Запитване относно Форд Скорпио
- bobi_turbo
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 21:38
- Модел на автомобила: Ескорт Седан 1.8ТДИ Джия
- Status: Извън линия
Запитване относно Форд Скорпио
Здравейте колеги!
Предстой ми покупка на нов автомобил
За целта съм отделил 6000лв и като форд привърженик съм се спрял на Скорпио 2,3 16в 98-99 година, та да попитам заслужава ли си покупката?
Имам още няколко въпроса
Как стоят нещата със поддръжката на този автомобил?Лесно ли се намират части и цените солени ли са?
"Разни" хора ми казват, недей си взима Скорпио, били големи талиги и незнам си какви глупости...и се замислям, та затова викам да попитам колегите, може да има някой навътре с нещата...
Поздрави на всички!
Боби
Предстой ми покупка на нов автомобил
За целта съм отделил 6000лв и като форд привърженик съм се спрял на Скорпио 2,3 16в 98-99 година, та да попитам заслужава ли си покупката?
Имам още няколко въпроса
Как стоят нещата със поддръжката на този автомобил?Лесно ли се намират части и цените солени ли са?
"Разни" хора ми казват, недей си взима Скорпио, били големи талиги и незнам си какви глупости...и се замислям, та затова викам да попитам колегите, може да има някой навътре с нещата...
Поздрави на всички!
Боби
- ivailo rachev
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
Re: Запитване относно Форд Скорпио
талиги са за този който не се е качвал на скорпио.няма да сгрешиш с избора може би поддръжката да е малко по-скъпа,но за сметка на това получаваш комфорт и удобство.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
За частите са прави колега ,поради това че през 97 год.(не съм сигурен) е избрана за най-грозна кола не са произведени много модели и наистина частите са скъпи.На твое място 6К. не бих дал за такъв модел на форд.Ти си знаеш най-добре обаче.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Автомобила е нещо великолепно... Един приятел има от по - новото поколение - 2000куб.см... Страхотен вървеж и комфорт, поддръжката е скъпа.
Откакто го карах мечтата ми е едно такова с 2500-кубикова нафтова печка под капака
Откакто го карах мечтата ми е едно такова с 2500-кубикова нафтова печка под капака

Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- ivailo rachev
- потребител
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
както казах в предния си пост.само на човек който не е карал не му се кара такава кола.
наистина поддръжката е скъпа обаче си заслужава,но все пак ти си знаеш колега 

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Много скъпа подръъжка, НО много "върви" и "много" вози! В момента и аз търся да си купя такъв.Като естествено зъдържа сегашния звяр. 

- Lenux
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
Подкрепям напълно колегите че който не се е качвал във скорпио не знае за какво става дума. Теоритично няма по-добър форд (колкото и смело да бъде това ми изказване) от скорпиото. Няма друг форд с возията на скорпиото,няма друг форд с устойчивостта на пътя скорпиото,няма друг форд със стила на скорпиото,и по още много параграфи удря в земята останалите фордове (без някой да се обижда
). Да,частите и поддръжката са скъпи но за сметка на това -това което вече си сменил по него никога повече не го сменяш.Изключително не здрави,ами по-скоро "корави" (в добрия смисъл) машини са.
П.П. Не случайно Форд монтират най-мощният си (европейски) двигател именно на Скорпио.

П.П. Не случайно Форд монтират най-мощният си (европейски) двигател именно на Скорпио.
Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Както бяха писали в един разказ - По завоите се лепи като дъвка и по баира се набира като диво прасе (демек глиган). 

- impresa
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2006, 20:18
- Модел на автомобила: E46 330Ci 231hp / E92 335d 286 hp
Не е вярно, разбира се, попрочети още малкоLenux написа: П.П. Не случайно Форд монтират най-мощният си (европейски) двигател именно на Скорпио.

