Втори протест против високите цени на горивата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
aspasia
потребител
потребител
Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Status: Извън линия

Re: Втори протест против високите цени на горивата

Мнение от aspasia » 28 мар 2011, 14:36

Много зле беше организацията на протеста втория път бях на Метро Люлин след като запушихме булеварда за пет минути полицията дойде да ни гони и типично като послушни мишки се изнесохме това ли беше целта да надуваме клаксони като циганска сватба. Какво от това че протеста не разрешен да не би някой да ни пита като увеличават цените ако не си отстояваме исканията нищо няма да постигнем само протестите ще станат махленски сбирки да се видим и да се снимаме. Според мен не трябваше да отпушваме булеварда трябва да се поучим от съседите Гърци протестират си дали имат дали нямат разрешение не мърдат и нищо не ги интересува докато не си постигнат исканията. Мисля че трябва да действаме по твърдо и настоятелно за да има ефект!!!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 28 мар 2011, 14:43

Другия път елате на Цариградско - беше доста по-зло запушване. Полицаите дойдоха и изведнъж ни свърши горивото и трябваше от OMV-то на печатницата да си избутаме колите до орлов мост :lol:

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 28 мар 2011, 17:44

Правилно Pyrhel. На Цариградско бяхме най-мног. Никой не вярва на снимките ми, ако не се хващаше на видеото колата на алекс и по-нататък на твоята и на Hitrata_lisica щях да ги кача за мдоказателство. За доста време на няколко време затваряхме и двете платна, получи си се, тепърва дано ставаме още по-големи.
Последна промяна от PcMan на 30 мар 2011, 23:32, променено общо 1 път.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 28 мар 2011, 18:10

Ако организаторите бяха казали да не отпушваме платната нямаше да мръднем нали затова е протеста а не да обикаляме половин София да ми чуят звука на клаксона според мен трябва да се сменят организаторите на протеста на Метро Люлин не трябваше да отпушваме платната. Много лесно се предадоха!!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 28 мар 2011, 18:16

Е като цъфнат куките и като им кажат, че ще ги задържат за 24 часа с миризливите мангали в килия и подвиват опашчица. Нормално де, повечето хора като чуят, че им пишат заповед за 24 часово задържане в ареста почват да отстъпват. А причината е проста - никой няма да отиде и да каже "за да го вкарате в ареста трябва да минете през мен". Изправят се 150 човека, които го казват и шапкарите отстъпват - просто не могат да съберат толкова хора.

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 28 мар 2011, 20:07

Pyrhel написа:Е като цъфнат куките и като им кажат, че ще ги задържат за 24 часа с миризливите мангали в килия и подвиват опашчица. Нормално де, повечето хора като чуят, че им пишат заповед за 24 часово задържане в ареста почват да отстъпват. А причината е проста - никой няма да отиде и да каже "за да го вкарате в ареста трябва да минете през мен". Изправят се 150 човека, които го казват и шапкарите отстъпват - просто не могат да съберат толкова хора.
Така е съгласен съм със теб но организаторките на протеста се изнизаха веднага ако всеки път отстъпваме нищо няма да се случи всеки път ще бягаме както написах и преди трябва да сме като Гърците може да са гадна нация но си знаят как да си отстояват исканията едва ли двама полицаи ще ни спрат. Ако всеки път се изнизваме ще се ебават постоянно със нас.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 28 мар 2011, 20:53

В гърция копче не им казват полицаите и властта, защо - последните си знаят.
Докарай като тях 5000 машини да препречат границата с гърция да видиш какво ще стане. После докарай 10 000, пак същото ще стане. А те стояха 1 ли 2 ли месеца и само от време на време пускаха малко, дори полицаи около тях не се виждаха, а те блокирали основна артерия към централен ЕС.

По принцип ако бяхме още повече, щяхме да се изправим 150 човека да видим как 150 човека ще вкарат за 24 часа. Трябва си бройка, не да седим у нас, да гледаме сеира и после да пишем слаба работа, нищо не вършат. :o

Всички трябва да станем и да отидем. Ако сме 10 000коли да видим как ще ни държат въже през врата. Правим непредвидена жива верига от 500 човека не 60на и да видим как ще ни вкарат всичките за 24ч. Трябва си бройка, не само да тракаме на клавиатурата и плюем по новините вечер. Следващия път който има възможност-И в неделя са ни го направили, иска си сериозна цифра нещо 10хил души. 1.5милиона делено на 3000 човека колко е? Малко, и по-точно - трябва да се събудим, информация имаше достъпна.
Последна промяна от PcMan на 30 мар 2011, 23:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 29 мар 2011, 12:31

PcMan написа:....
Дай да се вдигнем и за високото олио... Не частния случай е важен, а държавната политика, защото бензина е само една част от това което става в Бг, просто на теб ти прави най-силно впечатление... От частното към общото нищо не се променя...
Изображение

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 29 мар 2011, 19:34

То да беше само бензина плащаме си данъци и винетки а какви са ни пътищата селски пътеки тип лунен кратер Какво ги интересува управниците за такива като нас нали се возят за наша сметка и не ги интересува колко ще му струва ремонта и каква е цената на бензина.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 29 мар 2011, 19:43

cossy написа:...

