това, което ми трябва.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Моторче за ел.стъкло на Мондео МК1 заедно с релсата с жилото - 677,00 лв - едва се сдържах да не му се скарам на човека, че колата ми не струва колкото 3 такива машинки 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Съвсем информативно се обадих да искам цена за моторчето което регулира фара. Цената беше 370 лв
И аз му казвам на пича ама аз не искам целия фар, не бе това е само машинката 

- midex
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2009, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Probe V6
Като чета к'ви ги редите направо ми настръхват косите...имам чувството, че всеки от вас кара Ролс Ройс или най-малкото някое "нещастно" Ферари. То бива надценка, ама тия направо се оливат...да не употребя друга дума, дето пак започва с "о"...и свършва със "сират".
Добре, че аз поне мога да купувам части от Мазда, не че тук в Пловдив не са на цената на МП, но пък съм хванал връзки в софийските магазини и ми ги пращат по куриери.

Добре, че аз поне мога да купувам части от Мазда, не че тук в Пловдив не са на цената на МП, но пък съм хванал връзки в софийските магазини и ми ги пращат по куриери.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Чудя се от известно време ако си сглобя цял Фокус от части от МП колко ли ще ми излезе спрямо нов?
5х? 10х?
5х? 10х?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Ами като отчетеш факта, че за гайка на главината ме целунаха с 16,15 лв. май наистина караме скъпоценни коли....
- designer
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2008, 19:12
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V / Citroen Xantia 1.8 8V
Някой знае ли кой произвежда оригиналната спирачна система на Ford Mondeo MK2 96-00.
Гледам, че на казанчето за спирачната течност пише Bendix, ако е тя, ето малко цени на вносител на Bendix:
Преден спирачен диск за 15/16 цола: 195,18/2 бр.
Предни накладки дискови: 89,14
Барабан: 87,45
Накладки челюсти: 53,53
Спирачна течност 250мл: 3,28
Спирачна течност 500мл: 5,11

Преден спирачен диск за 15/16 цола: 195,18/2 бр.
Предни накладки дискови: 89,14
Барабан: 87,45
Накладки челюсти: 53,53
Спирачна течност 250мл: 3,28
Спирачна течност 500мл: 5,11

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
аз ти предлагам да го сглобиш от части на евро 07 и интеркар, да видим дали ще познаем, че е Фокус и колко време ще върви.debug написа:Чудя се от известно време ако си сглобя цял Фокус от части от МП колко ли ще ми излезе спрямо нов?
5х? 10х?
Вижте, наистина има странни цени, но няма смисъл да изпишете целия ценоразпис на МП.
Няколко човека сравниха цените на частите с цената на колата си. Колеги, като правите това сравнение, сещате ли се, че сравнявате нови части с 20 годишни коли? ми сравнявайте с 20 годишни части... когато колата ви е била нова, не е струвала 1000 лв. Да, и моя ABS струва 3000 лв., но аз не се оплаквам, че е скъп, а че просто няма смисъл да го купувам за моята кола... а факта, че цените са високи си е факт. Това все пак е официалния вносител

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Имаш проблем с ABSа и МП ти искат 3000 лв за да го сменят?la4o написа: ...
ABS е система съставена от няколко неща.
Кое по-точно трябва да се смени?
Май и те незнаят и стрелят с гаубицата.
Като имаш 3000 лв. давай им ги, ама да не се окаже после "ми то и тва изкочи" т.е. да не нацелят проблема с тия 3000 лв.
Няма да си първия "лекуван" недоизлекуван с голяма цифра.
Фънки са си МП

Нищо не става от тях.