Втори протест против високите цени на горивата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI
Status: Извън линия

Re: Втори протест против високите цени на горивата

Мнение от Атанас » 25 мар 2011, 14:38

Doin написа:... така излиза...
Благодаря за признанието.
За мен темата е приключена.

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 25 мар 2011, 15:11

Че за нашите доходи, цените са височки, това е вярно. Но колегата Атанас според мен искаше да каже нещо друго, а именно, че трябва да се бачка яко и със съзнание, за да има резултати - висок ръст на икономиката, качествени стоки и услуги, от което следват по-високи заплати, от което пък следва, че няма много да ти дреме, дали от 2.10лв. горивото е станало 2.35лв. Аз поне от казаното, до този извод стигнах.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 25 мар 2011, 15:37

Аз излизам на протест за цените, защото като ще е некачествено крайното гориво поне да е евтино. Ако навсякъде горивото беше като в Европа, цената щеше да е ок. Не като сипя от Лукойл да се чудя после къде съм. И аз повече няма да стъпя на Лукойл, тъпата карта за отстъпки (били 7ст в събота и неделя, ми те вдгинали понеделник-неделя цените базовите цени с 2.ст, и лъжат ето ви още 2 стотинки 2 дни от 7те в седмицата) ще я дам на който я иска. Така и така за моите 15-20к на година много ще спестя, а разхода и скапването на двигател, филтри от адското гориво в Лукойл ще се наваксат сигурно от 5-6ст.

Атанас като не знаем за какво протестираме, не идвай с нас. Казаха го, никой в тази тема не се оплаква от заплати и т.н. Според теб решението е да се трудим по-здраво, така няма да усещаме 20те ст. надценка на скапаните горива на Лукойл, и живота ще е розов и за 2те страни. :shock: Браво. Един вид, ако аз изкарвам много пари, вечер да ги паля за подгрев, нали изкарвам много и половината ми стигат. Или да ги пъхам в джобовете на другите, пак защото се трудя здраво и изкарвам така повече. :shock: :shock: В други страни с по-големи доходи как пак се протестира ? Или винаги мислим ограничено в границите на Б-я и друг Свят не светува. :roll:

Скапани горива -> на по-ниски цени. Точка. А някой ден ако ги и притиснат за качеството дай боже, може и да заприличат разходите и държанието на автомобилите ни на европейските с лукойлско гориво сипано в б-я.

Doin какво ОМВ, нали протеста е в други събирателни точки :shock: Или говориш за клубните събирания, може да не съм разбрал. Дано тези точки са различни, не да се пръснем по омв на г.м.димитров, метро цариградско и т.н. Трябва да са крайни (и изключват омв г.м.димитров от предния път, да не се пуснете там някои от колегите).
Последна промяна от PcMan на 25 мар 2011, 15:50, променено общо 5 пъти.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 25 мар 2011, 15:41

Колега ПСМан, при теб пък е видно, че си на страната на управляващите, съдейки по постовете ти, в което няма нищо лошо-просто констатация. Аз пък до сега не съм живял по-зле, считано от 98г. насам. И това не се дължи на предишните. А спора, че предишните са били еди какви си няма какво да го коментираме. Въпроса е, че сегашните в най-добрия случай са като предишните, казвам в най-добрия. И затова не е виновен ББ, и той като "царя" си подбра неправилните хора.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 25 мар 2011, 15:59

Не си съвсем прав, но тази тема не е за това.
По мои сметки, ако се смени принципа на начисляване на акциз и ДДС на горивата, спокойно цената може да падне 10-15 стотинки.
Но все пак да питам! Когато 2009-2010 година горивата паднаха под 1.80 случайно цените на транспортните услуги, а и не само дали паднаха или останаха същите?
Нещо повече! Сега при същите цени на горивата от 2008 година превозвачите отново вдигнаха цените с 30%. Сигурно пак ББ е виновен или дивия капитализъм, който се вихри в страната. Няма услуга или стока, която да се предлага с по-малко от 100-150% надценка.
В същото време почти 40-45% от работещите получават 60-70% от заплатата под масата, осигуряват се на МРЗ и по този начин крадат от останалите, които се осигуряват на пълната си работна заплата и плащат данъци в пълен размер.
Както каза ББ - "Първо трябва да спрем изпразването на хладилника и после да почнем да го пълним!"