Като е само 1 от нещата, това ни дава още по-голяма сила да си траем у нас ? Ако правилно съм те разбрал, иначе извинявай.
Дали горивата не са по-важни за цялата икономика от олито и картофите? Колко пари даваш за олио и картофи (нали и тях вдигнаха) на месец и колко за гориво ? А ако имаш фирма с много коли ? А ако имаш фирма с камиони ? Аз изобщо не карам 200лв за дизел отиват на месец. Представям си хората(защото съм изключение), които си карат както си трябва. 20% е надценката в момента, като си направи човек справка преди време как дизела беше една разлика с останалите, сега е друга. А дали е станал по-скъп за производство ? Не, по-скоро слагат още повече ~олио(биокомпонент) и други "скъпи" примеси.

Всеки път става по-голям протеста, къде пак намирате проблем и безмислие да участвате, не знам :shock:
Последна промяна от PcMan на 30 мар 2011, 23:37, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 29 мар 2011, 19:55

Aма ти си странен човек, значи политиката ти допада, цените не?! Така ли да те разбирам ;;):
Изображение

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 29 мар 2011, 20:15

Често давате за пример Гърция, но замисляте ли се какво са постигнали с тези техните протести? Нищо или почти нищо.
Много мразим гърци.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 29 мар 2011, 20:31

nikky написа:Често давате за пример Гърция, но замисляте ли се какво са постигнали с тези техните протести? Нищо или почти нищо.
Много мразим гърци.
Съжалявам, но въобще не ти е ясно нищо за първата демокрация на земното кълбо !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 30 мар 2011, 00:03

Гърците нас не ни обичат грам, това се е доказало в исторически план - неведнъж.
Какво като са първата демокрация? Тяхното отдавна се е превърнало от демокрация в свободия. Поддържаха изкуствено висок стандарт и в един момент балона се спука. Не може хем да лежиш, хем да ходиш. Да, после имаше 250 протеста, но нито им намалиха цените на горивата, нито им намалиха ДДС, нито спряха съкращенията.

Не ме разбирайте погрешно - и аз искам да пия бири, да паля и да троша, но не виждам това как ще повлияе на цените на горивата?

ПС. Сетих се за гърците, че освен демокрацията, те са първите, които са разбрали, че в секса не е нужно да има жена.

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 30 мар 2011, 09:40

nikky написа:Гърците нас не ни обичат грам, това се е доказало в исторически план - неведнъж.
Какво като са първата демокрация? Тяхното отдавна се е превърнало от демокрация в свободия. Поддържаха изкуствено висок стандарт и в един момент балона се спука. Не може хем да лежиш, хем да ходиш. Да, после имаше 250 протеста, но нито им намалиха цените на горивата, нито им намалиха ДДС, нито спряха съкращенията.

Не ме разбирайте погрешно - и аз искам да пия бири, да паля и да троша, но не виждам това как ще повлияе на цените на горивата?

ПС. Сетих се за гърците, че освен демокрацията, те са първите, които са разбрали, че в секса не е нужно да има жена.
И аз не обичам Гърците въпреки че външният дълг е достигнал 500 милиарда минималната пенсия там е 650 евро а минималната заплата 800 евро А при нас ето как стоят нещата 30 милиарда външен дълг и минимална заплата 240 лева на това здраве му кажи. Единственото което харесвам на Гърците като им вдигнат цената на какво и да е стават и протестират до край и не се съобразяват със никой!

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 30 мар 2011, 10:23

PcMan написа:не да ми седите у вас, да гледате сеира и после да напишете слаба работа, нищо не вършите и т.н. :o
Чшш професоре ае се поспри малко а?! Нещо много взе да ме хваща нервата като ти чета емоционалните излияния...
Изображение

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 30 мар 2011, 11:27

Илияне, тука е прав обаче. Мен пък ме хваща нервата като гледам познати как цъкат с език и "баце, мно'о е трудно, нямам пари, горивото скъпо, работата скапана, жената грозна" и т.н. В същия момент като им кажа "айде на протест бе, нали ти е скъпо горивото" се почва "ми то таковааа, аз сам какво ще променя, то и с мене и без мене - все тая е, дали ще е +1 или -1 човек няма да има разлика". Всеки е чувал такива оправдания, а за мен тия, от които идват са мухльовци в пълния смисъл на думата.

