Какво направих по колата си днес?
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
Re: Какво направих по колата си днес?
И аз ползвам същото масло за хидравликата на тази фирма както и спирачната течност която е DOT 5.1 въпреки че пише на капачката DOT 4. И при мене има малка липса тече леко или по точно за сега подлизва от семеринга на хидравличната помпа може би на 20К доливам 50-60 грама.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
- сложих летните 'жапанки с летните 'жанти;
- намерих трайно и надеждно (надявам) се решение, за фиксиране на задния край на кората под двигателя, което в бъдеще ще позволява бърз демонтаж / монтаж, ако се наложи. Висеше в единия край от поне 5 месеца. Просто тези крепежи с пластмасовите 'уйни и самонарезни винтове, поне за мен не стават. Обмислям вариант да сложа нит-гайки, но за такова начинание трябва най-малкото канал или подемник.
- отстраних досаден луфт между кутията (корпуса) на перката на радиатора и самия радиатор, на който се натъкнах предния месец, докато
сменях регулатора за зареждане и четките на алтернатора. Стана много побългарено решение, затова има снимка само "преди", не и "след това". Ако не издържи, ще мисля за нещо трайно и надеждно. Просто не ми стигна времето днес.
- намерих трайно и надеждно (надявам) се решение, за фиксиране на задния край на кората под двигателя, което в бъдеще ще позволява бърз демонтаж / монтаж, ако се наложи. Висеше в единия край от поне 5 месеца. Просто тези крепежи с пластмасовите 'уйни и самонарезни винтове, поне за мен не стават. Обмислям вариант да сложа нит-гайки, но за такова начинание трябва най-малкото канал или подемник.
- отстраних досаден луфт между кутията (корпуса) на перката на радиатора и самия радиатор, на който се натъкнах предния месец, докато
сменях регулатора за зареждане и четките на алтернатора. Стана много побългарено решение, затова има снимка само "преди", не и "след това". Ако не издържи, ще мисля за нещо трайно и надеждно. Просто не ми стигна времето днес.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
Вчера си смених датчика за температурата на цилиндровата глава два дни подред стрелката на таблото играеше в двете посоки и оборотите на празен ход почнаха да се покачват до 1200-1300. Оказа че датчика се е прекършил на две за смяната му е нужна отвертка и дълбок ключ на 19.
- Ozzie
- потребител
Вчера най-накрая се наканих и смених мембраната на клапана за вентилация на картерните газове. На снимката се вижда в какво състояние е старата мембрана. Нямаше дупки или скъсвания, но сякаш се е раздула с годините.
Комплект - капачка, мембрана и пружина от Алиекспрес. Тук също могат да се намерят на обяви, абсолютно същите, но на тройна и четворна цена.
https://www.aliexpress.com/item/1005004394486960.html
Комплект - капачка, мембрана и пружина от Алиекспрес. Тук също могат да се намерят на обяви, абсолютно същите, но на тройна и четворна цена.
https://www.aliexpress.com/item/1005004394486960.html
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Смених си въздушния филтър. Една седмица го разхождах в багажника. Е то не е скъп марков, обикновен на филтрон . Все пак за стара кола няма нужда за висок клас.
- Ozzie
- потребител
Престраших се и смених горивния филтър. MANN - 49 лв.
Не било толкова страшно, колкото трудоемко освобождаването на периферно място. За напълването му с гориво ме улесни ръчната подкачваща помпа, която пазя от 306-цата.
Не било толкова страшно, колкото трудоемко освобождаването на периферно място. За напълването му с гориво ме улесни ръчната подкачваща помпа, която пазя от 306-цата.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Днес реших да си проверя налягането в гумите. Бяха между 1.65, и 1.45 bar. Допомпах ги.
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2019, 02:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 2015 Facelift RS 1.6 TDCI 95 hp
Това мини компресор ли е или от по-големите ? В Кауфланд имаше едни много малки на Мишелин, този ми прилича на него, но снимката може да лъже.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Има надпис блек + декер, ще ти извади очите.
времето е като парите-никога не стига
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Около 20/20 см е, с дебелина 10 см. Отпред изводите са за надуване на дюшек. Нагласяват се атмосферите, и като достигне налягането сам се изключва, 99 лева.
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2019, 02:54
- Модел на автомобила: Ford Focus 2015 Facelift RS 1.6 TDCI 95 hp
pepy1 аз се чудех за размерите не за марката
Просто споменавах че съм виждал подобен на Мишелин и питах дали е със същите размери.
Ето снимка на този който съм виждал в Кауфланд и се чудех дали става за нещо:

Ето снимка на този който съм виждал в Кауфланд и се чудех дали става за нещо:
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Всичките тия стоки, на които пише мишелин и не са гуми, не стават! Не ме питай от къде знам. Неслучайно имаше и в Билла едни "мишелин" стоки, ама не изкараха и месец там. Всичко прибраха/върнаха/
времето е като парите-никога не стига
- Ozzie
- потребител
Някъде в началото на миналата година (януари / февруари) бях сложил крушки BOSCH Plus 50. Миналата или най-много седмица преди това първо изгоря дясната, днес забелязах, че и лявата е духнала, та от днес, пак съм с комплект нови крушки BOSCH (дясната която бях сменил я прибрах за резервна), но са нормални (май), 9 лв. бройката, така пише на опаковката, иначе са ми подарък. 

-
- потребител
- Регистриран: 18 апр 2023, 01:41
Първо обслужване, смяна на масло + филтър, ротация на гумите, обща базова инспекция.
Както и един recall , смяна на моторчето на чистачките. Не че е имало проблем, просто Форд са длъжни да го сменят.
Инспекцията показва че спирачките нямат и минимално износване, гумите също.
Обслужването се покрива от Ford Maintenance Protection Plan който закупих заедно с колата. Както и купих и удължена гаранция. Общо взето тия два пакета натовариха цената с допълнителни 5000 долара, ама е добре да ги има човек.
Като пример, пакета поддръжка в момента на покупката беше калкулиран при цена труд 130 долара на час.
Днес сервиза вече таксува 160 долара на час за труд.

Както и един recall , смяна на моторчето на чистачките. Не че е имало проблем, просто Форд са длъжни да го сменят.
Инспекцията показва че спирачките нямат и минимално износване, гумите също.
Обслужването се покрива от Ford Maintenance Protection Plan който закупих заедно с колата. Както и купих и удължена гаранция. Общо взето тия два пакета натовариха цената с допълнителни 5000 долара, ама е добре да ги има човек.
Като пример, пакета поддръжка в момента на покупката беше калкулиран при цена труд 130 долара на час.
Днес сервиза вече таксува 160 долара на час за труд.

- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
вчера минах преглед на Цецо Макса . Всичко изрядно . Дадоха ми пак 3-та категория , по талон евро 4.
- Ozzie
- потребител
Обслужих акумулатора, т.е. долях дестилирана вода, колкото беше нужно на всяка клетка. Също направих дребни подобрения по кутията му и капака към нея, гарантиращи лесно поставяне и надеждно фиксиране на капака.
- Ozzie
- потребител
Водих я на баня, сложих зимния комплект гуменки, нащраках малко снимки. Ще ѝ диря нов собственик.
Дет' са казва - най-добрия Форд - продадения.

Дет' са казва - най-добрия Форд - продадения.

- Ozzie
- потребител
Водих я на реглаж на ходова част, 'щото ми се струваше, че от време на време се налага да се боря с волана при движение по права линия.
Задно дясно и предно ляво колело имаха нужда от леки корекции.
Също и напълних резервоара. Вече имам някаква представа за разхода на гориво.
Задно дясно и предно ляво колело имаха нужда от леки корекции.
Също и напълних резервоара. Вече имам някаква представа за разхода на гориво.
-
- потребител
Днес си смених буксата на температурният датчик който се намира на цилиндровата глава старият беше се напукал и изгорял от старост.