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 25 мар 2011, 16:15

Николов, ти ми казваш същото, което и аз. Т.е. от новото управление се очакваше да елиминират много неща, а не само да говорят. И ние знаем, че хладилника първо трябва да спре да се изпразва. Ами хайде-направете го. Нали сега говорим точно това, че цените са същите като през 2008-ма, пък сега отново вдигали това онова, с аргумент именно за тези цени. Това поведение на бизнеса се случва точно сега и някой трябва да го спре-с диалог ли, с неписани правила ли, с методи за които обществеността не трябва да разбира, не знам. Важен е резултата.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 25 мар 2011, 16:52

Който е за организирано ходене директно да идва в 12.00 на омв младост където ще сме 100% с alexanderbozhinov87 (2 фокуса) в уречения час .12-12.40 ни е сборния пункт на Метро 1, към който ще се пуснем на фордска купчинка от омв-то. Смело идвайте! :)

Би било готино и колегите от Дружба да се свикат в 12 на омв дружба, или дирекнто при нас в младост адски близото е, пуснете се който има желание.

Някой ако има повече от 1 знаме да вземе, не ми се намират, само логотата ще сложа. Или ако ще ходи до Бояна за логота (следващия пост) да вземе още 2 за мен и алекс поне. Самите логота на А4 ще си ги носим с него. Мерси :)
Последна промяна от PcMan на 25 мар 2011, 21:10, променено общо 1 път.

ivo_valentinov
потребител
потребител
Регистриран: 17 ное 2007, 18:47
Модел на автомобила: Ford KA
Opel Tigra X14XE
Opel Astra G X20DTL
BMW 318tds E36
Контакти:

Мнение от ivo_valentinov » 25 мар 2011, 20:19

Здравейте, колеги!
Утре Събота от 14:00ч. на паркинга пред резиденция "Бояна" ще се раздават безплатни плакати и флайери за колите с логото на Протеста! Всеки който няма и желае, може да заповяда да му бъде даден!
Търсете сива Opel Astra G с рег.№ К.... и логото на протеста на задните странични стъкла!

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 26 мар 2011, 01:06

БСП иска да ви яхне протеста, много внимавайте...
Изображение

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 26 мар 2011, 10:36

cossy написа:БСП иска да ви яхне протеста, много внимавайте...
Днес е протеста на бсп, нито един синдикат на БСП не е подкрепил този протест. Ще е смях, както са смешни повечето злобни и празни от истина думи по адрес на управлението. Щом дори техните синдикати не подкрепят 1вият им протест след 2 години. Като гледам няма и 1000 човека, всички доста доста възрастни разбира се.
http://www.btv.bg/news/politika/story/1 ... nenie.html
Ако утре видя някой с червена тениска с надпис бсп, или агитация с мегафони и т.н. Ще го яхнем ние, с камъни по главата. Ако няма нито една агитация и червен цвят и лозунги през деня, как ли вечерта ще си го препишат по новините, само ще докажат колко са умни и безнадеждни ако го направят без 1 знак, че те имат нещо в него, а те нямат и утре ще видите, че няма да има признаци :mrgreen: Камъните ще си ги приготвя дори.

Утре НЯМА да участват БСП, и аз първо така се заблудих. Не се подвеждайте от такива приказки за да не идвате(не визирам cossy, и аз това го твърдях за бсп до вчера). Организаторите 100% ще се погрижат ако започне някаква агитация или подобни лайна от страна на малка група червени промити мозъци.

Утре 12.00 на ОМВ младост за тези които ще минават от там или близо и имат желание! Младост е огромен, дори само от него ще се посъберем забележима от далеч фордска група. До тук сме 2 фокуса 100% потвърдени, организирано изспиване и движение през целия ден в група ще е много добре. :)
Последна промяна от PcMan на 26 мар 2011, 22:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 26 мар 2011, 22:48

Атанас написа:
Doin написа:...
Атанасе, на теб да не са ти дали коледния бонус под формата на акции, че си такъв защитник бре?
То поне за разнообразие да се бе помъчил веднъж да бъдеш обективен.
Това не е тема за трудовата дисциплина и стимулиране на персонала, а е "протест против високите цени на горивата"
Ако искаш идваш на протеста, ако не - гледаш по телевизията. А може и да поработваш по капиталистически, избора си е твой!
Апропо - едва ли ще има много фалити на бензиностанции за този един месец.
КъФ защитник бре? Колко пъти да казвам, че нямам нищо с Лукойл? Не съм пристрастен, а обективен.
По същия начин щях да реагирам, ако протестирахте срещу високите цени на луканката и Мазерати :mrgreen:
През седмицата работя достатъчно по капиталистически, и искам в събота и неделя да почивам, а вие ми пречите. Що не ходите някъде в гората да протестирате?
Истинският капиталист работи 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата! Тъй че по-добрият вариянт е да ходиш на работа, вместо другите в гората!

