Предстои ми пътуване - малко помощ ако може :)

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
Контакти:
Status: Извън линия

Предстои ми пътуване - малко помощ ако може :)

Мнение от billy_boy » 09 юни 2010, 19:43

Здравейте, идния месец ми предстои пътуване малко из Европа 2 седмици. Ще посетя Швейцария.

Дали някои от вас разполага със следните неща и има желание да услужи за 2 седмици.

Хладилна чанта за автомобил (12v)
Пластмасов багажник за покрива
/ нещо подобно /

Инвертор 12v -> 220v (на това намерих евтин вариянт и вероятно ще го купя)

Благодаря предварително!
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI

Re: Предстои ми пътуване - малко помощ ако може :)

Мнение от tomny » 10 юни 2010, 23:44

За съжаление не разполагам с нито едно от тези три неща, но преди месец пътувах в тази посока, и мога да ти помогна с информация за пътна обстановка/цени. Питай, ако те интересува нещо.

Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от billy_boy » 11 юни 2010, 00:54

Ще пиша тук, защото информацията може да е полезна и за други. Преди 3 години ходих до Словения и ГАЗ-та беше кът. Сега как е? Също така ме интересуват винетните такси. Третото е какво проверяват на нашата граница като неплатени данъци и тнт за да излезна?
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител

Мнение от tomny » 11 юни 2010, 10:20

Проблем с газта има само в Австрия - няма по магистралата. Ние предварително си бяхме набелязали едно местенце в едно село малко след Грац. И цената беше 92 цента на литър. Иначе в Сърбия има навсякъде, в Хърватска на места няма, трябва да гледаш знаците преди бензиностанциите, но не е проблем, в Словения също има на много места. За Австрия ти казах, в Германия не мога да кажа със сигурност, спрях да заредя на две места, и на двете имаше. На първата бензиностанция след границата (границата е условна, трябва да гледаш знака, за да разбереш, че влизаш в друга държава) има със сигурност. На места ще ти трябва преходник за пълначката, звънни ми да ти го дам, ако нямаш. Цената беше около 65 цента. Във Франция също има почти навсякъде, но по магистралите е скъпо - около 75 цента. По малките шосета съм виждал и под 60. В Швейцария нямам представа как е, но силно се съмнявам да има :D . На връщане не знам от къде ще минеш, но ако е през Италия, там има навсякъде, около 65 цента. Имай предвид, че след Словения, навсякъде си зареждаш сам, слагаш пистолета, и натискаш копчето на колонката. Никъде не са ме питали, дали имам стикер за технически преглед :lol:. Рядко, искат да платиш предварително. В такива случаи аз отивах да следващата бензиностанция, тъй като не знаех колко ще събере. Изобщо, моята бутилка събира 40 литра, и минах цялото разстояние до Франция и обратно без да ползвам бензин. Сипах 20 литра от тук, и си го върнах.
За таксите - в Сърбия около 15 евро в едната посока, за Хърватска не разбрах, тяхната валута не ми е ясна, Словения - винетка - 15 евро за седмица, или 30 за месец. Не се опитвай да ги спестиш, ще те хванат. В Австрия - винетка, 7 евро за 10 дни. Отделно се плащат едни тунели, през които минаваш, върти ми се 3,50, но не помня дали не беше само за единия. Австрийската винетка я купих заедно със Словенската, от първата бензиностанция след границата с Хърватска. Германия - плащаш си само газта. Няма винетки или такси. Във Франция магистралите са доста скъпи - ориентировъчно може да ги смяташ около 7-8 евро на всеки 100 км. Като сметнеш и как те товарят с цената на горивото, става една... но аз нямах избор, имах две седмици да я обиколя цялата. По другите пътища не се плаща, но е в пъти по-бавно, има кръгови движения през 500 метра, иначе не карат бавно. В Италия е доста по-евтино, таксите са грубо около 4-5 евро/100 км.
На нашата граница никой не ме е питал за данъци. Питаха ме къде отивам, и ми пожелаха приятен път.
Това е за сега, ако има още нещо, ще се радвам да помогна :).

Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от billy_boy » 11 юни 2010, 10:31

Ами за сега не се сещам друго беше доста изчерпателен :) ние Франция май ще я пропуснем. Какъв е този преход за газ-та? Ако не ти трябва началото на месеца, може да се възползвам от предложението. :)
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
tomny
потребител
потребител

Мнение от tomny » 11 юни 2010, 10:44

На някои немски бензиностанции пистолетите не стават на нашите италиански пълначки. Трябва първо да завиеш преходника, и после слагаш пистолета. (всъщност, и пистолета е с резба, и се навива) Няма да ми трябва, звънни/пиши, да се разберем как да ти го дам. :)

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”