Мнение за конкретно мондео

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
pakumba
потребител
потребител
Регистриран: 26 апр 2005, 20:32
Модел на автомобила: fiat croma 2.0 i.e
Status: Извън линия

Re: Мнение за конкретно мондео

Мнение от pakumba » 27 май 2011, 06:44

divxstore написа:
pakumba написа:
pakumba написа:за голямата и малката кола съм напълно съгласен. Така си е. Сега по темата- колата е огледана чат-пат и според инфото ми- външни забележки няма, вътре е много добре също, двигателя пали :lol: и работи добре, окачването е ок. Проблем са и 4те гуми, както и дисковете отзад са били позаминали. Засега толкова, като намеря време да прескоча дотам и аз- повече.
Я кажете има ли начин да й се удари една диагностика освен в МП, аз съм с италиянска машина и доста хора ги закачат с виза на лаптопа си. Има ли такава хава и при форда или всичко е в МП
никой ли не знае някой да има нужното за диагностика или всичко се прави в мп?
За мен най-добре си е в МП. Майсторите знаят слабите места, имат целия софтуер и така нататък... Не беше и скъпа диагностиката, но отдавна не ми се е налагало да ходя за такова нещо. Звънни им един телефон и питай. Ако ти хареса цената запазваш си час и я караш там.
абе и за мен най-добре там, ама колата е в драгичево, няма как да я карам дотам.

Потребителски аватар
divxstore
потребител
потребител
Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX

Мнение от divxstore » 27 май 2011, 06:51

Ако ти харесва колата и ще стигате до сделка, много е вероятно да се съгласят да ти я закарат там. Всичко е до договорки. докарвали са ми кола от Кърджали до Хасково в сервиз МП за проверка (оказа се, че има доста сериозен проблем, а сервиза в Кърджали където я закачаха казаха, че всичко е ОК).

pakumba
потребител
потребител

Мнение от pakumba » 27 май 2011, 11:09

ясно, мерси за отговорите

Потребителски аватар
didon80
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238

Мнение от didon80 » 01 юни 2011, 20:10

Първо, слабото място на тези двигатели преди фейслифта са клапите на смукателния колектор, след 2004-5 г проблема е отстранен! Не е задължително да има проблем в момента, но рано или късно се получава. Второ - заводски бутоните за подгрев на седалките трябва да са по средата на конзолата, а на снимките са в ляво! Това ме озадачава.....
Инъче за кожен салон в това състояние(добро) изглежда гледана кола и километрите може да са реални, макар че не бива да те притесняват. Дори колкото са повече толкова по-добре. Като я тестваш ще си покаже слабите места, ако има такива. Все пак за 10 г. изглежда запазено, като цяло Мондеото е с много добра изработка и това, че е в това състояние след толкова години е доказателство, че е издържало теста на времето!
Все пак струва само 6к лв, до скоро не можеше да се види обява под 10к лв.

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 01 юни 2011, 23:03

didon80 написа: Все пак струва само 6к лв, до скоро не можеше да се види обява под 10к лв.
+1

pakumba
потребител
потребител

Мнение от pakumba » 04 юни 2011, 13:13

didon80 написа:Първо, слабото място на тези двигатели преди фейслифта са клапите на смукателния колектор, след 2004-5 г проблема е отстранен! Не е задължително да има проблем в момента, но рано или късно се получава. Второ - заводски бутоните за подгрев на седалките трябва да са по средата на конзолата, а на снимките са в ляво! Това ме озадачава.....
Инъче за кожен салон в това състояние(добро) изглежда гледана кола и километрите може да са реални, макар че не бива да те притесняват. Дори колкото са повече толкова по-добре. Като я тестваш ще си покаже слабите места, ако има такива. Все пак за 10 г. изглежда запазено, като цяло Мондеото е с много добра изработка и това, че е в това състояние след толкова години е доказателство, че е издържало теста на времето!
Все пак струва само 6к лв, до скоро не можеше да се види обява под 10к лв.
да, за клапите и аз четох по английските форуми, като се смени колектора с новия модел е ок. Бутоните и аз забелязах, че са странно разменени... защо ли ....

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 04 юни 2011, 13:27

Вариант 1: може да е обрната англичанка и да не са сложени след това правилно (това съм го виждал с наистина обърната англичанка - мондео мк3, но там бяха сгрешени бутоните за подгрева на стъклата и аварийките :))
Вариант 2: може да е имало джамбаз-намеса и да ги е турил 1:гьоторе
Вараинт 3: Собственикът е използвал по-често подгряването, а не отварянето на багажника и той си ги е преместил

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 04 юни 2011, 13:33

то по ВИНа става ясно дали е англичанка според мен така като я гледам на снимки не е

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”