Само една история от протеста в неделята.
Стоим на Цариградско и някаква пача слиза с колелото си от рейс, останал в "тапата" и почва да писка: "Аз нямам кола, не ми пука за вашия протест, само пречите". Имаше и продължение, но идеята се схваща - че не й дреме, че горивата били високи. Да де, ама на патката й е толкова акъла, че после билета й като стане 2 лева няма да се сети, че е заради горивата. Или манджата й като стане с 30% нагоре - пак няма да се сети, че е за горивата.
След 2 минути някаква дядка минава от другата страна на Цариградското, кара бавно и показва среден пръст и крещи срещу протестиращите *00124* Много хитро, нали, а после ще писка, че пенсията му не стига за лекарства.

Пък и тоя протест има обединяваща функция, макар и малка. На мен цената на горивото не ми пречи. Месечната консумация на бензин и дизел ми е някъде около 800 лева. Аз отидох и ще ходя на протестите, защото не ми харесва съотношението между цена/качество.

aspasia
потребител
потребител

Мнение от aspasia » 30 мар 2011, 11:57

Pyrhel написа:Илияне, тука е прав обаче. Мен пък ме хваща нервата като гледам познати как цъкат с език и "баце, мно'о е трудно, нямам пари, горивото скъпо, работата скапана, жената грозна" и т.н. В същия момент като им кажа "айде на протест бе, нали ти е скъпо горивото" се почва "ми то таковааа, аз сам какво ще променя, то и с мене и без мене - все тая е, дали ще е +1 или -1 човек няма да има разлика". Всеки е чувал такива оправдания, а за мен тия, от които идват са мухльовци в пълния смисъл на думата.

Само една история от протеста в неделята.
Стоим на Цариградско и някаква пача слиза с колелото си от рейс, останал в "тапата" и почва да писка: "Аз нямам кола, не ми пука за вашия протест, само пречите". Имаше и продължение, но идеята се схваща - че не й дреме, че горивата били високи. Да де, ама на патката й е толкова акъла, че после билета й като стане 2 лева няма да се сети, че е заради горивата. Или манджата й като стане с 30% нагоре - пак няма да се сети, че е за горивата.
След 2 минути някаква дядка минава от другата страна на Цариградското, кара бавно и показва среден пръст и крещи срещу протестиращите *00124* Много хитро, нали, а после ще писка, че пенсията му не стига за лекарства.

Пък и тоя протест има обединяваща функция, макар и малка. На мен цената на горивото не ми пречи. Месечната консумация на бензин и дизел ми е някъде около 800 лева. Аз отидох и ще ходя на протестите, защото не ми харесва съотношението между цена/качество.
Аз бях и на двата протеста и също много хора като има казах ме сметнаха за луд а постоянно пискат че всичко им е скъпо а като им казах да дойдат със мен се отказаха. Май ще се окаже че не сме толкова бедни или сме нация от роби и послушници или просто сме мазохисти обичаме да бичуват със високи цени и данъци!

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 30 мар 2011, 12:04

Сега си отворете дневниците и ми пишете черна точка че не съм отишъл на протеста *banned*
Изображение

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 30 мар 2011, 12:05

Нито е нация от роби, нито от мазохисти, но има прекалено много мухльовци и охлюви.
Имам "приятел", който е точен пример. Реши да си купува нова кола, но имаше 1/2 от парите. Колата беше 30 и няколко хиляди, а непрекъснато мрънка как няма пари. Дадох му половината от парите да си вземе колата, взе я, върна ми парите и след 2 дена ми каза нещо от сорта на "виж колко съм велик, ти никога няма да можеш да си вземеш такава кола" :lol:
Аз: ок, след 2 седмици да не ми пискаш, че нямаш пари за гуми.
Не минаха 2 седмици, звъни ми по телефона виновно: ми то таковааа, бе имаш ли пари, че трябва да платя еди какво си...

Както казах - мухльовци и охлюви.

@Илиян: кой говори дали си дошъл или не. Идеята е, че риташ срещу нещо, на което дори не си присъствал... :shock:

Заключена

Върни се в “КАФЕНЕ”