Моделът 1995-1998ма специално си беше автогола на форд и край на производството на последния европейски форд със задно предаване! Подръжката е скъпа, визията ужасна, частите са кът. Хубавите мотори за това е купе са само 2,3 16V 147 коня и 2,9 24V Cosworth 207 коня.
Бих ти препоръчал ако искаш все пак скорпио, да се насочиш към модела 1992-1994та, има екземпляри с повече екстри от сега произведени коли! Огледай се в Германия и Австрия, акцизен мотор от тоя период е само 2,9 24V, 12 клапановия е 146 коня!
И разбира се бутиковият екземпляр на Младен 2,8 24V 204 коня от 1987ма, за който дори производителите от Форд не знаят, че саществува

- TPECHAT
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)
ми успех
в България няма много читави оферти за този модел, гледам в Германия има доста обаче
аз не бих си купил
определено ще избягвам коли със задно и с такъв разход на гориво
новите скорпия ги водят за доста по-чупливи, пластик - фантастик, за малко да си взема едно , но се отказах
за 6 бона бих си взел някаква малка джипка 4x4, прилично дигната над БГ дупките
айде със здраве
в България няма много читави оферти за този модел, гледам в Германия има доста обаче
аз не бих си купил
определено ще избягвам коли със задно и с такъв разход на гориво
новите скорпия ги водят за доста по-чупливи, пластик - фантастик, за малко да си взема едно , но се отказах
за 6 бона бих си взел някаква малка джипка 4x4, прилично дигната над БГ дупките
айде със здраве

- mladen1984
- потребител
колега импреса, стита обижда скорпио Мк2
.Това че е обявено за грозна кола сигурно го е казал някой френски неудачник или английски бездарник?
Нека само спомена фалиралия Роувър и множеството английски недоразумения.За грозно бих определил предишния Меган ,новото Клио, Туинго и т.н.
Просто новото скорпио се опита да наложи американски стил(предницата,дръжките на вратите,облите форми),който не се хареса на консервативна Европа!

Нека само спомена фалиралия Роувър и множеството английски недоразумения.За грозно бих определил предишния Меган ,новото Клио, Туинго и т.н.
Просто новото скорпио се опита да наложи американски стил(предницата,дръжките на вратите,облите форми),който не се хареса на консервативна Европа!

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Съвсем не е така, това си го казаха сами от Форд-Германия.mladen1984 написа:колега импреса, стита обижда скорпио Мк2.Това че е обявено за грозна кола сигурно го е казал някой френски неудачник или английски бездарник?

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Що бе ТРЕСНАТ? Какъв е този разход, че се оплакваш. Аз на предишния модел до 1994 година съм постигал 5.8 от Варна до Видин, а по каталог е 6.2 и ако на това му казваш разход. С новата кола едва слизам под 8 на сто, а е 1.8 литра срещу 2 литра на Скорпиото ми. За 7 години ми се връзват не повече от 1000 лв. за гърнета, носач, комплект съединител и консумативи. Незнам защо си мислите, че на МК2 частите са по-различни и какво лошо има в задното предаване, освен че иска повече майсторлък и доставя по-голямо удоволствие при дрифт. За возията няма какво да говорим. Нито една френска кола не вози по-добре, дори и тези с хидравлика в окачването, а Французите са прочути с меката возия. Това не съм си го измислил, а са ми го казвали собственици на френски автомобили, когато съм ги возил.
- ivailo rachev
- потребител
аз също съм доволен от разхода на моя.извън града ми пада на 9,а градско 12(на газ) тва е супер.та кое му беше лошо на задното предаване че не мога да се сетя.лошо е за този който не е карал кола със задно и не може да я контролира,а за колегата impresa мога да кажа само едно нещо и това е(ако форд имаше цар това щеше да е скорпио).просто от край време скорпио си е класика в жанра и не случайно ги слагат във високите класове автомобили.
- TPECHAT
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)
и аз съм го докарвал с хубав бензин до 6.2 София-Бургас и обратно, прибрах си се с един резервоар
гас няма да си сложа никога, така че нямам представа какво би се случило, мен багажника и резервната гума ми трябват
ако искам да се занимавам с дрифтове ще си зема някоя лада поне да не ме е яд ако и надера...
но нямам такива мераци
скорпиото си е стилна, много красива - всичките модели, дори и този, който е обявен за най-грозна кола, страшно удобна, но задното през зимата
си казва думата особено със супер тежката предница и задницата, която човек може да си я дига на лежанка
затова следващата кола 100% ще е 4х4
гас няма да си сложа никога, така че нямам представа какво би се случило, мен багажника и резервната гума ми трябват
ако искам да се занимавам с дрифтове ще си зема някоя лада поне да не ме е яд ако и надера...