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 27 мар 2011, 10:51

Да не забравим, че от днес е лятното време и часовниците се дърпат с 1 час напред, ако не сте си го сверили ще пристигнете точно с 1 час закъснение!

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 27 мар 2011, 21:14

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... storystart" onclick="window.open(this.href);return false;

Eто, на който му се чете ;) Просто, ясно и достъпно :)

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 27 мар 2011, 23:08

Ние фордажиите сме богати.. На 100 коли 1-2 фордa да се виждаха. *00935*
Изображение
След плиска гледам аз в страничните наточено мондео мк3, казвам си евалааа един форд да видя :mrgreen: Спираме ние (често го правехме :P ) и се оказва phyrel с момиче в следващата кола, не каза (не че питахме) как се пише тук, анонимка така :mrgreen:
Само пункт Метро1 не мога да го хвана с фотото!:
Изображение
Това е към 2/3 от колоната :shock: (спец. за наско по-долу: кръстовището още е блокирано за да може да обърнем, но посока пловдив си пускат непротестиращи! т.е. те нямат причина да обръщат с нас? Посока софия е затворено за да обърнем и това си личи, това сме само протестиращи на кадъра айде 10-15коли да са минали зад нас, питай 7мо рпу ще потвърдят, след като обърнахме пуснаха трафика зад нас и тогава стана опашка зад нас, да, но не на кадъра още, бройка сме си. Това е точно след тръгването и обръщането, за това. :twisted: )
Изображение
Изображение
Няма такъв направен голф, вътре/вън. Музиката беше убиец пускайки я за 5мин преди орлов като циклихме:
Изображение
Изображение
Изображение
Клик в/у тях за пълен размер. Още 6-7 плюс тези са в папка http://nikittooo.data.bg/p/files/protest
Но повярвайте ми телевизиите и полицаите, които пуснаха само 50коли да стъпят на жълти павета, останалите поне 1000 от всички пунктове са ги отклонявали, така пред събранието не бяхме много хора, така ни изхитриха.

Phyrel сори на двама ви, чак към 17.35 бяхме при колите и видяхме бележките, мъртво гладни и уморени, и 2мата с празни резервоари, обещахме на себе си ( :mrgreen: ) да се пуснем 2-мата скорошен път.
Hitrata_Lisica - ето те, супер. >:D<:
Последна промяна от PcMan на 30 мар 2011, 23:44, променено общо 13 пъти.

Потребителски аватар
hitrata_lisi4ka
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2008, 16:25
Модел на автомобила: Малък черен звяр 206 1.4 HDI '05та, бърз като вятъра и зъл като пинчер!

Мнение от hitrata_lisi4ka » 27 мар 2011, 23:24

Аз съм момичето с Пърхела и с Пежото :)
They're Pinky and The Brain
Yes, Pinky and The Brain
One is a genius
The other's insane.

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 27 мар 2011, 23:27

Следващият път се насочете към рафинерията. Ефектът ще е по-голям.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 27 мар 2011, 23:32

Много ясно, като запушиш с 5коли голям булевард и много бързо "протестиращите" стават стотици.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
_George_
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2007, 18:56
Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.5i V6 24V
Контакти:

Мнение от _George_ » 28 мар 2011, 11:05

Не е нормално бензина на Лукойл в Москва А95 да струва 1.30 лв./л.......................
Изображение

Surbov
потребител
потребител
Регистриран: 20 окт 2010, 04:46
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 tddi 2002

Мнение от Surbov » 28 мар 2011, 11:24

Doin написа:Е как човек да не протестира :
http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/8 ... nisak.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето че можело да се свали акциза на бензините... а нашите си траят.
А за дизела какво излиза ??? Че с 14 евро акциз под минимума дизела ни е един от най-скъпия, интересно в кой ли джоб отива разликата?
И кой и защо си траят ?
пич дизела ни е един от най-евтиния слушай внимателно....

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 28 мар 2011, 11:37

Интерсно къде го видя този евтин дизел?
http://energy.eu/#prices" onclick="window.open(this.href);return false;
И това е при условие, че акциза на дизела е под минималния с 14 евро.

Заключена

Върни се в “КАФЕНЕ”