умира ли дизела ?
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
- Status: Извън линия
krustnikut написа:Стига, добре, ама я кажи колко ти шуми от 4000 оборота нагоре? Освен това трябва да се избира някаква част от моето мнение и да се цитира несвързано? Имам предвд високите обороти, не съм ли прав???
то това е удоволствието от бензиновия двигател, като почнеш да го чуваш на високите обороти.. пее една ария, пък ако знаеш как се запяват 6ма тенори пoд предния капак, друго не ти трябва...

Последна промяна от BadAngel на 11 фев 2007, 12:04, променено общо 1 път.
Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC
Точно това се опитвам да обясня... може да ми прагладате последните мнения в целия форум - въпрос на личен избор. В кройна сметка на всеки му харесват различни работи. Но като си каже човек честно какво му харесва, макар и да не го налага на другите бива обявяван за uдuот
Ето, примерно колегата BadAngel харесва бензиновите мотори заради "ариите на 6ма-та тенори". Аз, пък понеже съм музикант, по цял ден се занимавам с музика и точно това избягвам, защото и без това главата ми може да се пръсне.
А да не говорим, че темата въобще не е за това. Само че някои хора много повече знаят и решават от позицията на такива да оборват, иначе старателно написените постове, по доста твърд начин. Като някой не е съгласен да каже, абе колега написал си това и това, ама според мен нещата стоят по малко по-различен (или напълно различен) начин и съответно да изложи своето мнение. В крайна сметка колко от пищещите в този форум са професионални механици ила са практикували някакъв вид автомобилостроене, или са били състезатели (божурище и състезанията по светофарите в София не се приемат). Е, аз не съм нито от изброените, тъй че от мен не може да се очаква да изложа най-компетентно мнение. В поста, който беше цитиран от колегата valboy с присмешка, подигравка и неразбиране отново съм изразил личното ми мнение, което е базирано на моя скромен опит с автомобилите. И това мое заключение да бъде оборено с "Ае стига вече..."?! Какво да стига? Защото само от глупавите емотикони аз лично нищо не разбрах, освен разбира се, че колега valboy, искате да се подиграете с мен, прекъсвайки темата. Готов съм да прочета, какво точно Сте имал предвид в това свое лаконично мнение.

А да не говорим, че темата въобще не е за това. Само че някои хора много повече знаят и решават от позицията на такива да оборват, иначе старателно написените постове, по доста твърд начин. Като някой не е съгласен да каже, абе колега написал си това и това, ама според мен нещата стоят по малко по-различен (или напълно различен) начин и съответно да изложи своето мнение. В крайна сметка колко от пищещите в този форум са професионални механици ила са практикували някакъв вид автомобилостроене, или са били състезатели (божурище и състезанията по светофарите в София не се приемат). Е, аз не съм нито от изброените, тъй че от мен не може да се очаква да изложа най-компетентно мнение. В поста, който беше цитиран от колегата valboy с присмешка, подигравка и неразбиране отново съм изразил личното ми мнение, което е базирано на моя скромен опит с автомобилите. И това мое заключение да бъде оборено с "Ае стига вече..."?! Какво да стига? Защото само от глупавите емотикони аз лично нищо не разбрах, освен разбира се, че колега valboy, искате да се подиграете с мен, прекъсвайки темата. Готов съм да прочета, какво точно Сте имал предвид в това свое лаконично мнение.
Писането на кирилица развива ума и тялото!
-
- потребител
Освен заяждане друго не усещам... никъде нищо не съм споменавал за парноvalboy написа:Аз, по София рядко я карам на високи обороти...... така, че ако съм с дизел ще ми трака и ще трябва да си пускам парното на първа степен постоянно, а тая степен трябва да е бая шумна при теб щом заглушава двигателя.
P.S. Над 4000 оборота си пускам Motorhead или Accept!

Напълно съм съгласен за Motorhead и Accept, но аз ги пускам при по-ниски обороти, защото на 4000 оборота вече съм със 180

krustnikut написа: ................ Е, дизела трака, ама аз не го чувам като пусна вентилатора на 1-ва степен. .............
krustnikut написа:Освен заяждане друго не усещам... никъде нищо не съм споменавал за парно

Не се заяждам бре, просто ми изглеждаш като човек, който се е прецакал да си купи дизел(не казвам, че някой може да се прецака с дизелов автомобил освен snaiperisto

- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Fiesta 1.4 TDCi е супер автомобил - пъргава и икономична. По-шумна е от аналогична бензинова само на място и донякде в града. На извънградско е по-скоро по-тиха.
Навремето съм пътувал доста с такава. Така се наемаше на 5-та, че големите 2-литрови автомобили при изпреварване ти се пречкат отпред, не потърсят ли трета предавка.
Излишно спорите.
Всеки е прав сам за себе си.
За всеки влак си има пътници.
Всеки има право на избор.
Навремето съм пътувал доста с такава. Така се наемаше на 5-та, че големите 2-литрови автомобили при изпреварване ти се пречкат отпред, не потърсят ли трета предавка.
Излишно спорите.
Всеки е прав сам за себе си.
За всеки влак си има пътници.
Всеки има право на избор.
Ford. Feel the difference
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Личните ми коли са бензин от 10 години! Но съм голям фен на дизела (четири години съм имал лична дизел, а сега често служебни)valboy написа:krustnikut написа: ................ Е, дизела трака, ама аз не го чувам като пусна вентилатора на 1-ва степен. .............krustnikut написа:Освен заяждане друго не усещам... никъде нищо не съм споменавал за парноO.K.! .. вентилатора.. сори!
Не се заяждам бре, просто ми изглеждаш като човек, който се е прецакал да си купи дизел(не казвам, че някой може да се прецака с дизелов автомобил освен snaiperisto) и сега почва да го хвали с мисълта, че не се е прецакал, а даже е на далавера...
-
- потребител
Приемам сори-то!valboy написа:O.K.! .. вентилатора.. сори!
Не се заяждам бре, просто ми изглеждаш като човек, който се е прецакал да си купи дизел(не казвам, че някой може да се прецака с дизелов автомобил освен snaiperisto) и сега почва да го хвали с мисълта, че не се е прецакал, а даже е на далавера...

Повярвай, ако се бях прецакал нямаше да се регна в този форум и да обяснявам толкова обстойно за колата. Това е една от най-сполучливите покупки в живота ми. И всъщност за доходите ми е кола на мечтите. Пожелавам всекиму да е толкова доволен от своя автомобил, колкото аз от тази фиеста.
Не съм имал желание да се заяждам, а да доведем "дискусията" до край. Всъщност тя е предизвикана, от недоразбиране и неправилно обясняване (от моя страна).
Айде живи и здрави, и дано за в бъдеще да не си случват такива недоразумения

- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
valboy написа:krustnikut написа: ................ Е, дизела трака, ама аз не го чувам като пусна вентилатора на 1-ва степен. .............krustnikut написа:Освен заяждане друго не усещам... никъде нищо не съм споменавал за парноO.K.! .. вентилатора.. сори!
Aз съм "черната овца" във форума....станах за "пример"...
А и нямам нищо против дизела , даже си купих Мерцедес 124 200Д...е , десетина години е по дърт от Мондеото...ама ще го надживее...ха ха
Абе от моя автопарк след 10 години ще са "живи" само Мерцедеса и Аудити , дето са 86-ти набор...и са дизели.
...дрън-дрън...мноо важно...