скорпиото си е стилна, много красива - всичките модели, дори и този, който е обявен за най-грозна кола, страшно удобна, но задното през зимата
си казва думата особено със супер тежката предница и задницата, която човек може да си я дига на лежанка

затова следващата кола 100% ще е 4х4

- Lenux
- потребител
Моля? ? ? Брат, ти ако си расъл в саксия и доматите с колците ядеш, не мисли че и с другите е така. Не ме дразни само, ок??impresa написа:Не е вярно, разбира се, попрочети още малкоLenux написа: П.П. Не случайно Форд монтират най-мощният си (европейски) двигател именно на Скорпио.![]()
П.П.: И по какъв начин Форд си вкараха автогол според теб с последния модел на Скорпио ? Ето и правилния отговор-Защото консервативно мислещи хора като теб затворени в ограниченото си европейско мислене са свикнали да виждат покрай себе си два типа автомобили -Мерцедес и БМВ и след като видяха нещо по-различно в лицето на Скорпио 3 това им се стори грозно. Нали? И започнаха да слагат снимки на еднотонови БМВ петици във форума наФорд?? Ето за това си и с поседно предупреждение под ника ти (който е с марка пак различна от фодовите -"импреза").. всъщност така като се замисля, ти чий го дириш във форума на ФОРД ??
- impresa
- потребител
Приятел, доста по-отдавна съм от теб във форума
и ако си милиш, че космическият ти кораб, може да се нарече кола, и още по-малко скорпио - жестоко се лъжеш! Бмвто е доста над тон, ама и толкова разбираш
Имал съм 2 форда, а ти нито един
Тогава ти какво правиш тук, че на мен да държиш сметка ? Камо ли пък да гадаеш за какво ми е предупреждението ( нищо общо с това, което карам сега)? Смея да твърдя, най-запазената сиера във форума, беше моята
Просто я сполетя лош инцидент.
ТИ си срам за това, което е скорпио, така че по-добре не пиши компетентни мнения, а и имам преки наблюдения над модела, за да говоря. Производството на модела не спира заради консервативните европейци, а заради мнението на цял свят и както виждаш мнението на FORD AG

ТИ си срам за това, което е скорпио, така че по-добре не пиши компетентни мнения, а и имам преки наблюдения над модела, за да говоря. Производството на модела не спира заради консервативните европейци, а заради мнението на цял свят и както виждаш мнението на FORD AG
- Lenux
- потребител
жив и здрав. не възнамерявам да споря с хора като теб.
- mladen1984
- потребител
Колегата Импреса е на принципа-каквато кола карам аз, то тя е номер 1!Та и трабант да кара в момента ,то той ще е уникален
Познаваме се
с него.
1.Сиерата която караше беше супер запазена ,но нищо повече - нормален 2,0 GL -(има 2,8 или 2,9 Ghia 4x4)
2.BMW то също е запазено ,просто 523 с екстри (има 525,530 М5) и т.н.

Познаваме се

1.Сиерата която караше беше супер запазена ,но нищо повече - нормален 2,0 GL -(има 2,8 или 2,9 Ghia 4x4)

- impresa
- потребител
Колегата Младен е на принципа - колкото повече лепенки 24V сложа, толкова по-голяма вероятност има да заблудя всички, че колата е 24V, a нe 12 клапанова. Познаваме се с негоmladen1984 написа:Колегата Импреса е на принципа-каквато кола карам аз, то тя е номер 1!Та и трабант да кара в момента ,то той ще е уникален![]()
Познаваме сес него.

1. Скорпиото е запазено, но нищо повече - 22 годишeн остатък от Ghia дори без кожа, с 2 ремонта на автоматика за 3000 лева, но въпреки това отново невървяща

2. Далеч не е топ версия, просто 2,8 12V с екстри и фурнир от бриколаж, залепен на таблото вместо махагон ( има 2,8 12V 4х4, 2,9 12V , 2,9 24V 194 коня, 2,9 24V Cosworth 207 коня)